BÜYÜK KÜLLİYE PROJESİ

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği olarak, uzun yıldır insani yardım organizasyonu programları yürüttüğümüz Afrika’nın Çad ülkesinde Büyük külliye projesi için çalışmalarımıza başlandı.

Şefkat Eli olarak, inşa edeceğimiz Büyük Külliye Projesi ile İslam’ın ve kültürel değerlerimizin öğrenilmesi, öğretilmesi, yaşanması ve gelecek nesillere aktarılmasını hedefliyoruz. Bu bağlamda Büyük Külliye Projesi ile Eğitim ve Sağlıktan mahrum bırakılmış Afrikalı çocukların gelişimleri için önemli bir role sahip olacaktır.

Şefkat Eli gönüllülerimizin desteğiyle Afrika’nın Çad ülkesinde açılacak olan Büyük Külliye Projemiz 9 dönüm (9000 m2 ) arsa üzerinde projelendirilecek ve içerisinde, Mescit, Sağlık Ocağı, Depolu Şadırvanlı Su Kuyusu, Yemekhane ve Mutfak (Aş Evi), yatakhaneler ve derslikler olacaktır.

KÜLLİYE’NİN BÖLÜMLERİ

SU KUYUSU;

Susuzluk, günümüzde her ne kadar sorun gibi görünmese de Afrika ülkelerinde yaşayan insanlar için yıllardır çözülemeyen ve artık ne yazık ki pek çok kişinin benimseyerek yaşamına devam ettiği acı bir durumdur. Afrika ülkelerinde insanların büyük bir kısmı temiz ve sağlıklı suya maalesef ulaşamıyorlar ve bu durumu benimseyerek hayatlarına devam etmek zorundalar kirli sulara bağlı hastalıklar yüzünden Afrika kıtasında her yıl milyonlar insan hayatını kaybediyor. 9 dönüm (9000 m2 ) arsa üzerinde projelendirilecek olacak Büyük Külliye Projemiz ile açılacak su kuyuları ile insanların sağlıklı ve temiz suya kavuşmaları bir nebze dahi olsa kolaylaştırılmış olacak.

SAĞLIK OCAĞI;

Afrika’da insanların eğitim ve sağlık alanları oldukça Kısıklı bir alanda yer almaktadır. Sağlık sorunlarının yanında temiz suya erişim ve yetersiz beslenmeden ve sağlık altyapısındaki yetersizlik nedeniyle çeşitli hastalıklardan dolayı her yıl milyonlarca insan hayatını kaybetmektedir. Büyük Külliye Projemiz içerisinde bulunan sağlık ocağı sayesinde en azından külliyenin bulunduğu bölge çevresindeki insanlara ulaşmayı hedefliyor ve onlara sağlık hizmeti vermeyi hedefliyoruz.

MESCİD VE CAMİ;

Afrika’da gıda, temiz su, sağlık ve eğitim hizmetleri ile beraber en büyük temel ihtiyaçlardan biride ibadethanelerdir. Kasabalar ve köylerdeki Müslüman kardeşlerimizin temiz derli toplu mescit ve camilere ihtiyacı bulunmaktadır. Mescitler Afrika’da sadece ibadethane olarak değil aynı zamanda eğitim merkezleri sohbet meclisleri olacakta kullanılmaktadır. Büyük Külliye Projemiz içerisinde inşa edilecek olan mescit sayesinde kasabalarda ve köylerdeki Müslüman kardeşlerimiz vakit ve Cuma namazlarını toplu bir şekilde daha rahat ve temiz bir şekilde kılabileceklerdir.

DERSLİKLER;

Afrika’da çocukların çoğunluğu eğitimlerini sokak aralarında bulunan evlerde yada mahalle aralarında bulunan üstü açık medreselerde eğitim görmektedir. Bu medreselerde yeteri kadar Kur’an-ı kerimleri olmadığı için ayetleri Luh denen bir tahta üzerine yazarak hafızlık eğitimlerini yapmaktadırlar. Şefkat Eli Külliyesi içerisinde açılacak olan derslikler ile beraber çocuklar hem temel ve dini eğitimlerini daha rahat öğrenebileceklerdir.

