Kurban Çalışmaları

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği 2010 Yılında gönüllü faaliyetlere başlayarak 2014 yılında resmileşmiştir. Derneğe bağışta bulunmak isteyenler ilk başta güven duygusunda sıkıntı yaşayabilir. Fakat tüm İslami şartlar kesim esnasında yerine getirilmektedir, video çekilip hayır sahibine Whatsapp ve mail yoluyla gönderilmektedir. Herhangi bir cemaat veya grupla bağlantımız bulunmamaktadır, kurban çalışmalarımız tamamen gönüllü olarak, Allah rızası için gerçekleştirilmektedir.

Kurban Paylaşmaktır

Kurbanın asıl amacı paylaşmak ihtiyaç sahibi kimselerin yüzünü güldürmektir. İnsani bir görev olduğu unutulmamalıdır. Kurban kesmek Hz. İbrahim ve Hz. İsmail döneminde mucizevi bir olayla beraber vacip kılınmıştır. Bu yüzden kurban kesmeye imkânınız varsa mutlaka kesmelisiniz. Bağış yapmak, yardıma muhtaç kimseleri sevindirmek ve kurban ibadetini yerine getirmek oldukça faziletli bir ibadettir.

Kurbanda bizimle olun

Kurban bayramı ve diğer kurban kesimleri için derneğimiz olan şefkat eli ile anlaşabilirsiniz. Tüm kesim işlemlerini islami kurallara uygun bir şekilde gerçekleştirmekteyiz, daha sonra yardıma muhtaç kimselere dağıtılmaktadır. Bu kimseler yurtiçi veya yurtdışı içinden olabilir. Kesimlerde yine aynı şekilde 2 farklı yerde gerçekleştirilir. Daha sonra sizin isteğiniz doğrultusunda yardıma muhtaç kimselere veya Kuran Medreselerine dağıtılır.

Kurbanda paylaşmak

Kurbanın asıl amacı paylaşmaktır, garibanın yüzünü güldürmektir. İnsani bir görev olduğu unutulmamalıdır. Dinimizde komşu açken tok uyumak hiç hoş karşılanmamaktadır. Bu yüzden kurban kesmeye imkanınız varsa mutlaka kesmeniz vacip kılınır. Bağış yapmak, yardıma muhtaç kimseleri sevindirmek ve kurban ibadetini yerine getirmek oldukça faziletli bir ibadettir. Hem kurban kesilir hem de kurban vecibeniz yerine getirilmiş olur. Kurbanlar dışında adanmış olan adaklar ve akika kurbanları da aynı şekilde islama uygun olarak kesilir.

Kurban bedelleri

Kurban bağışı bedeli yurtiçi için 850, yurtdışı içinde 800 Tl'dir ve kurban hisse bedeli 800  Tl’dir. Bağış tipini, adedi, bağış tutarını ve kişisel bilgilerinizi doldurmanız yeterli olacaktır. Kurban kesmek Allah rızası için yapılan bir ibadettir, gösteriş için yapılırsa hiçbir sevabı kalmaz. Bu yüzden sadece Allah'ın rızası gözetilmelidir.

Vacip kurban

Yardım derneğimizin kapsamında bulunan kurbanlardan biri vacip kurban kesimidir. Belli bir serveti ve geliri olan kişilere kurban vaciptir, eğer kesmezse ev inleyerek sahibine beddua eder. O yıl evden bela eksik olmaz, hayrı kalmaz. Kurban kesen müslüman kendini cehennemden azat etmiş olur. Vacip olduğu halde kesmeyenler ise cimri olarak anılır. Şefkat eli olarak kesilen vacip kurbanlar mazlum çoğrafya Afrika'ya gönderilmektedir. Afrika gerçekten de açlıkla mücadele eden bir bölgedir, orada bir yetimin yüzünü güldürmek dünyalara bedeldir.

