İhtiyaç sahibi bir çocuğun kivresi olarak onların mutluluklarına ortak olabilirsiniz.

SMS Bağış Hattı Size Mi Ait? Kaç TL Kesiliyor?

SMS bağışı en kısa sürede aktif edilecektir.

Neden Su Kuyusu Projesi Yapıyorsunuz?

Su, her canlı için en temel ve olmazsa olmaz ihtiyaçların başında yer alıyor. Ülkemizde ve dünyanın pek çok yerinde suya ulaşmak oldukça kolay olsa da özellikle Asya ve Afrika ülkelerinde bu durum çok farklı ve can sıkıcı bir hâl alabiliyor.Bu durumun farkında olan ve sadece kendini düşünmeyen pek çok kişiye destek vermek isteyen bir kuruluş olarak su kuyusu açarak bu bölgelerde yaşayan canlılara hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Asya ve Afrika'da yer alan pek çok ülkede bırakın suya ulaşmayı temiz suya ulaşmak bile neredeyse imkansız bir durumdur. Bizler için birkaç adımlık mesafe de olan temiz su, bu coğrafyalarda yaşayan pek çok kişi için kilometrelerce mesafe kat edilmesine neden oluyor.Üstelik bu mesafenin sonunda ulaşılan su ne yazık ki temiz su olamıyor. Bizlerin kullanmayacağı kirlilikte olan suyu Afrika ve Asya'da yaşayan insanlar, büyük bir sevinçle mecburiyetten içme ve yemek yapımında kullanıyor. Bu sebepten dolayı su kuyusu açmak çok önemlidir.

Su Kuyusu Projelerinizi Hangi Ülkelerde Gerçekleştiriyorsunuz?

Afrika ve Arakan Şefkat Elinin su kuyusu çalışmaları yaptığı ülkelerdir. Ancak Şefkat Elinin su kuyusu açtığı ülkeler o bölgenin ihtiyacına göre belirlenir. Bundan dolayı bazen farklı ülkelerde veya bölgelerde değişiklik olabiliyor.

Su Kuyusunu Ne Kadar Zamanda Açıyorsunuz?

Bir su kuyusunun faaliyete geçirilmesi yaklaşık olarak  3-5 hafta sürmektedir. Ülke ve su kuyusu açılacak yerde yaşanabilecek sorunlardan dolayı bu süre değişiklik gösterebilir.

Kuyudan Çıkan Suyun Temiz Olup Olmadığını Nasıl Anlaşılıyor?

Sağlık sorunlarını çıkartacak maddelerin suda bulunup bulunmadığını görmek için açılan her su kuyusundan su örnekleri alınıyor ve laboratuvar ortamında kuyu suyunun analizleri yapılır. Çıkan analiz sonuçlarına göre sağlık sorunları çıkartacak bir bulguya rastlanmaması halinde su kuyusu aktif bir şekilde faaliyete geçirilir.

Faliyete Geçirilen Su Kuyusunun Tamiratı Ve Denetimi Yapılıyor mu?

Gönderdiğiniz bağışlar ile açılan su kuyularının denetimleri ve takibi ekiplerimiz tarafından belirli periyotlarda yapılıyor. Su kuyusu açılan yerlerde sorumlu kişiler herhangi bir sorun ile karşılaşması durumunda bizlere arızayı bildirir. Arıza bilgisi tarafımıza ulaştığında, tamirat ve tadilat benzeri çalışmalar ile kuyunun tekrardan sorunsuz bir şekilde faaliyete geçirilmesi sağlanır.

Su kuyusu Açtırmanın Maliyeti Ne Kadar?

15.000 TL'ye bir su kuyusu açtırabilirsiniz.

Açılan Su Kuyularının Görüntülerini Alabilir Miyim?

Su kuyusu faaliyete geçtiğinde su kuyusunun açılış videosunu tarafınıza ulaştırılır.

Su Kuyusu Projesine Hisse Olarak Destek Olabilir miyim?

