İhtiyaç sahibi bir çocuğun kivresi olarak onların mutluluklarına ortak olabilirsiniz.

BAGIS yazarak 3823'e SMS göndererek 10₺ bağışta Bulunabilirsiniz.

3823 SMS Bağış Hattı Size Mi Ait? Kaç TL Kesiliyor?

Evet, Şefkat Eli Derneğine ait.  3823 hattından gönderilen mesajlarda 10TL bağışınız bize ulaştırılıyor.

Neden Su Kuyusu Projesi Yapıyorsunuz?

Su, her canlı için en temel ve olmazsa olmaz ihtiyaçların başında yer alıyor. Ülkemizde ve dünyanın pek çok yerinde suya ulaşmak oldukça kolay olsa da özellikle Asya ve Afrika ülkelerinde bu durum çok farklı ve can sıkıcı bir hâl alabiliyor.Bu durumun farkında olan ve sadece kendini düşünmeyen pek çok kişiye destek vermek isteyen bir kuruluş olarak su kuyusu açarak bu bölgelerde yaşayan canlılara hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Asya ve Afrika'da yer alan pek çok ülkede bırakın suya ulaşmayı temiz suya ulaşmak bile neredeyse imkansız bir durumdur. Bizler için birkaç adımlık mesafe de olan temiz su, bu coğrafyalarda yaşayan pek çok kişi için kilometrelerce mesafe kat edilmesine neden oluyor.Üstelik bu mesafenin sonunda ulaşılan su ne yazık ki temiz su olamıyor. Bizlerin kullanmayacağı kirlilikte olan suyu Afrika ve Asya'da yaşayan insanlar, büyük bir sevinçle mecburiyetten içme ve yemek yapımında kullanıyor. Bu sebepten dolayı su kuyusu açmak çok önemlidir.

Su Kuyusu Projelerinizi Hangi Ülkelerde Gerçekleştiriyorsunuz?

Afrika ve Arakan Şefkat Elinin su kuyusu çalışmaları yaptığı ülkelerdir. Ancak Şefkat Elinin su kuyusu açtığı ülkeler o bölgenin ihtiyacına göre belirlenir. Bundan dolayı bazen farklı ülkelerde veya bölgelerde değişiklik olabiliyor.

Su Kuyusunu Ne Kadar Zamanda Açıyorsunuz?

Bir su kuyusunun faaliyete geçirilmesi yaklaşık olarak  3-5 hafta sürmektedir. Ülke ve su kuyusu açılacak yerde yaşanabilecek sorunlardan dolayı bu süre değişiklik gösterebilir.

Kuyudan Çıkan Suyun Temiz Olup Olmadığını Nasıl Anlaşılıyor?

Sağlık sorunlarını çıkartacak maddelerin suda bulunup bulunmadığını görmek için açılan her su kuyusundan su örnekleri alınıyor ve laboratuvar ortamında kuyu suyunun analizleri yapılır. Çıkan analiz sonuçlarına göre sağlık sorunları çıkartacak bir bulguya rastlanmaması halinde su kuyusu aktif bir şekilde faaliyete geçirilir.

Faliyete Geçirilen Su Kuyusunun Tamiratı Ve Denetimi Yapılıyor mu?

Gönderdiğiniz bağışlar ile açılan su kuyularının denetimleri ve takibi ekiplerimiz tarafından belirli periyotlarda yapılıyor. Su kuyusu açılan yerlerde sorumlu kişiler herhangi bir sorun ile karşılaşması durumunda bizlere arızayı bildirir. Arıza bilgisi tarafımıza ulaştığında, tamirat ve tadilat benzeri çalışmalar ile kuyunun tekrardan sorunsuz bir şekilde faaliyete geçirilmesi sağlanır.

Su kuyusu Açtırmanın Maliyeti Ne Kadar?

15.000 TL'ye bir su kuyusu açtırabilirsiniz.

Açılan Su Kuyularının Görüntülerini Alabilir Miyim?

Su kuyusu faaliyete geçtiğinde su kuyusunun açılış videosunu tarafınıza ulaştırılır.

Su Kuyusu Projesine Hisse Olarak Destek Olabilir miyim?

Evet bulunabilirsiniz. İstediğiniz miktarda bağış yaparak su kuyusu çalışmasına destek verebilirsiniz. Yapmış olduğunuz bağış sadece su kuyusu çalışmasında kullanılır.

Katarakt Hastalığı Nedir?

Katarakt göz hastalığı, gözün içinde olan ve gözün çok net bir şekilde görmesini sağlayan doğal merceğin geçen yıllarında etkisiyle saydamlığını yitirmesiyle oluşmaktadır. Mat hale dönüşen doğal mercek nedeniyle hastalar, dünyayı buğulanmış bir camın arka tarafından bakıyormuş gibi bulanık bir şekilde görürler.

Bağışım İle Ameliyat Kişinin Görüntülerini Alabilir Miyim?

Evet görüntüler tarafınıza ulaşıyor. Bu süreç 3-5 ay içerisinde gerçekleşiyor. Bağışınızı gönderir iken iletişim bilgilerinizi tarafımıza iletirseniz ameliyat görüntüleri tarafınıza gönderilir.

Katarakt Hastalığının Sebepleri Nelerdir?

