Su Kuyusu

Günümüzde pek çok kişi, doğada kolaylıkla bulunan ve birçok kişinin hoyratça tasarruf etmeden kullandığı en temel kaynak olan suya, ulaşımı oldukça zor olabiliyor. Her ne kadar ileri teknolojinin hâkim olduğu bir çağda yaşasak ta ne yazık ki temel besin maddelerine erişim oldukça zor olabiliyor. Özellikle Afrika ve Asya kıtasında bulunan ülkelerden pek çoğu hâlâ temiz ve sağlıklı suya erişim sağlamakta büyük sıkıntılar yaşıyor.

Özellikle içilebilecek temiz bir su bulmak bu kıtalarda yer alan ülkelerde yaşayan insanlar için çok zor bir durum olarak kabul ediliyor. Doğanın bir nimeti olan ve hemen her alanda suya duyulan ihtiyaç sayesinde tüm Dünya genelinde su kullanımı artarak devam ediyor. Su ihtiyacı hiç şüphesiz en temel olarak kabul edilen ihtiyaçların başında yer alıyor. Bir canlının su tüketmeden geçirebileceği gün sayısı oldukça azdır.

Bizlerde Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği olarak, Asya ve Afrika'da suya muhtaç olan insanlara ulaşabilmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Temiz suya hasret yaşayan masum yürekli çocuklara, Asya ve Afrika’da su kuyuları açarak pek çok farklı konuda çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz.

Temiz bir suyun kıymetini en iyi bilen ve temiz suya hasret olan tüm canlılara böyle bir hizmetle ulaşmanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı zamanda sizlerin su kuyularımıza olan desteğiniz sayesinde her geçen gün suya muhtaç bir yürekte daha hep birlikte yer edinmeye devam ediyoruz.

AFRİKA’DA SUSUZLUK

Yokluk ve gelişememişlik denildiğinde ilk akla gelen kıta Afrika kıtasıdır. Aslında oldukça verimli yer altı ve yer üstü kaynaklara sahip olmasına rağmen sömürgeciliğin etkisiyle ne yazık ki kendi kaynaklarını kullanabilecek durumda değildir. Özellikle çocukların ve bebeklerin suya olan ihtiyacından kaynaklı pek çok sağlık sorunu yaşanıyor. Bu nedenle her gün onlarca bebek ve çocuk temiz ve sağlıklıya suya ulaşamadığı için can veriyor.

Suya ulaşmak bizler için her ne kadar kolay olsa da kızgın ve kavurucu güneşin altında yaşayan Afrikalı insanlar için susuz kalmak ve temiz suya ulaşamamak beraberinde pek çok şeyi de getiriyor.

Susuzluk, günümüzde her ne kadar bir sorun gibi görünmese de ve kısa süre içerisinde çözülebilse de Afrika ülkelerinde yaşayan insanlar için yıllardır çözülemeyen ve artık ne yazık ki pek çok kişinin kanıksayarak yaşamına devam ettiği bir durumdur.

Afrika susuzluğun en yoğun ve can alıcı şekilde yaşandığı yer olduğu için su ulaştırmak amacıyla yaptığımız hizmetlerde Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği olarak, Kıta genelinde temel olarak en büyük sorun su ve suya ulaşmak olduğundan bu bölgelerde temiz ve sağlıklı su kuyuları açarak pek çok cana umut oluyoruz.

BİR DAMLA SU İÇİN ÇEKİLEN EZİYET

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği olarak, Su kuyuları açarak bu bölgelerde yaşayan insanlara hizmet etmenin mutluluğunu ve gurunu yaşıyoruz. Asya ve Afrika'da yer alan pek çok ülkede bırakın suya ulaşmayı temiz suya dahi ulaşmak bile neredeyse çok zor bir durumdur. Bizler için birkaç adımlık mesafe de olan temiz su, bu coğrafyalarda yaşayan pek çok kişi için kilometrelerce mesafe kat edilmesine neden oluyor.