YATAKHANELER;

Şefkat Eli Külliyesi içerisinde oluşturulacak olan yatakhaneler yetim ve eğitim gören öğrencilerin birlikte vakit geçirebileceği sosyal aktivitelerden yararlanabilecekleri ve onların eğitimlerinin devam ettiği müddetçe kalabilecekleri bir çatı bir ev olacaktır.

YEMEKHANE VE MUTFAK (AŞ EVİ);

Külliye Projemiz ile öncelik hedeflerimizden biride yoksullukla mücadele eden kesimlere yardım ulaştırmak ve onları kalkındırmak için yardımcı olmaktır. Külliye içerisinde inşa edilecek aş evi sayesinde çevrede bulunan yoksul insanlar faydalanacak hem de ilim gören öğrenciler talebeler faydalanacak.

BÜYÜK KÜLLİYE PROJESİ’NE DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ…

Şefkat Eli Külliyesi Projesinin ilk kazması 20.09.2020 tarihinde vurulmuş olup besmele ve salavatlarla start verilmiştir.

Külliye için bağışlarınızı online olarak; sefkatelidernegi.org.tr/ bagislar bölümünden yapabilir yada derneğimize ait resmi banka hesapları üzerinden bağışlarınızı ulaştırabilirsiniz.

Bu hayırda bizleri yalnız bırakmayıp katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz.

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği

Ayrıntılı Bilgi için;

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Ne Zaman Kuruldu?

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği 2010 yılında gönüllü faaliyetlerle kuruldu, 2014 yılında ise resmi olarak ismini aldı.

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneğinin Kuruluş Amacı Nedir?

Allah’ın mazlumlara yardımlarda bulunulması yönündeki emirlerini yerine getirmektir. Bu emirler doğrultusunda savaş mağdurlarına, yoksullara, öksüz ve yetimlere, hastalara ve diğer yardıma muhtaç olan insanlara zamanında yardım etmek için çaba harcıyoruz. Onlardan aldığımız hayır duaları ile varlığımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Ayrıca bir elin nesi var iki elin sesi var sözüyle derneğimize yapılan bağışlar sayesinde zor durumda olan insanların daha iyi şartlarda yaşam sürmelerini sağlıyoruz.

Çalışmalarınızla İlgili Ayrıntılı Bilgi Alabilir Miyim?

Derneğimiz bünyesinde yapılan bütüm çalışmaları yerinde görebilir ve yerinde inceleyebilirsiniz, ilgili birimlerden gerekli olan bilgiler, bağışların nerede ve  nasıl kullanıldığını, faaliyete geçirdiğimiz projelerimizin iç denetimlerini nasıl gerçekleştirdiğimizi, yardım yaparken dikkat ettiğimiz kriterler ve çalışma ilkelerimiz gibi birçok konu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yardım Sonrasında Denetleme Nasıl Yapılıyor?

Derneğimiz resmî yetkili kurumlar tarafından düzenli bir şekilde denetlenmektedir. Özellikle bütün faaliyet raporlarımız, yardım programları, faaliyete geçirdiğimiz veya geçireceğimiz projelerimizle ilgili dokümanlarımız istenildiği takdirde her zaman incelenebilir. Bağışçılarımız dilerse yurt içinde veya yurt dışında yapacağımız çalışmaları yerinde görebilirler. Ancak çalışmalarımızı gözlemlemek isteyen bağışçılarımızın masraflarını derneğimiz karşılanmaz. Bağışçılarımız kendi masraflarını karşılayarak bütün çalışmalarımızı gözlemleye bilir.

Şefkat Eli Sadece Yurt Dışına Mı Yardım Gerçekleştiriyor?

