Cami Ve Mescit Projeleri

2010 yılından beri dünyanın her yerinde mazlum kardeşlerimizi sevindirmeye, ihtiyaçlarınız bir nebze olsun gidermeye çalışıyoruz. Gönüllü olarak çalışan arkadaşlarımız çıkarsız, her gün daha fazla çalışarak daha çok insanı ulaşmayı amaçlıyor. Haksızlığın, adaletsizliğin karşısına dik durmak ve tüm zorluklara rağmen çalışmaya devam etmek en büyük hedefimiz. Sizde bizimle bu büyük projede beraber olabilirsiniz.

Şefkat Eli mazlum, öksüz, yetim, savaş mağduru, kimsesiz, çaresiz kimselerin tüm ihtiyaçlarında yanında olmak için çalışmaya devam ediyor. Sizlerinde desteğiyle Afrika'da birçok projeye imza atmaya devam ediyoruz. Afrika'daki kardeşlerimiz için Cami projesi gerçekleştiriyoruz, sizde bu projeye ortak olabilirsiniz. Bilgi almak ve destek sağlamak için bizimle iletişime geçmeniz yeterli.

Cami Projemiz

Türkiye'den binlerce kilometre uzaklıkta olan Afrika'daki kardeşlerimiz için, yaşadığı köylere mescitler, su kuyuları inşa ediyoruz. İslami eğitim ve insani yardım organizasyonlarımız da siz hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile kalıcı eserler yapmaya devam ediyoruz. Müslüman kardeşlerimizin ibadetlerini daha iyi şartlara yapabilmeleri için Mescit projesi yapıyor, yaşadıkları yeri cennet bahçeleri haline getirerek bir nebze olsun mutlu bir yaşam sürmelerini amaçlıyoruz. Allah'ın izni ile sizin de desteğiniz sayesinde oradaki kardeşlerimizin ihtiyaçlarına destek olmaya devam edeceğiniz.

Su Kuyuları

İnşa ettiğimiz mescit ve Camilerin yanı sıra su kuyuları da yaparak ibadetlerini temiz bir şekilde ihya etmelerini sağlıyoruz. Su kuyusu ve mescit maliyetleri her biri farklı tutarlara denk gelmektedir. Özellikleri bakımından son derece kullanışlı olan yapılarımıza sizde katkı sunarak bir nebze olsun mutluluk katabilirsiniz. İster bir metrekare, isterseniz bir tuğla katın, yeter ki eseriniz kalıcı olsun. Arkanızda kalıcı bir eser bırakmanın yanı sıra ihtiyaç sahiplerine yapacağınız bağış ile sıkıntılarını gidermeye ortak olun.

Birleşmiş Milletler'e bağlı olan UNESCO'nun hazırladığı 2019 Dünya Su Raporuna göre iki milyar insanın temiz su kaynaklarına düzenli bir şekilde erişimi yok, sıhhı tesisatı 4,3 milyar insan kullanmıyor. Su kaynaklarının kısıtlı olması ve artan çevre kirliliği sebebiyle 2050 yılına kadar bu sayının yükselmesi bekleniyor. Oysa sağlıklı ve temiz içilebilir su temel bir insan hakkı olarak kabul ediliyor.

Yardım Projelerimiz

İnsanı yardım derneği sizin sayesinde Afrika'daki tüm Müslüman kardeşlerimizin tüm ihtiyaçlarını gidermek için çalışıyor. Yardım gönderilerinizi bizimle doğru yerlere, doğru kişilere ulaştırabilirsiniz. Sizde bu zor zamanlarda sizler sayesinde yüzü bir nebze olsun gülecek insanlara yardımlarınızı esirgemeyin. Bir projemize sizde destek olarak, birlikte daha fazla büyüyerek daha çok kişiye ulaşmanın mutluluğuna ortak olun.

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Ne Zaman Kuruldu?

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği 2010 yılında gönüllü faaliyetlerle kuruldu, 2014 yılında ise resmi olarak ismini aldı.

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneğinin Kuruluş Amacı Nedir?

Allah’ın mazlumlara yardımlarda bulunulması yönündeki emirlerini yerine getirmektir. Bu emirler doğrultusunda savaş mağdurlarına, yoksullara, öksüz ve yetimlere, hastalara ve diğer yardıma muhtaç olan insanlara zamanında yardım etmek için çaba harcıyoruz. Onlardan aldığımız hayır duaları ile varlığımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Ayrıca bir elin nesi var iki elin sesi var sözüyle derneğimize yapılan bağışlar sayesinde zor durumda olan insanların daha iyi şartlarda yaşam sürmelerini sağlıyoruz.

Çalışmalarınızla İlgili Ayrıntılı Bilgi Alabilir Miyim?

Derneğimiz bünyesinde yapılan bütüm çalışmaları yerinde görebilir ve yerinde inceleyebilirsiniz, ilgili birimlerden gerekli olan bilgiler, bağışların nerede ve  nasıl kullanıldığını, faaliyete geçirdiğimiz projelerimizin iç denetimlerini nasıl gerçekleştirdiğimizi, yardım yaparken dikkat ettiğimiz kriterler ve çalışma ilkelerimiz gibi birçok konu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yardım Sonrasında Denetleme Nasıl Yapılıyor?

