24 Ocak Cuma 2020 tarihinde saat 20.55’de Elazığ, Sivrice’de 15 km derinlikte 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından artıcı sarsıntılarda yaşanmaya devam ediyor. Başta Malatya olmak üzere deprem birçok çevre il ve ülkeden hissedildi.

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği, Elazığ’daki depremin ilk dakikalarından itibaren bölgeye ulaştı. Depremzede vatandaşların olumsuz şartlardan korunması için ihtiyaç duyulan yardım malzemelerini sokaklarda, camilerde, çadır kentlere sığınan ailelere ulaştırdı.

Şefkat Eli Ekipleri yaşanan Deprem sonrası bölge halkının yaralarını sarmak ve temel insani ihtiyaçlarını karşılayabilmek için AFAD ekipleri ile koordineli bir şekilde çalışma yürüterek tespitlerle beraber depremin hissedildiği köylere yardımlarını ulaştırdı. Ekiplerimiz bölgede soba, battaniye, atkı, eldiven, bere bot, çizme vb. temel ihtiyaç malzemesi dağıtımlarını gerçekleştiriyorlar.

Artçı depremin hala devam ettiği Elazığ ve Malatya çevresinde vatandaşlarımız evlerde oluşan çatlak ve hasarlardan dolayı evlerine giremiyor. Geceleri – 6-7 derece olan hava şartlarında vatandaşlarımızın yanında olabilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Fotoğraflar ve Videolar

2019 Yılında Neler Yaptık?
Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği olarak 2019 yılı içerisinde bağışçılarımızla birlikte büyük işler başardık. Bizleri yanlız bırakmayıp destekleyen bütün bağışçılarımıza teşekkür ederiz… 2019 YILINDA NELER YAPTIK? Asya ve Afrika’da
Yurt içi Yardım Çalışmalarımız Devam Ediyor
Şefkat Eli insani Yardım Derneği, olarak yardımlaşma paylaşma ve birlik beraberlik olgusunu yeniden canlandırma adına çalışmaya devam ediyoruz. Şefkat Eli Derneği, olarak bağışçılarımızın destekleriyle birçok hayra vesile olmaya kira yardımı, gı