Suriyeli kardeşlerimize gıda paketi göndererek hayatlarını kolaylaştırabilirsiniz.

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Ne Zaman Kuruldu?

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği 2010 yılında gönüllü faaliyetlerle kuruldu, 2014 yılında ise resmi olarak ismini aldı.

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneğinin Kuruluş Amacı Nedir?

Allah’ın mazlumlara yardımlarda bulunulması yönündeki emirlerini yerine getirmektir. Bu emirler doğrultusunda savaş mağdurlarına, yoksullara, öksüz ve yetimlere, hastalara ve diğer yardıma muhtaç olan insanlara zamanında yardım etmek için çaba harcıyoruz. Onlardan aldığımız hayır duaları ile varlığımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Ayrıca bir elin nesi var iki elin sesi var sözüyle derneğimize yapılan bağışlar sayesinde zor durumda olan insanların daha iyi şartlarda yaşam sürmelerini sağlıyoruz.

Çalışmalarınızla İlgili Ayrıntılı Bilgi Alabilir Miyim?

Derneğimiz bünyesinde yapılan bütüm çalışmaları yerinde görebilir ve yerinde inceleyebilirsiniz, ilgili birimlerden gerekli olan bilgiler, bağışların nerede ve  nasıl kullanıldığını, faaliyete geçirdiğimiz projelerimizin iç denetimlerini nasıl gerçekleştirdiğimizi, yardım yaparken dikkat ettiğimiz kriterler ve çalışma ilkelerimiz gibi birçok konu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yardım Sonrasında Denetleme Nasıl Yapılıyor?

Derneğimiz resmî yetkili kurumlar tarafından düzenli bir şekilde denetlenmektedir. Özellikle bütün faaliyet raporlarımız, yardım programları, faaliyete geçirdiğimiz veya geçireceğimiz projelerimizle ilgili dokümanlarımız istenildiği takdirde her zaman incelenebilir. Bağışçılarımız dilerse yurt içinde veya yurt dışında yapacağımız çalışmaları yerinde görebilirler. Ancak çalışmalarımızı gözlemlemek isteyen bağışçılarımızın masraflarını derneğimiz karşılanmaz. Bağışçılarımız kendi masraflarını karşılayarak bütün çalışmalarımızı gözlemleye bilir.

Şefkat Eli Sadece Yurt Dışına Mı Yardım Gerçekleştiriyor?

Derneğimizin kuruluş amacı, sadece Türkiye sınırlarında değil tüm dünyadaki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırabilmektir. Bu kapsamda; savaş mağdurları, öksüz ve yetimler ile kendi başlarına hayatlarını devam ettiremeyecek durumda olan herkese ulaşmaya çaba gösteriyoruz. Yardım derneği olarak, dünya çapında ulaştığımız mazlumların sayısını arttırmak için, sürekli araştırma içinde bulunuyoruz. Bunu sağlamak için de, yurt içi ve dışındaki maneviyatı ön plana çıkaran sivil toplum örgütleri ile sürekli temas halinde bulunuyoruz.

Şefkat Eli Sadece Müslümanlara Mı Yardım Yapıyor?

Derneğimiz yardım faaliyetleri yaparken herhangi bir ayrım gözetmemektedir. İlk önceliğimiz her zaman insandır. Fakat bugün savaş ve fakirlik yaşayan topluluklara bakıldığında bu bölgelerin yoğunlukla Müslümanların yaşadığı bölgeler olduğunu görülebilir. Çalışmalarımızda önceliğimiz her zaman ihtiyaç sahiplerine yardım etmektir. Örnek verecek olursak kıtlık nedeniyle Suriye'ye gıda yardımı götürdüğümüzde Müslümanların haricinde diğer dinlere mensup olanlara da yardım etmekteyiz.

Şefkat Elinin Herhangi Bir Cemaat, Parti yada Grup İle Bağlantısı Var Mı?