Derneğimiz resmî yetkili kurumlar tarafından düzenli bir şekilde denetlenmektedir. Özellikle bütün faaliyet raporlarımız, yardım programları, faaliyete geçirdiğimiz veya geçireceğimiz projelerimizle ilgili dokümanlarımız istenildiği takdirde her zaman incelenebilir. Bağışçılarımız dilerse yurt içinde veya yurt dışında yapacağımız çalışmaları yerinde görebilirler. Ancak çalışmalarımızı gözlemlemek isteyen bağışçılarımızın masraflarını derneğimiz karşılanmaz. Bağışçılarımız kendi masraflarını karşılayarak bütün çalışmalarımızı gözlemleye bilir.

Şefkat Eli Sadece Yurt Dışına Mı Yardım Gerçekleştiriyor?

Derneğimizin kuruluş amacı, sadece Türkiye sınırlarında değil tüm dünyadaki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırabilmektir. Bu kapsamda; savaş mağdurları, öksüz ve yetimler ile kendi başlarına hayatlarını devam ettiremeyecek durumda olan herkese ulaşmaya çaba gösteriyoruz. Yardım derneği olarak, dünya çapında ulaştığımız mazlumların sayısını arttırmak için, sürekli araştırma içinde bulunuyoruz. Bunu sağlamak için de, yurt içi ve dışındaki maneviyatı ön plana çıkaran sivil toplum örgütleri ile sürekli temas halinde bulunuyoruz.

Şefkat Eli Sadece Müslümanlara Mı Yardım Yapıyor?

Derneğimiz yardım faaliyetleri yaparken herhangi bir ayrım gözetmemektedir. İlk önceliğimiz her zaman insandır. Fakat bugün savaş ve fakirlik yaşayan topluluklara bakıldığında bu bölgelerin yoğunlukla Müslümanların yaşadığı bölgeler olduğunu görülebilir. Çalışmalarımızda önceliğimiz her zaman ihtiyaç sahiplerine yardım etmektir. Örnek verecek olursak kıtlık nedeniyle Suriye'ye gıda yardımı götürdüğümüzde Müslümanların haricinde diğer dinlere mensup olanlara da yardım etmekteyiz.

Şefkat Elinin Herhangi Bir Cemaat, Parti yada Grup İle Bağlantısı Var Mı?

Derneğimizin herhangi bir cemaat, siyasi partiler vb. ile bir bağlantısı yoktur. Derneğimiz İslam'ın vakıf müessesi özelliklerinin bütün hepsini taşımaktadır ve Türk hukuk sistemi içerisinde kurulmuş olan bir dernektir. Kuruluşumuzun amacı; insani yardımlarımızın çeşitliliğini ve kapsama alanı sürekli olarak artırmaktayız. Dinimizin emri olan yardımlaşmayı, hiçbir menfaat beklemeden, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktayız. Bu yardımları yaparken insanları mağdur duruma düşüren insan hakları ihlallerini, savaşları, yoksulluğu vb. önleyici bir rol de üstlenmeye çalışmaktayız. Toplumun bütün kesimlerinden insanlar Şefkat Eli Derneğinin üyeleri ve bağışçıları arasında yer alabilmektedir.

Yurt Dışında Temsilciliğiniz Var Mı?

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneğinin şu anlık yurt dışında herhangi bir temsilciliğimiz bulunmamaktadır.

Yurt Dışındaki Çalışma Yönteminiz Nedir?

Yurt dışında faaliyete geçirilen çalışmaları çoğunu bizzat Şefkat Eli Derneği görevlileri tarafından, görevlilerimizin tarafından faaliyete geçirilemeyen çalışmaları ise çalışma bölgesinde bulunan, bölgeyi iyi tanıyan yandaş kurumlar ile iş birliği içinde yürütülmektedir. Yandaş kurumlar ve Şefkat Eli Derneği görevlileri, buralarda gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili raporlar hazırlayarak faaliyete geçirilen çalışmaları sürekli olarak denetlemektedir.

Türkiye'de Hangi İllerde Şubeleriniz Var?

Hayır, şu an sadece İstanbul Beykoz da yerimiz var.

SMS Bağış Hattı Size Mi Ait? Kaç TL Kesiliyor?

SMS bağışı en kısa sürede aktif edilecektir.

Türkiye'den Afrika'ya Uzanan Şefkat Eli
2019 Yılında Neler Yaptık?
Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği olarak 2019 yılı içerisinde bağışçılarımızla birlikte büyük işler başardık. Bizleri yanlız bırakmayıp destekleyen bütün bağışçılarımıza teşekkür ederiz… 2019 YILINDA NELER YAPTIK? Asya ve Afrika’da
Bot ve Mont Hediyeleri Köy Çocuklarının Yüzlerini Güldürdü
Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği gönüllülerinin bağışları ile iç anadolu bölgesinde köy okullarındaki öğrencilere bot ve mont hediyeleri ulaştırıldı. Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği “Köy okullarına yardım” projesi kapsamında