SURİYE UN YARDIMI

Suriye için yaptığımız insani yardımlar arasında ekmeklik un yardımı da yer alıyor. Unlarımızı çuvallar halinde tırlarımız aracılığıyla Suriye’ye gönderiyoruz. Bu sayede fırınlarda unlardan ekmek üretilerek ekmekler Suriye halkına dağıtılıyor. Un yardımımızı da bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımızın katkılarıyla belirli aralıklarla yapıyoruz. Böylelikle savaş mağduru olan insanların ekmek yiyebilmeleri için unları fırınlara ulaştırıyoruz. Böylelikle unların kullanımıyla ekmekler üretiliyor ve savaş mağduru yoksullara ve muhtaçlara dağıtılıyor.

SURİYE’YE EKMEK YARDIMLARI

Savaş mağduru olan Suriyeli kardeşlerimizin yaşamlarına destek olmak amacıyla günlük olarak ekmek yardımları gerçekleştiriyoruz. Hayırseverlerimizin yaptığı bağışlar ile Un ve Ekmekleri Şefkat Eli fırınlarında pişirerek ortak kamp alanlarında, yetimhanelerde günlük olarak Ayrım yapmadan tüm savaş mağduru yoksul muhtaçlar için dağıtımını gerçekleştiriyoruz.

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği olarak, bağışlar sayesinde yaptığımız ekmek dağıtımlarını savaşın ilk zamanlarından beri gerçekleştiriyoruz. Çadırlarda yaşayan yoksullara ve muhtaçlar için hazırlanan ekmek paketlerimizi günlük olarak belirlediğimiz zamanlarda dağıtarak onların ekmek ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı oluyoruz. Bu hayırda bizlere katkı sağlayan destek olan bütün hayır sahiplerine teşekkür ediyoruz.

Ekmeklik Un Yardımı Yapıyoruz

Suriye için yaptığımız insani yardımlar arasında ekmeklik un yardımı da yer alıyor. Unlarımızı çuvallar halinde tırlarımız aracılığıyla Suriye’ye gönderiyoruz. Bu sayede fırınlarda unlardan ekmek üretilerek ekmekler Suriye halkına dağıtılıyor. Un yardımı bağışında da bulunmak isteyen vatandaşlarımızın katkılarıyla belirli aralıklarla yapıyoruz. Böylelikle savaş mağduru olan insanların ekmek yiyebilmeleri için unları fırınlara ulaştırıyoruz. Böylelikle unların kullanımıyla ekmekler üretiliyor ve muhtaçlara dağıtılıyor.

Online Bağışta Bulunmak

Suriye yardım için ekmek veya un satın alarak bağışta bulunmak isteyenler için bağışların online olarak yapılmasını sağlıyoruz. Bu sayede un veya ekmekle katkıda bulunmak isteyenlere web sayfamızda hesap numaralarımızı vererek istedikleri miktarlarda bağışta bulunmalarını sağlıyoruz.

Hayırsever vatandaşlarımız un veya ekmek için bağış yaparken ad soyad, telefon numarası, adet ve tutar bilgilerini giriyorlar. Böylelikle yapılan bağışların kimler tarafından gerçekleştiğini biliyoruz

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Ne Zaman Kuruldu?

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği 2010 yılında gönüllü faaliyetlerle kuruldu, 2014 yılında ise resmi olarak ismini aldı.

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneğinin Kuruluş Amacı Nedir?

Allah’ın mazlumlara yardımlarda bulunulması yönündeki emirlerini yerine getirmektir. Bu emirler doğrultusunda savaş mağdurlarına, yoksullara, öksüz ve yetimlere, hastalara ve diğer yardıma muhtaç olan insanlara zamanında yardım etmek için çaba harcıyoruz. Onlardan aldığımız hayır duaları ile varlığımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Ayrıca bir elin nesi var iki elin sesi var sözüyle derneğimize yapılan bağışlar sayesinde zor durumda olan insanların daha iyi şartlarda yaşam sürmelerini sağlıyoruz.

Çalışmalarınızla İlgili Ayrıntılı Bilgi Alabilir Miyim?

Derneğimiz bünyesinde yapılan bütüm çalışmaları yerinde görebilir ve yerinde inceleyebilirsiniz, ilgili birimlerden gerekli olan bilgiler, bağışların nerede ve  nasıl kullanıldığını, faaliyete geçirdiğimiz projelerimizin iç denetimlerini nasıl gerçekleştirdiğimizi, yardım yaparken dikkat ettiğimiz kriterler ve çalışma ilkelerimiz gibi birçok konu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yardım Sonrasında Denetleme Nasıl Yapılıyor?

