Şefkat Eli Derneği Olarak,  Asya ve Afrika kıtalarında su kuyusu açma faaliyetleri yürütmekteyiz. Asırlarca Anadolu’yu abisi, kardeşi bilmiş kurumuş topraklarda temiz suya hasret yaşayan masum yürekli insanların hayatlarına hep beraber dokunalım.

Birleşmiş Milletler; verilerine göre Afrika’da insanların %66’sı kurak yerlerde susuzluk sorunu yaşıyor,  yüzbinlerce insan temiz ve sağlıklı suya ulaşamadığı için Kolera, tifo, dizanteri, zatürre gibi hastalıklar nedeniyle ölüm tehlikesi altında yaşıyor. Bilhassa kadınlar ve çocuklar kilometrelerce yol kat ederek uzak bölgelerden bidonlar aracılığı ile su taşımaktadır. Afrika’da insanlar temiz olmayan bir yudum su için ömürleri harcanmaktadır. Nitekim Peygamber Efendimiz de kendisine; “Hangi sadaka daha eftaldir?” diye sorulduğunda; “İnsan ve hayvanların su ihtiyaçlarına cevap vermektir.” diye buyurmuştur. Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği olarak bütün gayretimiz, siz hayırseverlerin bağışları ile ihtiyaç sahiplerinin bir nebze dahi olsa temiz suya ulaşmalarına yardımcı olabilmektir.

Su Kuyusu Açtırmanın Maliyeti; Su kuyularımızı bireysel olarak yada aile fertleriniz ile beraber açtırabilir dilediğiniz kişilerin isimlerini tabelalara yazdırabilirsiniz. Afrika Su Kuyusu Bedeli 15bin Türk lirası, Asya Su Kuyusu Bedeli 5bin Türk lirasıdır. Afrika’da başlattığımız “Ümmet Su Kuyuları” projemiz kapsamında hisseli su kuyularımıza katkı sağlayaraktan 60 ila 70 kişilik oluşturduğumuz su kuyusu guruplarına dâhil olarak katkıda sağlayabilirsiniz. Hisse bedeli 250 Türk lirasıdır.

Su Kuyusu Açılacak Bölge Nasıl Tespit Ediliyor ve Kaç Metreden Su Çıkıyor; Su Kuyusu açılacak bölge yetkili kurumlar aracılığı ile tespit edilmektedir. Uygun bölge tespit edildiği zaman dernek ekiplerimiz çalışmalara başlar ortalama bir su kuyusunun açılış süreci 1 ay kadar sürmektedir. Su kuyularımız Sondaj ve tulumba sistemi ile açılmaktadır. Temiz ve Sağlıklı Suyun çıkma derinliği 70 ila 100 metre arasındadır. Açılan kuyuların bakımları Şefkat Eli ekiplerince 3 ayda bir düzenli olarak takip edilmektedir.

Su Kuyusunun Açıldığında Bilgilendirme Nasıl Oluyor; Çalışmanın başından sonuna Su kuyusunun temel yapım konum görüntülerinin tamamı Whatsapp veya mail olarak hayır sahiplerine klip olarak ulaştırılmaktadır.

Neden Su Kuyusu Projesi Yapıyorsunuz?

Su, her canlı için en temel ve olmazsa olmaz ihtiyaçların başında yer alıyor. Ülkemizde ve dünyanın pek çok yerinde suya ulaşmak oldukça kolay olsa da özellikle Asya ve Afrika ülkelerinde bu durum çok farklı ve can sıkıcı bir hâl alabiliyor.Bu durumun farkında olan ve sadece kendini düşünmeyen pek çok kişiye destek vermek isteyen bir kuruluş olarak su kuyusu açarak bu bölgelerde yaşayan canlılara hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Asya ve Afrika'da yer alan pek çok ülkede bırakın suya ulaşmayı temiz suya ulaşmak bile neredeyse imkansız bir durumdur. Bizler için birkaç adımlık mesafe de olan temiz su, bu coğrafyalarda yaşayan pek çok kişi için kilometrelerce mesafe kat edilmesine neden oluyor.Üstelik bu mesafenin sonunda ulaşılan su ne yazık ki temiz su olamıyor. Bizlerin kullanmayacağı kirlilikte olan suyu Afrika ve Asya'da yaşayan insanlar, büyük bir sevinçle mecburiyetten içme ve yemek yapımında kullanıyor. Bu sebepten dolayı su kuyusu açmak çok önemlidir.

Su Kuyusu Projelerinizi Hangi Ülkelerde Gerçekleştiriyorsunuz?

Afrika ve Arakan Şefkat Elinin su kuyusu çalışmaları yaptığı ülkelerdir. Ancak Şefkat Elinin su kuyusu açtığı ülkeler o bölgenin ihtiyacına göre belirlenir. Bundan dolayı bazen farklı ülkelerde veya bölgelerde değişiklik olabiliyor.

Su Kuyusunu Ne Kadar Zamanda Açıyorsunuz?

Bir su kuyusunun faaliyete geçirilmesi yaklaşık olarak  3-5 hafta sürmektedir. Ülke ve su kuyusu açılacak yerde yaşanabilecek sorunlardan dolayı bu süre değişiklik gösterebilir.

Kuyudan Çıkan Suyun Temiz Olup Olmadığını Nasıl Anlaşılıyor?

Sağlık sorunlarını çıkartacak maddelerin suda bulunup bulunmadığını görmek için açılan her su kuyusundan su örnekleri alınıyor ve laboratuvar ortamında kuyu suyunun analizleri yapılır. Çıkan analiz sonuçlarına göre sağlık sorunları çıkartacak bir bulguya rastlanmaması halinde su kuyusu aktif bir şekilde faaliyete geçirilir.

Faliyete Geçirilen Su Kuyusunun Tamiratı Ve Denetimi Yapılıyor mu?

Gönderdiğiniz bağışlar ile açılan su kuyularının denetimleri ve takibi ekiplerimiz tarafından belirli periyotlarda yapılıyor. Su kuyusu açılan yerlerde sorumlu kişiler herhangi bir sorun ile karşılaşması durumunda bizlere arızayı bildirir. Arıza bilgisi tarafımıza ulaştığında, tamirat ve tadilat benzeri çalışmalar ile kuyunun tekrardan sorunsuz bir şekilde faaliyete geçirilmesi sağlanır.

Su kuyusu Açtırmanın Maliyeti Ne Kadar?

15.000 TL'ye bir su kuyusu açtırabilirsiniz.

Açılan Su Kuyularının Görüntülerini Alabilir Miyim?

Su kuyusu faaliyete geçtiğinde su kuyusunun açılış videosunu tarafınıza ulaştırılır.

Su Kuyusu Projesine Hisse Olarak Destek Olabilir miyim?

Evet bulunabilirsiniz. İstediğiniz miktarda bağış yaparak su kuyusu çalışmasına destek verebilirsiniz. Yapmış olduğunuz bağış sadece su kuyusu çalışmasında kullanılır.