Evet bulunabilirsiniz. İstediğiniz miktarda bağış yaparak su kuyusu çalışmasına destek verebilirsiniz. Yapmış olduğunuz bağış sadece su kuyusu çalışmasında kullanılır.

Katarakt Hastalığı Nedir?

Katarakt göz hastalığı, gözün içinde olan ve gözün çok net bir şekilde görmesini sağlayan doğal merceğin geçen yıllarında etkisiyle saydamlığını yitirmesiyle oluşmaktadır. Mat hale dönüşen doğal mercek nedeniyle hastalar, dünyayı buğulanmış bir camın arka tarafından bakıyormuş gibi bulanık bir şekilde görürler.

Bağışım İle Ameliyat Kişinin Görüntülerini Alabilir Miyim?

Evet görüntüler tarafınıza ulaşıyor. Bu süreç 3-5 ay içerisinde gerçekleşiyor. Bağışınızı gönderir iken iletişim bilgilerinizi tarafımıza iletirseniz ameliyat görüntüleri tarafınıza gönderilir.

Katarakt Hastalığının Sebepleri Nelerdir?

Katarakt hastalığının önemli nedenlerinden biriside yaşlılıktır. Özellikle 55 yaşından sonra çok yaygın bir şekilde görünen katarakt, yaş ilerledikçe insanlarda görülme sıklığı fazlasıyla artar. Ayrıca göze gelen darbeler, şeker hastalığı, göz içinde oluşan iltihap (üveit), böbrek hastalığı, glokom, çok fazla miktarda radyasyona maruz kalmak, hipertansiyon diye tabir edilen yüksek kan basıncı ve çok uzun süreler kortizonlu ilaç kullanımı katarakt yapabilir. Doğumsal kataraktlarda önemli etkenlerden bir kaçı şunlardır; hamilelik evresinde annenin kızamıkçık gibi hastalıkları geçirmesi, kullanmış olduğu ilaçlar, çok miktarda röntgen ışığına maruz kalma ve bebeğin kromozom anomalileri ile kalıtım gibi faktörlerdir.

Katarakt Hastalığı Neden Afrika'da Daha Fazla Görünüyor?

Afrika'da sıcak hava, beslenme ve iklim koşulları sebebiyle pek çok insan genç yaşta katarakt olarak görme yeteneğini yitirmektedir. Göz doktorlarının ve tedavi imkanlarının yetersizliği de buna eklenince özellikle kırsal kesimlerde birçok hasta, ameliyat olamadan karanlığa mahkum yaşamaktadır. 1,05 milyar nüfuslu Afrika'nın %1'i kördür. Afrika genelindeki 10 milyon kördür yarısı katarakt hastasıdır. Afrika'da katarakt hastası olan her 2.000 kişiden ancak biri tedavi olabilmektedir. Bazı Afrika ülkelerinde bu rakam daha da düşmektedir. Dünyada 18 milyon kişi katarakt hastasıdır ve katarakt hastalarının büyük bir çoğunluğu gelişmekte olan ülkelerde yaşamaktadır.

Katarakt Hastalığının Başlıca Belirtileri Nelerdir?

katarakt hastalığının başlıca belirtileri şunlardır; görmede yavaş yavaş azalma, ışığa hassasiyet (göz kamaşması), çift görme, okuma zorluğu, gece görüşünde bozulma, renklerde soluklaşma veya sararma, gözlük numaralarının sık değişmesi vb.

Katarakt Sadece Yaşlılara Özgü Bir Hastalık Mı?

Katarakt hastalığı sadece yaşlılarda görülen bir hastalık değildir. Küçük yaştaki çocuklarda da katarakt hastalığı görülebilir.

Katarakt Hastalığı İki Gözde Aynı Anda Mı Ortaya Çıkar?

Katarakt, genellikle iki gözde de aynı anda ortaya çıkan bir hastalıktır. Fakat her iki gözde birliktede başlayabilir veyahut tek gözde de başlayabilir.

Katarakt Hastalığı Çok Hızlı Mı Gelişir?