Derneğimiz resmî yetkili kurumlar tarafından düzenli bir şekilde denetlenmektedir. Özellikle bütün faaliyet raporlarımız, yardım programları, faaliyete geçirdiğimiz veya geçireceğimiz projelerimizle ilgili dokümanlarımız istenildiği takdirde her zaman incelenebilir. Bağışçılarımız dilerse yurt içinde veya yurt dışında yapacağımız çalışmaları yerinde görebilirler. Ancak çalışmalarımızı gözlemlemek isteyen bağışçılarımızın masraflarını derneğimiz karşılanmaz. Bağışçılarımız kendi masraflarını karşılayarak bütün çalışmalarımızı gözlemleye bilir.

Şefkat Eli Sadece Yurt Dışına Mı Yardım Gerçekleştiriyor?

Derneğimizin kuruluş amacı, sadece Türkiye sınırlarında değil tüm dünyadaki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırabilmektir. Bu kapsamda; savaş mağdurları, öksüz ve yetimler ile kendi başlarına hayatlarını devam ettiremeyecek durumda olan herkese ulaşmaya çaba gösteriyoruz. Yardım derneği olarak, dünya çapında ulaştığımız mazlumların sayısını arttırmak için, sürekli araştırma içinde bulunuyoruz. Bunu sağlamak için de, yurt içi ve dışındaki maneviyatı ön plana çıkaran sivil toplum örgütleri ile sürekli temas halinde bulunuyoruz.

Şefkat Eli Sadece Müslümanlara Mı Yardım Yapıyor?

Derneğimiz yardım faaliyetleri yaparken herhangi bir ayrım gözetmemektedir. İlk önceliğimiz her zaman insandır. Fakat bugün savaş ve fakirlik yaşayan topluluklara bakıldığında bu bölgelerin yoğunlukla Müslümanların yaşadığı bölgeler olduğunu görülebilir. Çalışmalarımızda önceliğimiz her zaman ihtiyaç sahiplerine yardım etmektir. Örnek verecek olursak kıtlık nedeniyle Suriye'ye gıda yardımı götürdüğümüzde Müslümanların haricinde diğer dinlere mensup olanlara da yardım etmekteyiz.

Şefkat Elinin Herhangi Bir Cemaat, Parti yada Grup İle Bağlantısı Var Mı?

Derneğimizin herhangi bir cemaat, siyasi partiler vb. ile bir bağlantısı yoktur. Derneğimiz İslam'ın vakıf müessesi özelliklerinin bütün hepsini taşımaktadır ve Türk hukuk sistemi içerisinde kurulmuş olan bir dernektir. Kuruluşumuzun amacı; insani yardımlarımızın çeşitliliğini ve kapsama alanı sürekli olarak artırmaktayız. Dinimizin emri olan yardımlaşmayı, hiçbir menfaat beklemeden, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktayız. Bu yardımları yaparken insanları mağdur duruma düşüren insan hakları ihlallerini, savaşları, yoksulluğu vb. önleyici bir rol de üstlenmeye çalışmaktayız. Toplumun bütün kesimlerinden insanlar Şefkat Eli Derneğinin üyeleri ve bağışçıları arasında yer alabilmektedir.

Yurt Dışında Temsilciliğiniz Var Mı?

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneğinin şu anlık yurt dışında herhangi bir temsilciliğimiz bulunmamaktadır.

Yurt Dışındaki Çalışma Yönteminiz Nedir?

Yurt dışında faaliyete geçirilen çalışmaları çoğunu bizzat Şefkat Eli Derneği görevlileri tarafından, görevlilerimizin tarafından faaliyete geçirilemeyen çalışmaları ise çalışma bölgesinde bulunan, bölgeyi iyi tanıyan yandaş kurumlar ile iş birliği içinde yürütülmektedir. Yandaş kurumlar ve Şefkat Eli Derneği görevlileri, buralarda gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili raporlar hazırlayarak faaliyete geçirilen çalışmaları sürekli olarak denetlemektedir.

Türkiye'de Hangi İllerde Şubeleriniz Var?

Hayır, şu an sadece İstanbul Beykoz da yerimiz var.

2020 Kış Çalışmaları Kapsamında Tırlarımız Suriye İdlib’e Ulaştı
Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Olarak, Suriye idlib kış çalışmaları kapsamında siz değerli bağışçılarımızın katkılarıyla Hatay Reyhanlı sınır kapısından 1 TIR 25 ton UN 1 TIR 25 ton Kömür tırlarımız hazırlandı ve Suriye idlib'e gönderildi.
2021 Kış Çalışmaları Kapsamında Tırlarımız Suriye İdlib’e Ulaştı
2021'in İlk Çeyreğinde Çalışmalarımıza Ara Vermeden Devam Ediyoruz
2021'in İlk Çeyreğinde Çalışmalarımıza Ara Vermeden Devam Ediyoruz 7. Etap Su Kuyusu Açılışları ve Afrika Yardım Organizasyonu Gerçekleştirildi. Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Olarak 2021 Yılı Afrika Yardım Organizasyonları kapsamında 14