Adak kurbanı

Kurban kesmek vaciptir, eğer kişi kurban kesmeyi bir isteğe bağlarsa bu şart gerçekleştiği zaman kurbanı kesmesi zorunlu olur. Adak edilen kurbanı aile fertleri ve yakınları, çevresindeki zenginler yiyemez. Eğer yerlerse etin rayiç bedeli kadar yoksullara verilmesi gerekir. Şefkat eli yardım derneği olarak tüm islami koşullar altında adaklarınızı yerine getirmekteyiz.

Akika kurbanı

Yeni doğmuş bebek adına şükür amacıyla kesilen kurbana akika kurbanı denir. Kurban edilecek hayvanın üzerinde diğer kurbanlarda aranan şartlar aranır, doğumun 7. gününde kesilmesi daha faziletlidir. Kurban etinden ve sütünden kestiren aile de yararlanabilir. Hem kız hem de erkek çocukları için kesim gerçekleştirilir, kesilecek hayvanın kurbana uygun olması gereklidir.

İslama uygun olarak kesilmelidir, adak kesilirken çocuk adına da dua edilir, anneye ve babaya saygılı bir evlat olması istenir. Kurbanı sahibi yiyebileceği gibi kurban bağışı altında dağıtılabilir. Böylece yardıma muhtaç kimselerde sevindirilmiş olur.

Şükür kurbanı

Allah' her daim şükredilmelidir, verdiği nimetler için bizi yarattığı için, sağlığımız için... Hiçbir zaman dilimizden şükür düşmemelidir. Her durum altında şükür için kurban kesmek zor olabilir. Fakat çok istediğiniz bir şey gerçekleştiği zaman şükür kurbanı kesilebilir. Şükür yapılan iyiliklere, verilen nimetlere karşı bir teşekkür göstergesidir. Buradaki tek amaç Allah'a şükretmektir, Allah rızası için yapılmalıdır. Zorunlu bir ibadet değildir ancak faziletleri oldukça fazladır.

Kurbanı kestikten sonra arkasından birde şükür namazı kılınmakta ve duası okunmaktadır, bununda çok sevabı vardır. Şükür namazı 2 rekattır. Bu namazı kıldıktan sonra her kim Allah'tan bir şey isterse kabul olacağı buyurulur. Kurban bayramındaki şartlar şükür kurbanında da geçerlidir.

Kestirdiğimiz Kurbanın Görüntülerini Alabilir Miyim?

Kurbanınız kesildiğinde kurban kesim videosu tarafınıza ulaştırılır.

Kurban İle Ulaşılmak İstenen Ana Hedefler Nelerdir?

İhtiyaç Sahibi Olup Olmadığı Nasıl Belirleniyor?

Şefkat Elinin faaliyetlerini gerçekleştirdiği ülkelerin farklı yerlerinde çalışmalarına devam edilmektedir. Çalışmalarımızı gerçekleştirdiğimiz zamanlarda yandaş kuruluşlarımızın bizlere yardımı ile o bölgedeki en çok yardıma muhtaç bölgeler belirleniyor ve çalışmalarımızı buralarda yoğunlaştırıyoruz.

Şefkat Eli Kurban Yardım Bölgelerini Nasıl Belirliyor?

Kurban yardım yerlerinin tespitlerinde öncelikli olarak o yerlerin yardıma ne kadar muhtaç olup olmadıkları bizim için çok önemlidir. Buna göre önceliğimiz özellikle kıtlık yaşayan bölgeler ve ülkelerdir.

Kurban Kesimi İçin Gerekli Olan Vekaleti Nasıl Alıyorsunuz?

Vekaletinizi sizleri telefon ile arayarak alıyoruz.

Kurban Hisse Bedeli Ne Kadar?

Bir kurban hisse bedeli 800TL'dir.

Şefkat Eli Kurban Hisse Maliyetini Nasıl Belirliyor?

