Katarakt Ameliyatı

Şefkat Eli İnsani Yardım derneğimiz yurt içi ve yurt dışında yardıma muhtaç ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam ediyor. Siz de Derneğimiz aracılığı ile bir aileye umut olabilir, bir çocuğun yüzündeki gülümseme olabilirsiniz. Müslümanlıkta muhtaca, ihtiyacı olana, öksüze, yetime yardım etmenin sevabı çok büyük, biz de sizinle bu yardımları çoğaltarak büyütmeye devam edeceğiz.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada tahmini olarak 85 milyon insanın görüşü bozuk, 39 milyonu ise göremiyor. Görüş gücü kaybının yüzde 33’ü katarakt hastalığından dolayı kaynaklanıyor. Yaklaşık 20 milyon insan katarakt yüzünden görme yetisini kaybetmiş durumda. Özellikle düşük gelirli ülkelerde katarakt körlüğün en büyük sebeplerin den bir tanesi. Kişi başı milli gelir yükseldikçe bu oran azalıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde katarakt nedeniyle kör olanlar yüzde 5 seviyesinde iken, Afrika ve Güney Amerika’nın bazı ülkelerinde bu oran yüzde 60'lara çıkıyor. 2020 yılının sonlarında ise dünyada 60 yaş üzeri 54 milyon insanın katarakt dolayısıyla kör olacağı düşünülüyor.

Sağlık Projelerimiz

Sağlık konusunda Afrika çok fazla yardıma muhtaç durumda. Çaresizlikten ve yokluktan dolayı çok basit hastalıkların bile tedavisini olamıyorlar. Tedavi için ilaca ve doktora muhtaç olan Müslüman kardeşlerimiz için Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği olarak, çeşitli sağlık projeleri yaparak çözümler sunmaya çalışıyoruz.

Başlattığımız sağlık projelerinden biri olan Katarakt ameliyatı sayesinde, görme bozukluğu çeken kişilere siz kıymetli bağışçılarımız sayesinde aydınlık bir dünya sunuyoruz. Siz de bizimle birlikte sağlık projelerinde yer alarak ihtiyaç sahiplerine bir çift göz olabilirsiniz. Yaptığınız yardım bir ömür karşınızdaki kişiyi mutlu edecek. Kalıcı yardımlar için bizimle bir olabilirsiniz.

KATARAKT NEDİR?

Katarak, bir göz hastalığıdır. Göz bebeğinin arka kısmında bulunan görmeyi sağlayan göz merceğinin zamanla saydamlığını kaybederek matlaşması sonucunda ortaya çıkmaktadır. Kısacası katarakt rahatsızlığı olan bir şişi dünyayı kirli bir cam arkasından görüyormuş gibi görür.

KATARAKT NEDEN AFRİKA'DA YAYGIN OLARAK GÖRÜLÜYOR?

Afrika genelinde oldukça yaygın olan bu Katarakt hastalığı için mücadele etmeye devam ediyoruz. Bölgedeki ilkim şartları nedeniyle göz travmaları çok yaygın olarak görülüyor. Orada yaşayan pek çok kişi yokluktan dünyayı buğulu olarak görmeye devam ediyor. Biz sizlerden aldığımız bağış miktarları ile onlara bir çift göz oluyor, dünyayı daha aydınlık görmelerine vesile oluyoruz.

KATARAKT AMELİYAT BEDELİ 750₺

Sizlerde sağlık ve tedavi yardım yaparak Katarakt Hastası kardeşlerinizin aydınlık geleceğe adım atmasına vesile olabilirsiniz. Destekleriniz sayesinde dünya onlar için daha güzel bir yer haline gelecek. Şimdiye kadar verdiğiniz bağışlar ve yaptığınız yardımlar sayesinde binlerce kişiye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Ayrıtnılı bilgi ve Bağış için;

Katarakt Hastalığı Nedir?

Katarakt göz hastalığı, gözün içinde olan ve gözün çok net bir şekilde görmesini sağlayan doğal merceğin geçen yıllarında etkisiyle saydamlığını yitirmesiyle oluşmaktadır. Mat hale dönüşen doğal mercek nedeniyle hastalar, dünyayı buğulanmış bir camın arka tarafından bakıyormuş gibi bulanık bir şekilde görürler.

Bağışım İle Ameliyat Kişinin Görüntülerini Alabilir Miyim?

Evet görüntüler tarafınıza ulaşıyor. Bu süreç 3-5 ay içerisinde gerçekleşiyor. Bağışınızı gönderir iken iletişim bilgilerinizi tarafımıza iletirseniz ameliyat görüntüleri tarafınıza gönderilir.

Katarakt Hastalığının Sebepleri Nelerdir?

Katarakt hastalığının önemli nedenlerinden biriside yaşlılıktır. Özellikle 55 yaşından sonra çok yaygın bir şekilde görünen katarakt, yaş ilerledikçe insanlarda görülme sıklığı fazlasıyla artar. Ayrıca göze gelen darbeler, şeker hastalığı, göz içinde oluşan iltihap (üveit), böbrek hastalığı, glokom, çok fazla miktarda radyasyona maruz kalmak, hipertansiyon diye tabir edilen yüksek kan basıncı ve çok uzun süreler kortizonlu ilaç kullanımı katarakt yapabilir. Doğumsal kataraktlarda önemli etkenlerden bir kaçı şunlardır; hamilelik evresinde annenin kızamıkçık gibi hastalıkları geçirmesi, kullanmış olduğu ilaçlar, çok miktarda röntgen ışığına maruz kalma ve bebeğin kromozom anomalileri ile kalıtım gibi faktörlerdir.