Katarakt hastalığının önemli nedenlerinden biriside yaşlılıktır. Özellikle 55 yaşından sonra çok yaygın bir şekilde görünen katarakt, yaş ilerledikçe insanlarda görülme sıklığı fazlasıyla artar. Ayrıca göze gelen darbeler, şeker hastalığı, göz içinde oluşan iltihap (üveit), böbrek hastalığı, glokom, çok fazla miktarda radyasyona maruz kalmak, hipertansiyon diye tabir edilen yüksek kan basıncı ve çok uzun süreler kortizonlu ilaç kullanımı katarakt yapabilir. Doğumsal kataraktlarda önemli etkenlerden bir kaçı şunlardır; hamilelik evresinde annenin kızamıkçık gibi hastalıkları geçirmesi, kullanmış olduğu ilaçlar, çok miktarda röntgen ışığına maruz kalma ve bebeğin kromozom anomalileri ile kalıtım gibi faktörlerdir.

Katarakt Hastalığı Neden Afrika'da Daha Fazla Görünüyor?

Afrika'da sıcak hava, beslenme ve iklim koşulları sebebiyle pek çok insan genç yaşta katarakt olarak görme yeteneğini yitirmektedir. Göz doktorlarının ve tedavi imkanlarının yetersizliği de buna eklenince özellikle kırsal kesimlerde birçok hasta, ameliyat olamadan karanlığa mahkum yaşamaktadır. 1,05 milyar nüfuslu Afrika'nın %1'i kördür. Afrika genelindeki 10 milyon kördür yarısı katarakt hastasıdır. Afrika'da katarakt hastası olan her 2.000 kişiden ancak biri tedavi olabilmektedir. Bazı Afrika ülkelerinde bu rakam daha da düşmektedir. Dünyada 18 milyon kişi katarakt hastasıdır ve katarakt hastalarının büyük bir çoğunluğu gelişmekte olan ülkelerde yaşamaktadır.

Katarakt Hastalığının Başlıca Belirtileri Nelerdir?

katarakt hastalığının başlıca belirtileri şunlardır; görmede yavaş yavaş azalma, ışığa hassasiyet (göz kamaşması), çift görme, okuma zorluğu, gece görüşünde bozulma, renklerde soluklaşma veya sararma, gözlük numaralarının sık değişmesi vb.

Katarakt Sadece Yaşlılara Özgü Bir Hastalık Mı?

Katarakt hastalığı sadece yaşlılarda görülen bir hastalık değildir. Küçük yaştaki çocuklarda da katarakt hastalığı görülebilir.

Katarakt Hastalığı İki Gözde Aynı Anda Mı Ortaya Çıkar?

Katarakt, genellikle iki gözde de aynı anda ortaya çıkan bir hastalıktır. Fakat her iki gözde birliktede başlayabilir veyahut tek gözde de başlayabilir.

Katarakt Hastalığı Çok Hızlı Mı Gelişir?

Kataraktın hastalığın gelişimi kişiden kişiye farklılık gösterebilir, hatta bazen gelişme hızı iki göz arasında bile değişiklik gösterebilir. Bazı kişilerde katarakt hastalığı yıllar içerisinde yavaş yavaş gelişir iken. Bazı kişilerde çok hızlı bir sürede gelişiyor.

Katarakt Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Katarakt hastalığının tek tedavisi ameliyattır.

Katarakt Hastalığının Ameliyatı Hangi Şartlarda Yapılır?

Bir hastaya katarakt teşhisi konulduğunda hastanın genellikle görme seviyesi olması gerekenin çok çok altına düştüğünde hastanın ameliyat olması gerektiği kararı alınıyor.

Katarakt Hastalığının Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Teknolojinin gelişimi üzerine günümüzde katarakt ameliyatı iğnesiz, anestezisiz ve ağrısız çok kısa bir sürede yapılarak katarakt hastası aynı gün evine dönebilir.

Şefkat Eli Katarakt Çalışmalarına Ne Zaman Başladı?

Dernek olarak katarakt ameliyatı çalışmalarına 2014 yılında başlandık.

Şefkat Eli Katarakt Hastalarına Sadece Maddi Destek Mi Sağlıyor?

Katarakt hastalarının ameliyat maliyetinin yanı sıra, tıbbi ekipman yardımında da bulunabilirsiniz.

Katarakt Hastalığının Ameliyatı Hangi Ülkelerde Yapılıyor?

Katarakt ameliyatı şu anlık sadece Afrika'da gerçekleştiriyoruz.

Katarakt Hastaları Ameliyat Olabilmek İçin Yetişkin Olmak Zorunda Mı?

Her yaş grubundaki ihtiyaç sahibi katarakt hastasının ameliyatlarını gönderdiğiniz yardımlar doğrultusunda yapıyoruz.

Bir Katarakt Hastasını Ameliyat Ettirmenin Maliyeti Ne Kadar?

Bir katarakt ameliyatının maliyeti 750 TL'dir.

Bir Katarakt Ameliyatına Hisse Olarak Destek Olabilir Miyim?

Hayır, şu an için böyle bir şekilde bağış kabul etmiyoruz.

Göz Hastalıkları Doktoruyum, Katarakt Ameliyatlarında Görev Alabilir Miyim?

Evet mümkün. Detaylı bilgi için 0216 224 2450 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Katarakt Ameliyatlarıyla İlgili Tıbbi Cihaz Bağışı Yapabilir Miyim?

Zekatımı Katarakt Ameliyatı Yaptırarak Vermiş Olur Muyum?

Zekatınızı katarakt ameliyatı yaptırtarak da verebilirsiniz.