Kurban fiyatları, öngörüleceği gibi her ülkede farklılık göstermektedir. Kimi ülkede Türkiye’deki fiyattan daha düşük, kimi ülkelerde ise daha yüksektir. Fiyatların düşük olduğu ülkelerde gerçekleştirilen kurban çalışmalarının artacağı, buna istinaden fiyatların yüksek olduğu ülkelerde gerçekleştirilen çalışmaların azalacağını öngören Şefkat Eli, kurban çalışmaları yapacağı bölgeleri belirledikten sonra o bölgelerdeki kurban fiyatlarının ortalamasını alıp ortalama bir fiyat belirlemektedir. Bu şekilde fiyatların düşük olduğu bölgelerde oluşan yoğunluğun önüne geçmiş olduk. Ayrıca bu sayede de her bölgedeki ihtiyaç sahipleri oranına göre kurban eti ulaştırılmış oluyor.

Yurt Dışından Kurban Bağışı Yapabilir miyim?

Evet yapabilirsiniz. Detaylı bilgi için 0216 224 2450 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kurbanımı İstediğim Yerde Kestirebiliyor muyum?

Kurbanlarınızı Şefkat Elinin belirlemiş olduğu yerler içerisinde istedikleri yerde kurbanlarını kestirebilirler. Lakin kurbanların kesileceği yerlerin belirlenmesini Şefkat Eline bırakmanız, belli yerlerdeki kurban yoğunluğunu önlemek adına daha iyi olmaktadır.

Kurban Bağışı Yapan Kişi Kurbanın Kesildiğini Nereden ve Nasıl Öğreniyor?

Kurbanlarını Şefkat Eline bağışlayan hayırseverler, kurbanlarının kesildiğini Şefkat Elinin göndereceği kurban kesim videosundan öğrenecekler.

Kurban Bağışımı Size En Son Hangi Gün Yapabilirim?

hayırseverler kurban bağışlarını en son, bayramın 2'nci günü saat 18:00'a kadar yapılabiliyor.

Kurban Kesimi Kaç Gün Sürüyor?

Hayırseverlerin göndermiş olduğu kurbanların kesimi bayram ilk günü kılınan bayram namazından sonra başlamakta ve bayramın üçüncü günü ikindi vaktine kadar kurban kesimleri tamamlanmaktadır.

Kurban Yerine Sadaka Vererek Bu İbadeti Yerine Getirmiş Olur Muyum?

"İbadetlerin şekil, şart ve rükünleri olduğu gibi hikmetleri, amaçları ve teşri gerekçeleri de vardır. İbadetlerdeki bu özelliklerin birbirinden ayrı düşünülmesi asla mümkün değildir. Diğer yandan ibadetler ancak emredildikleri şekilde yerine getirilmelidir. Her ibadetin kendine has bir yapılış şekli vardır. Kurban ibadeti de ancak ve ancak kurban olacak hayvanın usûlüne uygun bir şekilde kesilmesiyle yerine getirilir. Bedelini infak etmek suretiyle, kurban ibadeti yapılmış olmaz. Çünkü hayvanın kesilmesi bu ibadetinin rüknüdür.

Kurban Hisse Bedelinden Daha Az Kurban Bağışı Yapabilir Miyim?

Hayır, şu an için böyle bir şekilde bağış kabul etmiyoruz.

Çek Veya Senet İle Kurban Bağışı Yapabilir Miyim?

Senet ile bağış kabul edilmemektedir. En fazla 30 gün olmak şartıyla çek kabul edilebilmektedir..

Ölmüş Yakınım Adına Kurban Kestirebilir Miyim?