Katarakt Hastalığı Neden Afrika'da Daha Fazla Görünüyor?

Afrika'da sıcak hava, beslenme ve iklim koşulları sebebiyle pek çok insan genç yaşta katarakt olarak görme yeteneğini yitirmektedir. Göz doktorlarının ve tedavi imkanlarının yetersizliği de buna eklenince özellikle kırsal kesimlerde birçok hasta, ameliyat olamadan karanlığa mahkum yaşamaktadır. 1,05 milyar nüfuslu Afrika'nın %1'i kördür. Afrika genelindeki 10 milyon kördür yarısı katarakt hastasıdır. Afrika'da katarakt hastası olan her 2.000 kişiden ancak biri tedavi olabilmektedir. Bazı Afrika ülkelerinde bu rakam daha da düşmektedir. Dünyada 18 milyon kişi katarakt hastasıdır ve katarakt hastalarının büyük bir çoğunluğu gelişmekte olan ülkelerde yaşamaktadır.

Katarakt Hastalığının Başlıca Belirtileri Nelerdir?

katarakt hastalığının başlıca belirtileri şunlardır; görmede yavaş yavaş azalma, ışığa hassasiyet (göz kamaşması), çift görme, okuma zorluğu, gece görüşünde bozulma, renklerde soluklaşma veya sararma, gözlük numaralarının sık değişmesi vb.

Katarakt Sadece Yaşlılara Özgü Bir Hastalık Mı?

Katarakt hastalığı sadece yaşlılarda görülen bir hastalık değildir. Küçük yaştaki çocuklarda da katarakt hastalığı görülebilir.

Katarakt Hastalığı İki Gözde Aynı Anda Mı Ortaya Çıkar?

Katarakt, genellikle iki gözde de aynı anda ortaya çıkan bir hastalıktır. Fakat her iki gözde birliktede başlayabilir veyahut tek gözde de başlayabilir.

Katarakt Hastalığı Çok Hızlı Mı Gelişir?

Kataraktın hastalığın gelişimi kişiden kişiye farklılık gösterebilir, hatta bazen gelişme hızı iki göz arasında bile değişiklik gösterebilir. Bazı kişilerde katarakt hastalığı yıllar içerisinde yavaş yavaş gelişir iken. Bazı kişilerde çok hızlı bir sürede gelişiyor.

Katarakt Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Katarakt hastalığının tek tedavisi ameliyattır.

Katarakt Hastalığının Ameliyatı Hangi Şartlarda Yapılır?

Bir hastaya katarakt teşhisi konulduğunda hastanın genellikle görme seviyesi olması gerekenin çok çok altına düştüğünde hastanın ameliyat olması gerektiği kararı alınıyor.

Katarakt Hastalığının Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Teknolojinin gelişimi üzerine günümüzde katarakt ameliyatı iğnesiz, anestezisiz ve ağrısız çok kısa bir sürede yapılarak katarakt hastası aynı gün evine dönebilir.

Şefkat Eli Katarakt Çalışmalarına Ne Zaman Başladı?

Dernek olarak katarakt ameliyatı çalışmalarına 2014 yılında başlandık.

Şefkat Eli Katarakt Hastalarına Sadece Maddi Destek Mi Sağlıyor?

Katarakt hastalarının ameliyat maliyetinin yanı sıra, tıbbi ekipman yardımında da bulunabilirsiniz.

Katarakt Hastalığının Ameliyatı Hangi Ülkelerde Yapılıyor?

Katarakt ameliyatı şu anlık sadece Afrika'da gerçekleştiriyoruz.

Katarakt Hastaları Ameliyat Olabilmek İçin Yetişkin Olmak Zorunda Mı?

Her yaş grubundaki ihtiyaç sahibi katarakt hastasının ameliyatlarını gönderdiğiniz yardımlar doğrultusunda yapıyoruz.

Bir Katarakt Hastasını Ameliyat Ettirmenin Maliyeti Ne Kadar?

Bir katarakt ameliyatının maliyeti 750 TL'dir.

Bir Katarakt Ameliyatına Hisse Olarak Destek Olabilir Miyim?

Hayır, şu an için böyle bir şekilde bağış kabul etmiyoruz.

Göz Hastalıkları Doktoruyum, Katarakt Ameliyatlarında Görev Alabilir Miyim?

Evet mümkün. Detaylı bilgi için 0216 224 2450 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Katarakt Ameliyatlarıyla İlgili Tıbbi Cihaz Bağışı Yapabilir Miyim?

Zekatımı Katarakt Ameliyatı Yaptırarak Vermiş Olur Muyum?

Zekatınızı katarakt ameliyatı yaptırtarak da verebilirsiniz.

2019 Yılında Neler Yaptık?
Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği olarak 2019 yılı içerisinde bağışçılarımızla birlikte büyük işler başardık. Bizleri yanlız bırakmayıp destekleyen bütün bağışçılarımıza teşekkür ederiz… 2019 YILINDA NELER YAPTIK? Asya ve Afrika’da
Bizler de Oradaydık - Elazığ Deprem Bölgesi
24 Ocak Cuma 2020 tarihinde saat 20.55’de Elazığ, Sivrice’de 15 km derinlikte 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından artıcı sarsıntılarda yaşanmaya devam ediyor. Başta Malatya olmak üzere deprem birçok çevre il ve ülkede
Bot ve Mont Hediyeleri Köy Çocuklarının Yüzlerini Güldürdü