Birgün Meymûne Hz. Peygamber'e gelir ve: "Ya Rasûlallah! Beytu'l-Makdis'e (Mescid-i Aksâ'ya) gidip gitmeme hakkında bize ne buyurursunuz?" der.

Allah Rasûlü:
"Gidin ve orada namaz kılın!" diye cevap verir. Fakat o zaman orada (Bizans ile Persler arasında) savaş vardır ve bunu dikkate alan Peygamberimiz hemen şunu ilave eder:
"Şayet oraya gidemez ve orada namaz kılmazsanız, bari oranın kandillerini aydınlatacak yağ gönderin!" buyurur. (Ebû Davud, Salat 14, no: 457)

Evet, aynı bölgede bugün yeni bir savaş var. Bugün de oraya fertlerin gitmesi âdeta imkansız. Fakat, Gazze'de sönmüş olan kandilleri tekrar yakacak maddi yardımları gönderebilmek pekala mümkün. Ancak Gazze'de sönen sadece kandiller değil. Zaten çoktandır abluka altında olan bölgede, ekmekten tutun, ilaca kadar her şeye ihtiyaç var.

Bu rivayetler çerçevesinde, hepimiz sorumluluklarımızı hatırlatıyor, aziz milletimizin geçmişte olduğu gibi bu defa da, elinden gelen yardımları esirgemeyeceğine inanıyoruz.
Yüce Rabbimizden hayatlarını kaybeden şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar, bölge insanına bol sabır, bütün Müslümanlara da basiret ve mesuliyet duygusu bahşetmesini niyaz ediyoruz.

2020 Kış Çalışmaları Kapsamında Tırlarımız Suriye İdlib’e Ulaştı
Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Olarak, Suriye idlib kış çalışmaları kapsamında siz değerli bağışçılarımızın katkılarıyla Hatay Reyhanlı sınır kapısından 1 TIR 25 ton UN 1 TIR 25 ton Kömür tırlarımız hazırlandı ve Suriye idlib'e gönderildi.
2021 Kış Çalışmaları Kapsamında Tırlarımız Suriye İdlib’e Ulaştı
2021'in İlk Çeyreğinde Çalışmalarımıza Ara Vermeden Devam Ediyoruz
2021'in İlk Çeyreğinde Çalışmalarımıza Ara Vermeden Devam Ediyoruz 7. Etap Su Kuyusu Açılışları ve Afrika Yardım Organizasyonu Gerçekleştirildi. Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Olarak 2021 Yılı Afrika Yardım Organizasyonları kapsamında 14