Su Kuyuları Nasıl Açılıyor

Şefkat Eli Derneği Olarak,  Asya ve Afrika kıtalarında su kuyusu açma faaliyetleri yürütmekteyiz. Asırlarca Anadolu’yu abisi, kardeşi bilmiş kurumuş topraklarda temiz suya hasret yaşayan masum yürekli insanların hayatlarına hep beraber dokunalım.

Birleşmiş Milletler; verilerine göre Afrika’da insanların %66’sı kurak yerlerde susuzluk sorunu yaşıyor,  yüzbinlerce insan temiz ve sağlıklı suya ulaşamadığı için Kolera, tifo, dizanteri, zatürre gibi hastalıklar nedeniyle ölüm tehlikesi altında yaşıyor. Bilhassa kadınlar ve çocuklar kilometrelerce yol kat ederek uzak bölgelerden bidonlar aracılığı ile su taşımaktadır. Afrika’da insanlar temiz olmayan bir yudum su için ömürleri harcanmaktadır. Nitekim Peygamber Efendimiz de kendisine; “Hangi sadaka daha eftaldir?” diye sorulduğunda; “İnsan ve hayvanların su ihtiyaçlarına cevap vermektir.” diye buyurmuştur. Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği olarak bütün gayretimiz, siz hayırseverlerin bağışları ile ihtiyaç sahiplerinin bir nebze dahi olsa temiz suya ulaşmalarına yardımcı olabilmektir.

Su Kuyusu Açtırmanın Maliyeti; Su kuyularımızı bireysel olarak yada aile fertleriniz ile beraber açtırabilir dilediğiniz kişilerin isimlerini tabelalara yazdırabilirsiniz. Afrika Su Kuyusu Bedeli 15bin Türk lirası, Asya Su Kuyusu Bedeli 5bin Türk lirasıdır. Afrika’da başlattığımız “Ümmet Su Kuyuları” projemiz kapsamında hisseli su kuyularımıza katkı sağlayaraktan 60 ila 70 kişilik oluşturduğumuz su kuyusu guruplarına dâhil olarak katkıda sağlayabilirsiniz. Hisse bedeli 250 Türk lirasıdır.

Su Kuyusu Açılacak Bölge Nasıl Tespit Ediliyor ve Kaç Metreden Su Çıkıyor; Su Kuyusu açılacak bölge yetkili kurumlar aracılığı ile tespit edilmektedir. Uygun bölge tespit edildiği zaman dernek ekiplerimiz çalışmalara başlar ortalama bir su kuyusunun açılış süreci 1 ay kadar sürmektedir. Su kuyularımız Sondaj ve tulumba sistemi ile açılmaktadır. Temiz ve Sağlıklı Suyun çıkma derinliği 70 ila 100 metre arasındadır. Açılan kuyuların bakımları Şefkat Eli ekiplerince 3 ayda bir düzenli olarak takip edilmektedir.

Su Kuyusunun Açıldığında Bilgilendirme Nasıl Oluyor; Çalışmanın başından sonuna Su kuyusunun temel yapım konum görüntülerinin tamamı Whatsapp veya mail olarak hayır sahiplerine klip olarak ulaştırılmaktadır.