Derneğimizin herhangi bir cemaat, siyasi partiler vb. ile bir bağlantısı yoktur. Derneğimiz İslam'ın vakıf müessesi özelliklerinin bütün hepsini taşımaktadır ve Türk hukuk sistemi içerisinde kurulmuş olan bir dernektir. Kuruluşumuzun amacı; insani yardımlarımızın çeşitliliğini ve kapsama alanı sürekli olarak artırmaktayız. Dinimizin emri olan yardımlaşmayı, hiçbir menfaat beklemeden, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktayız. Bu yardımları yaparken insanları mağdur duruma düşüren insan hakları ihlallerini, savaşları, yoksulluğu vb. önleyici bir rol de üstlenmeye çalışmaktayız. Toplumun bütün kesimlerinden insanlar Şefkat Eli Derneğinin üyeleri ve bağışçıları arasında yer alabilmektedir.

Yurt Dışında Temsilciliğiniz Var Mı?

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneğinin şu anlık yurt dışında herhangi bir temsilciliğimiz bulunmamaktadır.

Yurt Dışındaki Çalışma Yönteminiz Nedir?

Yurt dışında faaliyete geçirilen çalışmaları çoğunu bizzat Şefkat Eli Derneği görevlileri tarafından, görevlilerimizin tarafından faaliyete geçirilemeyen çalışmaları ise çalışma bölgesinde bulunan, bölgeyi iyi tanıyan yandaş kurumlar ile iş birliği içinde yürütülmektedir. Yandaş kurumlar ve Şefkat Eli Derneği görevlileri, buralarda gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili raporlar hazırlayarak faaliyete geçirilen çalışmaları sürekli olarak denetlemektedir.

Türkiye'de Hangi İllerde Şubeleriniz Var?

Hayır, şu an sadece İstanbul Beykoz da yerimiz var.

Katarakt Hastalığı Nedir?

Katarakt göz hastalığı, gözün içinde olan ve gözün çok net bir şekilde görmesini sağlayan doğal merceğin geçen yıllarında etkisiyle saydamlığını yitirmesiyle oluşmaktadır. Mat hale dönüşen doğal mercek nedeniyle hastalar, dünyayı buğulanmış bir camın arka tarafından bakıyormuş gibi bulanık bir şekilde görürler.

Bağışım İle Ameliyat Kişinin Görüntülerini Alabilir Miyim?

Evet görüntüler tarafınıza ulaşıyor. Bu süreç 3-5 ay içerisinde gerçekleşiyor. Bağışınızı gönderir iken iletişim bilgilerinizi tarafımıza iletirseniz ameliyat görüntüleri tarafınıza gönderilir.

Katarakt Hastalığının Sebepleri Nelerdir?

Katarakt hastalığının önemli nedenlerinden biriside yaşlılıktır. Özellikle 55 yaşından sonra çok yaygın bir şekilde görünen katarakt, yaş ilerledikçe insanlarda görülme sıklığı fazlasıyla artar. Ayrıca göze gelen darbeler, şeker hastalığı, göz içinde oluşan iltihap (üveit), böbrek hastalığı, glokom, çok fazla miktarda radyasyona maruz kalmak, hipertansiyon diye tabir edilen yüksek kan basıncı ve çok uzun süreler kortizonlu ilaç kullanımı katarakt yapabilir. Doğumsal kataraktlarda önemli etkenlerden bir kaçı şunlardır; hamilelik evresinde annenin kızamıkçık gibi hastalıkları geçirmesi, kullanmış olduğu ilaçlar, çok miktarda röntgen ışığına maruz kalma ve bebeğin kromozom anomalileri ile kalıtım gibi faktörlerdir.

Katarakt Hastalığı Neden Afrika'da Daha Fazla Görünüyor?

Afrika'da sıcak hava, beslenme ve iklim koşulları sebebiyle pek çok insan genç yaşta katarakt olarak görme yeteneğini yitirmektedir. Göz doktorlarının ve tedavi imkanlarının yetersizliği de buna eklenince özellikle kırsal kesimlerde birçok hasta, ameliyat olamadan karanlığa mahkum yaşamaktadır. 1,05 milyar nüfuslu Afrika'nın %1'i kördür. Afrika genelindeki 10 milyon kördür yarısı katarakt hastasıdır. Afrika'da katarakt hastası olan her 2.000 kişiden ancak biri tedavi olabilmektedir. Bazı Afrika ülkelerinde bu rakam daha da düşmektedir. Dünyada 18 milyon kişi katarakt hastasıdır ve katarakt hastalarının büyük bir çoğunluğu gelişmekte olan ülkelerde yaşamaktadır.