Kataraktın hastalığın gelişimi kişiden kişiye farklılık gösterebilir, hatta bazen gelişme hızı iki göz arasında bile değişiklik gösterebilir. Bazı kişilerde katarakt hastalığı yıllar içerisinde yavaş yavaş gelişir iken. Bazı kişilerde çok hızlı bir sürede gelişiyor.

Katarakt Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Katarakt hastalığının tek tedavisi ameliyattır.

Katarakt Hastalığının Ameliyatı Hangi Şartlarda Yapılır?

Bir hastaya katarakt teşhisi konulduğunda hastanın genellikle görme seviyesi olması gerekenin çok çok altına düştüğünde hastanın ameliyat olması gerektiği kararı alınıyor.

Katarakt Hastalığının Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Teknolojinin gelişimi üzerine günümüzde katarakt ameliyatı iğnesiz, anestezisiz ve ağrısız çok kısa bir sürede yapılarak katarakt hastası aynı gün evine dönebilir.

Şefkat Eli Katarakt Çalışmalarına Ne Zaman Başladı?

Dernek olarak katarakt ameliyatı çalışmalarına 2014 yılında başlandık.

Şefkat Eli Katarakt Hastalarına Sadece Maddi Destek Mi Sağlıyor?

Katarakt hastalarının ameliyat maliyetinin yanı sıra, tıbbi ekipman yardımında da bulunabilirsiniz.

Katarakt Hastalığının Ameliyatı Hangi Ülkelerde Yapılıyor?

Katarakt ameliyatı şu anlık sadece Afrika'da gerçekleştiriyoruz.

Katarakt Hastaları Ameliyat Olabilmek İçin Yetişkin Olmak Zorunda Mı?

Her yaş grubundaki ihtiyaç sahibi katarakt hastasının ameliyatlarını gönderdiğiniz yardımlar doğrultusunda yapıyoruz.

Bir Katarakt Hastasını Ameliyat Ettirmenin Maliyeti Ne Kadar?

Bir katarakt ameliyatının maliyeti 750 TL'dir.

Bir Katarakt Ameliyatına Hisse Olarak Destek Olabilir Miyim?

Hayır, şu an için böyle bir şekilde bağış kabul etmiyoruz.

Göz Hastalıkları Doktoruyum, Katarakt Ameliyatlarında Görev Alabilir Miyim?

Evet mümkün. Detaylı bilgi için 0216 224 2450 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Katarakt Ameliyatlarıyla İlgili Tıbbi Cihaz Bağışı Yapabilir Miyim?

Zekatımı Katarakt Ameliyatı Yaptırarak Vermiş Olur Muyum?

Zekatınızı katarakt ameliyatı yaptırtarak da verebilirsiniz.

Kestirdiğimiz Kurbanın Görüntülerini Alabilir Miyim?

Kurbanınız kesildiğinde kurban kesim videosu tarafınıza ulaştırılır.

Kurban İle Ulaşılmak İstenen Ana Hedefler Nelerdir?

Kurbanın asıl amacı paylaşmaktır, garibanın yüzünü güldürmektir. İnsani bir görev olduğu unutulmamalıdır. Dinimizde komşu açken tok uyumak hiç hoş karşılanmamaktadır. Bu yüzden kurban kesmeye imkanınız varsa mutlaka kesmeniz vacip kılınır. Bağış yapmak, yardıma muhtaç kimseleri sevindirmek ve kurban ibadetini yerine getirmek oldukça faziletli bir ibadettir. Hem kurban kesilir hem de kurban vecibeniz yerine getirilmiş olur. Kurbanlar dışında adanmış olan adaklar ve akika kurbanları da aynı şekilde islama uygun olarak kesilir.

İhtiyaç Sahibi Olup Olmadığı Nasıl Belirleniyor?

Şefkat Elinin faaliyetlerini gerçekleştirdiği ülkelerin farklı yerlerinde çalışmalarına devam edilmektedir. Çalışmalarımızı gerçekleştirdiğimiz zamanlarda yandaş kuruluşlarımızın bizlere yardımı ile o bölgedeki en çok yardıma muhtaç bölgeler belirleniyor ve çalışmalarımızı buralarda yoğunlaştırıyoruz.