Sevabını ölüye göndermek için kesilecek kurban da, her kesilen kurban gibi, yalnızca Allah'ın rızasını kazanmak amacıyla kesilir. Kesilen kurbanın sevabı, ölüye veya ölülere gönderilebilir. Farz olsun, nafile olsun, herhangi bir ibadeti yaparken veya yaptıktan sonra, sevabı, ölü, diri herkese hediye edilebilir. Namaz, oruç, hac, umre, sadaka, Kur'an-ı kerim okumak, kurban, zikir gibi ibadetlerin sevapları başkasına hediye edilebilir. Hediye edenin kendi sevabından hiç azalma olmadan, bütün müminlere de sevabı erişir. Yani sevap, hediye edilen kimselere, taksim edilmeden, her birine bütünü kadar erişir.

Kurban Bayramında Vacip, Adak, Akika, Şükür, Sadaka Kurbanları Da Kestirebilir miyim?

Kurban bayramında farklı niyetler ile bağışlanan kurbanların kesimlerinin kurban bayramında yapılması mümkündür.

Kimler Kurban İbadetini Yerine Getirmelidir?

Kurban kesmek, akıl sağlığı yerinde, büluğa ermiş (ergen olmuş),dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan her müslümanın yerine getireceği malî bir ibadettir. Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr altın veya değerinde para ya da eşyaya sahip olan kimselerin kurban kesmesi gerekir. Ayrıca kurban mükellefiyeti için aranan nisabın üzerinden, zekâtın aksine bir yıl geçmesi şart değildir.

Kurban Eti Nasıl Değerlendiriliyor?

Derneğimize, bağışlanan kurbanların tamamı ihtiyaç sahiplerine pay edilmektedir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.), kurban etinin üçe bölünüp bir bölümünün kurban kesemeyen yoksullara dağıtılmasını, bir bölümünün eşe dosta, tanıdık, yakın akraba ve komşular arasında paylaştırılmasını, bir bölümün ise haneye ayrılmasını tavsiye etmiştir. Ailenin ihtiyacına göre ise etin tamamı evde kalabileceği gibi, yakınlarda bulunan muhtaçların kurban etinin büyük bir kısmını hatta ve hatta tamamının dağıtılması uygundur.

Kurban Kesilir İken Nelere Dikkat Edilmelidir?

•  hayvanın yemek ve nefes borularıyla, iki atardamarından en az birinin kesilmesi gerekir. Bu şekilde yapılan bir kesim sırasında, hayvanın omuriliğinin kesilmesi mekruhtur. Bu konuda etlik kesim ile kurbanlık kesim arasında bir fark yoktur.
  •  Hayvanın canı çıkmadan başının gövdesinden ayrılmamasına özen gösterilmelidir.
  • Kurban edilecek hayvana acı çektirilmemeli ve eziyet edilmemelidir. Bu nedenle hayvanlar ehil kişiler tarafından kesilmeli ve boğazlama işlemi süratli bir şekilde yerine getirilmelidir.
  • Çevre temizliği için gerekli tedbirler alınmalıdır.
  • Hayvanların bir diğerinin kesimini görecek şekilde yan yana bulundurulmamalarına azami özen gösterilmelidir.
Kurban Ne Demektir, Kurban Kesmenin Hükmü Nedir?

Sözlükte yaklaşmak, Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban dinî bir terim olarak, Allah’a yaklaşmak ve O’nun rızasına ermek için ibadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı usûlüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder  Kurban bayramında kesilen kurbana udhiyye, hacda kesilen kurbana ise hedy denir.

2019 Yılında Neler Yaptık?
Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği olarak 2019 yılı içerisinde bağışçılarımızla birlikte büyük işler başardık. Bizleri yanlız bırakmayıp destekleyen bütün bağışçılarımıza teşekkür ederiz… 2019 YILINDA NELER YAPTIK? Asya ve Afrika’da
Şefkat Elinden 500 Öğrenciye Kırtasiye ve Giyim Desteği
Şefkat Eli insani Yardım Derneği olarak yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan köy okullarında bulunan 500 öğrenciye kırtasiye desteği sağlandı. Kış aylarının yaklaşması il
Fatihin Emaneti Fethin Sembolü Ayasofya Camii Şükür Kurbanı