İnsani Yardım

İnsanlığa hizmet etmek amacıyla 2010 yılı itibariyle başladığımız insani yardım çalışmalarını 2014 yılında şefkat eli insani yardım derneği çatısında gerçekleştirmeye başladık. Resmi olarak kurulduğumuz tarihten beri de dernek olarak İslam dininin yardımlaşma düsturunu gerçekleştirmek amacıyla yardım çalışmaları yapıyoruz. Düzenlediğimiz bağış kampanyalarıyla insanların savaş mağduru, öksüz ve yetimlere yardım etmelerini sağlıyoruz. Aldığımız bağışları yardım olarak yurt içi ve yurt dışındaki muhtaç Müslümanlara ulaştırıyoruz.

İnsani Yardım Çeşitlerimiz

Müminlerin birbirinin kardeşi olduğu ayetinin ışığında Suriye, Arakan, Gazze ve Afrika’da yaşama mücadelesi veren mazlum müminlere yardımların ulaşmasını dernek gönüllülerimiz aracılığıyla sağlıyoruz. Şefkat eline muhtaç olan kişiler için yaptığımız yardımlar arasında gıda paketi, un bağışı, su kuyusu, sünnet, bisiklet, keçi ve giyim paketi gibi yardımlar yer alıyor.

Gıda paketi yardımlarımızı Suriye gibi savaşla mücadele eden topraklarla aç kalan insanlar için yapıyoruz. Giyim paketlerimizi ise özellikle kış ayı yaklaşırken insanların kıyafetsiz kalma sebebiyle rahatsızlanmalarını önlemek amacıyla sahiplerine ulaştırıyoruz. Afrika gibi susuzlukla mücadele içinde olan yerlere aldığımız bağışların etkisiyle ümmet su kuyuları açıyoruz. Böylece Afrika’da yaşayanlar su arama derdinden bu kuyular sayesinde kurtuluyorlar.

Adak, Şükür, Vacip, Zekat, Sadaka Ve Kurban Bağışları

İnsani yardımların doğru insanlara ulaşması için uğraş veren derneğimizde hayırsever insanların dini yükümlülükleri olan sadaka, zekat ve kurban ibadetlerini bağış olarak gerçekleştirmelerine vesile oluyoruz. Bu bağışları muhtaç olan ailelere ulaştırıyoruz. Dernek olarak kabul ettiğimiz kurban bağışları adak, şükür, vacip, akika ve sadaka kurbanı oluyor.

Bir olayın gerçekleşmesi için adak adayanlar, doğan çocuklarına akika kurbanı kesenler ve vacip olan kurbanı bağışlamak isteyenler online bağış bölümümüzden bağışlarını yapıyorlar. Onların yaptığı bu bağışlar yurt dışında ete muhtaç olan insanlara öğün oluyor.

Mescit Tuğla ve Hisse Yardımları

Altı yıldır varlık gösteren derneğimizin hayata geçirdiği insani yardımlar arasında mescit yardımları da yer alıyor. Müslümanların yapması en büyük ibadetlerden olan namaz ibadetlerinin yerine getirilmesi için Afrika’da mescit inşaat çalışmaları yapıyoruz. Mescit yardımı yapmak isteyen kişiler isterlerse hisse alarak isterlerse tuğla yardımı yaparak ibadethanesi olmayan yerlerin ibadethaneye kavuşmasına destek olabiliyorlar.

Yurt İçi Yardım Faaliyetleri

Şefkat eli derneğimizin yardım faaliyetleri Suriye, Afrika ve Gazze gibi yurt dışı ülkelerinin yanı sıra yurt içinde de bulunuyor. Deprem gibi doğal afetlerin yaşanması durumunda zor durumda kalan vatandaşlarımızın yardımına koşuyoruz. Onlara gıda, soba, atkı, bere, bot, çizme ve mont gibi yardımlarda bulunuyoruz. Bu sayede evlerini kaybederek sokakta kalan insanların soğuktan üşümelerini engellemeye çalışıyoruz.

SMS Bağış Hattı Size Mi Ait? Kaç TL Kesiliyor?

SMS bağışı en kısa sürede aktif edilecektir.

Her gün 5 bin kişiye iftar verilecek
2019 Yılında Neler Yaptık?
Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği olarak 2019 yılı içerisinde bağışçılarımızla birlikte büyük işler başardık. Bizleri yanlız bırakmayıp destekleyen bütün bağışçılarımıza teşekkür ederiz… 2019 YILINDA NELER YAPTIK? Asya ve Afrika’da
Şefkat Elinden 500 Öğrenciye Kırtasiye ve Giyim Desteği
Şefkat Eli insani Yardım Derneği olarak yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan köy okullarında bulunan 500 öğrenciye kırtasiye desteği sağlandı. Kış aylarının yaklaşması il