Şefkat Eli Kurban Yardım Bölgelerini Nasıl Belirliyor?

Kurban yardım yerlerinin tespitlerinde öncelikli olarak o yerlerin yardıma ne kadar muhtaç olup olmadıkları bizim için çok önemlidir. Buna göre önceliğimiz özellikle kıtlık yaşayan bölgeler ve ülkelerdir.

Kurban Kesimi İçin Gerekli Olan Vekaleti Nasıl Alıyorsunuz?

Vekaletinizi sizleri telefon ile arayarak alıyoruz.

Kurban Hisse Bedeli Ne Kadar?

Bir kurban hisse bedeli 800TL'dir.

Şefkat Eli Kurban Hisse Maliyetini Nasıl Belirliyor?

Kurban fiyatları, öngörüleceği gibi her ülkede farklılık göstermektedir. Kimi ülkede Türkiye’deki fiyattan daha düşük, kimi ülkelerde ise daha yüksektir. Fiyatların düşük olduğu ülkelerde gerçekleştirilen kurban çalışmalarının artacağı, buna istinaden fiyatların yüksek olduğu ülkelerde gerçekleştirilen çalışmaların azalacağını öngören Şefkat Eli, kurban çalışmaları yapacağı bölgeleri belirledikten sonra o bölgelerdeki kurban fiyatlarının ortalamasını alıp ortalama bir fiyat belirlemektedir. Bu şekilde fiyatların düşük olduğu bölgelerde oluşan yoğunluğun önüne geçmiş olduk. Ayrıca bu sayede de her bölgedeki ihtiyaç sahipleri oranına göre kurban eti ulaştırılmış oluyor.

Yurt Dışından Kurban Bağışı Yapabilir miyim?

Evet yapabilirsiniz. Detaylı bilgi için 0216 224 2450 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kurbanımı İstediğim Yerde Kestirebiliyor muyum?

Kurbanlarınızı Şefkat Elinin belirlemiş olduğu yerler içerisinde istedikleri yerde kurbanlarını kestirebilirler. Lakin kurbanların kesileceği yerlerin belirlenmesini Şefkat Eline bırakmanız, belli yerlerdeki kurban yoğunluğunu önlemek adına daha iyi olmaktadır.

Kurban Bağışı Yapan Kişi Kurbanın Kesildiğini Nereden ve Nasıl Öğreniyor?

Kurbanlarını Şefkat Eline bağışlayan hayırseverler, kurbanlarının kesildiğini Şefkat Elinin göndereceği kurban kesim videosundan öğrenecekler.

Kurban Bağışımı Size En Son Hangi Gün Yapabilirim?

hayırseverler kurban bağışlarını en son, bayramın 2'nci günü saat 18:00'a kadar yapılabiliyor.

Kurban Kesimi Kaç Gün Sürüyor?

Hayırseverlerin göndermiş olduğu kurbanların kesimi bayram ilk günü kılınan bayram namazından sonra başlamakta ve bayramın üçüncü günü ikindi vaktine kadar kurban kesimleri tamamlanmaktadır.

Kurban Yerine Sadaka Vererek Bu İbadeti Yerine Getirmiş Olur Muyum?

"İbadetlerin şekil, şart ve rükünleri olduğu gibi hikmetleri, amaçları ve teşri gerekçeleri de vardır. İbadetlerdeki bu özelliklerin birbirinden ayrı düşünülmesi asla mümkün değildir. Diğer yandan ibadetler ancak emredildikleri şekilde yerine getirilmelidir. Her ibadetin kendine has bir yapılış şekli vardır. Kurban ibadeti de ancak ve ancak kurban olacak hayvanın usûlüne uygun bir şekilde kesilmesiyle yerine getirilir. Bedelini infak etmek suretiyle, kurban ibadeti yapılmış olmaz. Çünkü hayvanın kesilmesi bu ibadetinin rüknüdür.