Derneğimizin kuruluş amacı, sadece Türkiye sınırlarında değil tüm dünyadaki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırabilmektir. Bu kapsamda; savaş mağdurları, öksüz ve yetimler ile kendi başlarına hayatlarını devam ettiremeyecek durumda olan herkese ulaşmaya çaba gösteriyoruz. Yardım derneği olarak, dünya çapında ulaştığımız mazlumların sayısını arttırmak için, sürekli araştırma içinde bulunuyoruz. Bunu sağlamak için de, yurt içi ve dışındaki maneviyatı ön plana çıkaran sivil toplum örgütleri ile sürekli temas halinde bulunuyoruz.

Şefkat Eli Sadece Müslümanlara Mı Yardım Yapıyor?

Derneğimiz yardım faaliyetleri yaparken herhangi bir ayrım gözetmemektedir. İlk önceliğimiz her zaman insandır. Fakat bugün savaş ve fakirlik yaşayan topluluklara bakıldığında bu bölgelerin yoğunlukla Müslümanların yaşadığı bölgeler olduğunu görülebilir. Çalışmalarımızda önceliğimiz her zaman ihtiyaç sahiplerine yardım etmektir. Örnek verecek olursak kıtlık nedeniyle Suriye'ye gıda yardımı götürdüğümüzde Müslümanların haricinde diğer dinlere mensup olanlara da yardım etmekteyiz.

Şefkat Elinin Herhangi Bir Cemaat, Parti yada Grup İle Bağlantısı Var Mı?

Derneğimizin herhangi bir cemaat, siyasi partiler vb. ile bir bağlantısı yoktur. Derneğimiz İslam'ın vakıf müessesi özelliklerinin bütün hepsini taşımaktadır ve Türk hukuk sistemi içerisinde kurulmuş olan bir dernektir. Kuruluşumuzun amacı; insani yardımlarımızın çeşitliliğini ve kapsama alanı sürekli olarak artırmaktayız. Dinimizin emri olan yardımlaşmayı, hiçbir menfaat beklemeden, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktayız. Bu yardımları yaparken insanları mağdur duruma düşüren insan hakları ihlallerini, savaşları, yoksulluğu vb. önleyici bir rol de üstlenmeye çalışmaktayız. Toplumun bütün kesimlerinden insanlar Şefkat Eli Derneğinin üyeleri ve bağışçıları arasında yer alabilmektedir.

Yurt Dışında Temsilciliğiniz Var Mı?

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneğinin şu anlık yurt dışında herhangi bir temsilciliğimiz bulunmamaktadır.

Yurt Dışındaki Çalışma Yönteminiz Nedir?

Yurt dışında faaliyete geçirilen çalışmaları çoğunu bizzat Şefkat Eli Derneği görevlileri tarafından, görevlilerimizin tarafından faaliyete geçirilemeyen çalışmaları ise çalışma bölgesinde bulunan, bölgeyi iyi tanıyan yandaş kurumlar ile iş birliği içinde yürütülmektedir. Yandaş kurumlar ve Şefkat Eli Derneği görevlileri, buralarda gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili raporlar hazırlayarak faaliyete geçirilen çalışmaları sürekli olarak denetlemektedir.

Türkiye'de Hangi İllerde Şubeleriniz Var?

Hayır, şu an sadece İstanbul Beykoz da yerimiz var.

Afrika'da suyu gören çocukların sevinci duygulandırdı
2020 Yılı Kurban Organizasyonu
Şefkat Eli, bu bayramda bağışlanan vacip kurban bağışlarını vekaletler doğrultusunda Afrika çad ülkesinde ihtiyaç sahibi mazlum ve muhtaçlar ulaştırdı. Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği 2020 vacip kurban organizasyonunu “Rabbin İçin kurb
2021 Kış Çalışmaları Kapsamında Tırlarımız Suriye İdlib’e Ulaştı