Ümmet Su Kuyuları

Günümüzde pek çok kişi, doğada kolaylıkla bulunan ve birçok kişinin hoyratça tasarruf etmeden kullandığı en temel kaynak olan suya, ulaşımı oldukça zor olabiliyor. Her ne kadar ileri teknolojinin hâkim olduğu bir çağda yaşasak ta ne yazık ki temel besin maddelerine erişim oldukça zor olabiliyor. Özellikle Afrika ve Asya kıtasında bulunan ülkelerden pek çoğu hâlâ suya erişim sağlamakta büyük sıkıntılar yaşıyor.

Özellikle içilebilecek temiz bir su bulmak bu kıtalarda yer alan ülkelerde yaşayan insanlar için imkansız bir durum olarak kabul ediliyor. Doğanın bir nimeti olan ve hemen her alanda suya duyulan ihtiyaç sayesinde tüm Dünya genelinde su kullanımı artarak devam ediyor. Su ihtiyacı hiç şüphesiz en temel olarak kabul edilen ihtiyaçların başında yer alıyor. Bir canlının su tüketmeden geçirebileceği gün sayısı oldukça azdır.

Biz de Sefkat eli insani yardım derneği olarak tüm bu bilgiler ışığında Asya ve Afrika'da suya muhtaç olan insanlara ulaşabilmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Temiz suya hasret yaşayan masum yürekli çocuklara, daha fazla su hizmeti vermek için pek çok farklı konuda çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz.

Temiz bir suyun kıymetini en iyi bilen ve temiz suya hasret olan tüm canlılara böyle bir hizmetle ulaşmanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı zamanda sizlerin de bu oluşuma olan desteğiniz sayesinde her geçen gün suya muhtaç bir yürekte daha hep birlikte yer edinmeye devam ediyoruz.

Birleşmiş Milletler'e bağlı olan UNESCO'nun hazırladığı 2019 Dünya Su Raporuna göre iki milyar insanın temiz su kaynaklarına düzenli bir şekilde erişimi yok, sıhhı tesisatı 4,3 milyar insan kullanmıyor. Su kaynaklarının kısıtlı olması ve artan çevre kirliliği sebebiyle 2050 yılına kadar bu sayının yükselmesi bekleniyor. Oysa sağlıklı ve temiz içilebilir su temel bir insan hakkı olarak kabul ediliyor.

Afrika’da Susuzluk

Yokluk ve gelişmemişlik denildiğinde ilk akla gelen kıta Afrika kıtasıdır. Aslında oldukça verimli yer altı ve yer üstü kaynaklara sahip olmasına rağmen sömürgeciliğin etkisiyle ne yazık ki kendi kaynaklarını kullanabilecek durumda değildir. Özellikle çocukların ve bebeklerin suya olan ihtiyacından kaynaklı pek çok sağlık sorunu yaşanıyor. Bu nedenle her gün onlarca bebek ve çocuk can veriyor.

Tüm bu acı verici durumların bilincinde olarak şefkat eli derneği olarak çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Suya ulaşmak bizler için her ne kadar kolay olsa da kızgın ve kavurucu güneşin altında yaşayan Afrikalı insanlar için susuz kalmak ve temiz suya ulaşamamak beraberinde pek çok şeyi de getiriyor.

Susuzluk, günümüzde her ne kadar bir sorun gibi görünmese de ve kısa süre içerisinde çözülebilse de Afrika ülkelerinde yaşayan insanlar için yıllardır çözülemeyen ve artık ne yazık ki pek çok kişinin kanıksayarak yaşamına devam ettiği bir durumdur.

Afrika susuzluğun en yoğun ve can alıcı şekilde yaşandığı yer olduğu için su ulaştırmak amacıyla yaptığımız hizmetlerde bu bölgede haklı olarak yoğunlaşıyor. Kıta genelinde temel olarak en büyük sorun su ve suya ulaşmak olduğundan bu temada yapılacak herhangi bir hizmette pek çok cana umut oluyor.

Bir Damla İçin Çekilen Eziyet

Su, her canlı için en temel ve olmazsa olmaz ihtiyaçların başında yer alıyor. Ülkemizde ve dünyanın pek çok yerinde suya ulaşmak oldukça kolay olsa da özellikle Asya ve Afrika ülkelerinde bu durum çok farklı ve can sıkıcı bir hâl alabiliyor.

Bu durumun farkında olan ve sadece kendini düşünmeyen pek çok kişiye destek vermek isteyen bir kuruluş olarak su kuyusu açarak bu bölgelerde yaşayan canlılara hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Asya ve Afrika'da yer alan pek çok ülkede bırakın suya ulaşmayı temiz suya ulaşmak bile neredeyse imkansız bir durumdur. Bizler için birkaç adımlık mesafe de olan temiz su, bu coğrafyalarda yaşayan pek çok kişi için kilometrelerce mesafe kat edilmesine neden oluyor.

Üstelik bu mesafenin sonunda ulaşılan su ne yazık ki temiz su olamıyor. Bizlerin kullanmayacağı kirlilikte olan suyu Afrika ve Asya'da yaşayan insanlar, büyük bir sevinçle mecburiyetten içme ve yemek yapımında kullanıyor.

Su Kuyusu Açtırmanın Önemi

Günümüz şartlarında her insan huzuru ve mutluluğu arıyor. Hatta içsel huzuru ve mutluluğu sağlayabilmek adına pek çok farklı hobi ediniyor. Bu hobilerin bazıları fayda sağlasa da ne yazık ki bazıları pek etkili olamıyor. İçsel huzurun ve mutluluğun verdiği rahatlık hiç bir duyguda bulunmuyor.

Bizler, uzak diyarlarda yaptığımız her bir hizmetten sonra tarif edilemez bir huzur ve mutlulukla doluyoruz. Ayrıca ülkemizden ve dünyanın çeşitli yerlerinden pek çok yardımsever bağış yaparak Asya ve Afrika'da birçok farklı alanda hizmet vermeye devam ediyoruz. Temiz ve içilebilecek düzeyde suya ulaşmanın bu devirde bile pek çok insanın hayali olması oldukça acı verici bir durumdur.

Ancak temiz suya kısa mesafede ulaşabilmenin verdiği mutluluğu pek çok insanın gözlerinde görmek ise paha içilemez bir durumdur. Birçok kişi için temel yaşam kaynağı olan temiz suya ulaşmayı hayal ederek yaşaması ve bizlerinde sizlerin desteğiyle bu hayali gerçekleştirmemiz her anlamda mutluluk verici bir durumdur. Dünya üzerindeki tüm canlıların temiz suya ve temel besin maddelerine kolayca ulaşması için çabalamaya devam ediyoruz.