Katarakt Hastalığının Başlıca Belirtileri Nelerdir?

katarakt hastalığının başlıca belirtileri şunlardır; görmede yavaş yavaş azalma, ışığa hassasiyet (göz kamaşması), çift görme, okuma zorluğu, gece görüşünde bozulma, renklerde soluklaşma veya sararma, gözlük numaralarının sık değişmesi vb.

Katarakt Sadece Yaşlılara Özgü Bir Hastalık Mı?

Katarakt hastalığı sadece yaşlılarda görülen bir hastalık değildir. Küçük yaştaki çocuklarda da katarakt hastalığı görülebilir.

Katarakt Hastalığı İki Gözde Aynı Anda Mı Ortaya Çıkar?

Katarakt, genellikle iki gözde de aynı anda ortaya çıkan bir hastalıktır. Fakat her iki gözde birliktede başlayabilir veyahut tek gözde de başlayabilir.

Katarakt Hastalığı Çok Hızlı Mı Gelişir?

Kataraktın hastalığın gelişimi kişiden kişiye farklılık gösterebilir, hatta bazen gelişme hızı iki göz arasında bile değişiklik gösterebilir. Bazı kişilerde katarakt hastalığı yıllar içerisinde yavaş yavaş gelişir iken. Bazı kişilerde çok hızlı bir sürede gelişiyor.

Katarakt Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Katarakt hastalığının tek tedavisi ameliyattır.

Katarakt Hastalığının Ameliyatı Hangi Şartlarda Yapılır?

Bir hastaya katarakt teşhisi konulduğunda hastanın genellikle görme seviyesi olması gerekenin çok çok altına düştüğünde hastanın ameliyat olması gerektiği kararı alınıyor.

Katarakt Hastalığının Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Teknolojinin gelişimi üzerine günümüzde katarakt ameliyatı iğnesiz, anestezisiz ve ağrısız çok kısa bir sürede yapılarak katarakt hastası aynı gün evine dönebilir.

Şefkat Eli Katarakt Çalışmalarına Ne Zaman Başladı?

Dernek olarak katarakt ameliyatı çalışmalarına 2014 yılında başlandık.

Şefkat Eli Katarakt Hastalarına Sadece Maddi Destek Mi Sağlıyor?

Katarakt hastalarının ameliyat maliyetinin yanı sıra, tıbbi ekipman yardımında da bulunabilirsiniz.

Katarakt Hastalığının Ameliyatı Hangi Ülkelerde Yapılıyor?

Katarakt ameliyatı şu anlık sadece Afrika'da gerçekleştiriyoruz.

Katarakt Hastaları Ameliyat Olabilmek İçin Yetişkin Olmak Zorunda Mı?

Her yaş grubundaki ihtiyaç sahibi katarakt hastasının ameliyatlarını gönderdiğiniz yardımlar doğrultusunda yapıyoruz.

Bir Katarakt Hastasını Ameliyat Ettirmenin Maliyeti Ne Kadar?

Bir katarakt ameliyatının maliyeti 750 TL'dir.

Bir Katarakt Ameliyatına Hisse Olarak Destek Olabilir Miyim?

Hayır, şu an için böyle bir şekilde bağış kabul etmiyoruz.

Göz Hastalıkları Doktoruyum, Katarakt Ameliyatlarında Görev Alabilir Miyim?

Evet mümkün. Detaylı bilgi için 0216 224 2450 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Katarakt Ameliyatlarıyla İlgili Tıbbi Cihaz Bağışı Yapabilir Miyim?

Zekatımı Katarakt Ameliyatı Yaptırarak Vermiş Olur Muyum?

Zekatınızı katarakt ameliyatı yaptırtarak da verebilirsiniz.