Üstelik bu mesafenin sonunda ulaşılan su ne yazık ki temiz su olamıyor. Bizlerin kullanmayacağı kirlilikte olan suyu Afrika ve Asya'da yaşayan insanlar, büyük bir sevinçle mecburiyetten içme ve yemek yapımında kullanıyor. Yüzlerce insan kirli sulara bağlı Kolera, tifo, dizanteri, zatürre gibi hastalıklar nedeniyle ölüyor.

Şefkat Eli Derneği olarak Bizler, yaptığımız her bir hizmetten sonra tarif edilemez bir huzur ve mutlulukla doluyoruz. Ayrıca ülkemizden ve dünyanın çeşitli yerlerinden pek çok hayır sahiplerinin bağışları ile Asya ve Afrika'da birçok farklı alanda hizmet vermeye devam ediyoruz.

Ancak temiz suya kısa mesafede ulaşabilmenin verdiği mutluluğu pek çok insanın gözlerinde görmek ise paha içilemez bir durumdur. Birçok kişi için temel yaşam kaynağı olan temiz suya ulaşmayı hayal ederek yaşaması ve bizlerinde sizlerin desteğiyle bu hayali gerçekleştirmemiz her anlamda mutluluk verici bir durumdur. Dünya üzerindeki tüm canlıların temiz suya ve temel besin maddelerine kolayca ulaşması için çabalamaya devam edeceğiz.

Sa’d b. Ubâde’nin annesi vefat etmişti ve Rasûlullah (asm)’a gelerek: “Ey Allah’ın Rasûlü! Annem öldü onun adına sadaka verebilir miyim?” diye sordu. Rasûlullah (asm) da: “Evet” buyurdu. Sa’d: “Hangi sadaka daha hayırlı ve değerlidir?” diye sorunca, Rasûlullah (asm): “İnsan ve hayvanların su ihtiyaçlarına cevap vermektir” buyurdu. (bk. Nesai, Vesaya, 9; İbn Mace, Edeb,) Bunun üzerine Sa’d, Medine’de bir çeşme yaptırmış, o çeşme uzun süre insanlara hizmet etmiştir. (bk. İbn Hanbel, Müsned, 5/284; 6/7)

Bir diğer hadiste ise; “Her kim ki, elbise ihtiyacı olan bir Müslümana elbise giydirse, Allah da ona cennetin yeşil elbiselerinden giydirir. Hangi Müslüman aç bir Müslümanı doyurursa, Allah da onu cennet meyvelerinden doyurur. Hangi Müslüman susamış bir Müslümana su verirse, Allah da ona içerisinde güzel kokuları olan cennet içeceği içirir.” (Ebû Dâvûd, Zekat, 32; Tirmizi, Kıyame, 18)

Su Kuyusu Bedeli 17.500₺

Su Kuyusu Hisse Bedeli 250₺

Aileniz, Dostlarınız veya Akrabalarınız ile beraber sizde bir Su Kuyusu açtırabilir ya da “Su Kuyularına” istediğiniz miktarda bağışta bulunarak ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin suya ulaşması için gerekli çalışmalara destek olabilirsiniz.

Neden Su Kuyusu Projesi Yapıyorsunuz?

Su, her canlı için en temel ve olmazsa olmaz ihtiyaçların başında yer alıyor. Ülkemizde ve dünyanın pek çok yerinde suya ulaşmak oldukça kolay olsa da özellikle Asya ve Afrika ülkelerinde bu durum çok farklı ve can sıkıcı bir hâl alabiliyor.Bu durumun farkında olan ve sadece kendini düşünmeyen pek çok kişiye destek vermek isteyen bir kuruluş olarak su kuyusu açarak bu bölgelerde yaşayan canlılara hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Asya ve Afrika'da yer alan pek çok ülkede bırakın suya ulaşmayı temiz suya ulaşmak bile neredeyse imkansız bir durumdur. Bizler için birkaç adımlık mesafe de olan temiz su, bu coğrafyalarda yaşayan pek çok kişi için kilometrelerce mesafe kat edilmesine neden oluyor.Üstelik bu mesafenin sonunda ulaşılan su ne yazık ki temiz su olamıyor. Bizlerin kullanmayacağı kirlilikte olan suyu Afrika ve Asya'da yaşayan insanlar, büyük bir sevinçle mecburiyetten içme ve yemek yapımında kullanıyor. Bu sebepten dolayı su kuyusu açmak çok önemlidir.