Kurban Hisse Bedelinden Daha Az Kurban Bağışı Yapabilir Miyim?

Hayır, şu an için böyle bir şekilde bağış kabul etmiyoruz.

Çek Veya Senet İle Kurban Bağışı Yapabilir Miyim?

Senet ile bağış kabul edilmemektedir. En fazla 30 gün olmak şartıyla çek kabul edilebilmektedir..

Ölmüş Yakınım Adına Kurban Kestirebilir Miyim?

Sevabını ölüye göndermek için kesilecek kurban da, her kesilen kurban gibi, yalnızca Allah'ın rızasını kazanmak amacıyla kesilir. Kesilen kurbanın sevabı, ölüye veya ölülere gönderilebilir. Farz olsun, nafile olsun, herhangi bir ibadeti yaparken veya yaptıktan sonra, sevabı, ölü, diri herkese hediye edilebilir. Namaz, oruç, hac, umre, sadaka, Kur'an-ı kerim okumak, kurban, zikir gibi ibadetlerin sevapları başkasına hediye edilebilir. Hediye edenin kendi sevabından hiç azalma olmadan, bütün müminlere de sevabı erişir. Yani sevap, hediye edilen kimselere, taksim edilmeden, her birine bütünü kadar erişir.

Kurban Bayramında Vacip, Adak, Akika, Şükür, Sadaka Kurbanları Da Kestirebilir miyim?

Kurban bayramında farklı niyetler ile bağışlanan kurbanların kesimlerinin kurban bayramında yapılması mümkündür.

Kimler Kurban İbadetini Yerine Getirmelidir?

Kurban kesmek, akıl sağlığı yerinde, büluğa ermiş (ergen olmuş),dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan her müslümanın yerine getireceği malî bir ibadettir. Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr altın veya değerinde para ya da eşyaya sahip olan kimselerin kurban kesmesi gerekir. Ayrıca kurban mükellefiyeti için aranan nisabın üzerinden, zekâtın aksine bir yıl geçmesi şart değildir.

Kurban Eti Nasıl Değerlendiriliyor?

Derneğimize, bağışlanan kurbanların tamamı ihtiyaç sahiplerine pay edilmektedir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.), kurban etinin üçe bölünüp bir bölümünün kurban kesemeyen yoksullara dağıtılmasını, bir bölümünün eşe dosta, tanıdık, yakın akraba ve komşular arasında paylaştırılmasını, bir bölümün ise haneye ayrılmasını tavsiye etmiştir. Ailenin ihtiyacına göre ise etin tamamı evde kalabileceği gibi, yakınlarda bulunan muhtaçların kurban etinin büyük bir kısmını hatta ve hatta tamamının dağıtılması uygundur.

Kurban Kesilir İken Nelere Dikkat Edilmelidir?

•  hayvanın yemek ve nefes borularıyla, iki atardamarından en az birinin kesilmesi gerekir. Bu şekilde yapılan bir kesim sırasında, hayvanın omuriliğinin kesilmesi mekruhtur. Bu konuda etlik kesim ile kurbanlık kesim arasında bir fark yoktur.
  •  Hayvanın canı çıkmadan başının gövdesinden ayrılmamasına özen gösterilmelidir.
  • Kurban edilecek hayvana acı çektirilmemeli ve eziyet edilmemelidir. Bu nedenle hayvanlar ehil kişiler tarafından kesilmeli ve boğazlama işlemi süratli bir şekilde yerine getirilmelidir.
  • Çevre temizliği için gerekli tedbirler alınmalıdır.
  • Hayvanların bir diğerinin kesimini görecek şekilde yan yana bulundurulmamalarına azami özen gösterilmelidir.
Kurban Ne Demektir, Kurban Kesmenin Hükmü Nedir?

Sözlükte yaklaşmak, Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban dinî bir terim olarak, Allah’a yaklaşmak ve O’nun rızasına ermek için ibadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı usûlüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder  Kurban bayramında kesilen kurbana udhiyye, hacda kesilen kurbana ise hedy denir.