Su Kuyusu Projelerinizi Hangi Ülkelerde Gerçekleştiriyorsunuz?

Afrika ve Arakan Şefkat Elinin su kuyusu çalışmaları yaptığı ülkelerdir. Ancak Şefkat Elinin su kuyusu açtığı ülkeler o bölgenin ihtiyacına göre belirlenir. Bundan dolayı bazen farklı ülkelerde veya bölgelerde değişiklik olabiliyor.

Su Kuyusunu Ne Kadar Zamanda Açıyorsunuz?

Bir su kuyusunun faaliyete geçirilmesi yaklaşık olarak  3-5 hafta sürmektedir. Ülke ve su kuyusu açılacak yerde yaşanabilecek sorunlardan dolayı bu süre değişiklik gösterebilir.

Kuyudan Çıkan Suyun Temiz Olup Olmadığını Nasıl Anlaşılıyor?

Sağlık sorunlarını çıkartacak maddelerin suda bulunup bulunmadığını görmek için açılan her su kuyusundan su örnekleri alınıyor ve laboratuvar ortamında kuyu suyunun analizleri yapılır. Çıkan analiz sonuçlarına göre sağlık sorunları çıkartacak bir bulguya rastlanmaması halinde su kuyusu aktif bir şekilde faaliyete geçirilir.

Faliyete Geçirilen Su Kuyusunun Tamiratı Ve Denetimi Yapılıyor mu?

Gönderdiğiniz bağışlar ile açılan su kuyularının denetimleri ve takibi ekiplerimiz tarafından belirli periyotlarda yapılıyor. Su kuyusu açılan yerlerde sorumlu kişiler herhangi bir sorun ile karşılaşması durumunda bizlere arızayı bildirir. Arıza bilgisi tarafımıza ulaştığında, tamirat ve tadilat benzeri çalışmalar ile kuyunun tekrardan sorunsuz bir şekilde faaliyete geçirilmesi sağlanır.

Su kuyusu Açtırmanın Maliyeti Ne Kadar?

15.000 TL'ye bir su kuyusu açtırabilirsiniz.

Açılan Su Kuyularının Görüntülerini Alabilir Miyim?

Su kuyusu faaliyete geçtiğinde su kuyusunun açılış videosunu tarafınıza ulaştırılır.

Su Kuyusu Projesine Hisse Olarak Destek Olabilir miyim?

Evet bulunabilirsiniz. İstediğiniz miktarda bağış yaparak su kuyusu çalışmasına destek verebilirsiniz. Yapmış olduğunuz bağış sadece su kuyusu çalışmasında kullanılır.

2019 Yılında Neler Yaptık?
Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği olarak 2019 yılı içerisinde bağışçılarımızla birlikte büyük işler başardık. Bizleri yanlız bırakmayıp destekleyen bütün bağışçılarımıza teşekkür ederiz… 2019 YILINDA NELER YAPTIK? Asya ve Afrika’da
Yurt içi Yardım Çalışmalarımız Devam Ediyor
Şefkat Eli insani Yardım Derneği, olarak yardımlaşma paylaşma ve birlik beraberlik olgusunu yeniden canlandırma adına çalışmaya devam ediyoruz. Şefkat Eli Derneği, olarak bağışçılarımızın destekleriyle birçok hayra vesile olmaya kira yardımı, gı
Bot ve Mont Hediyeleri Köy Çocuklarının Yüzlerini Güldürdü