Acil Yardım

Doğal afetler dünyanın her yerinde, her insanın başına gelme ihtimali olan olaylardır. Doğal afetler karşısında, yaşanma anında; insan çaresizdir, eli kolu bağlanır, yapacak bir şeyi kalmaz. Doğal afetler ya da kazalar karşısında insan dışarıdan onlara uzanacak bir ele, acil yardım ekibine elbette ki muhtaçtır.

Dinimiz bize her zaman çaresiz ve muhtaç insanlara elimizden geldiği ölçüde hatta bazen sınırlarımızı da zorlayarak yardım etmemizi öğütler.

İşte şefkat eli derneği olarak biz dinimizin bu güzel isteğini yerine getirmek üzere büyük bir istek ve arzu ile yola çıktık. Bu denklemler de bizler sadece aracıyız. Siz değerli bağışçılarımızdan gelen bağışları zor durumda olan insanlara ulaştırmak amacı ile hareket ediyoruz.

İnsani değerlerini hala kaybetmemiş olan bizler gibi bir avuç insan ile beraber dünyanın daha güzel bir mekân haline geleceğine olan inancımız  her zaman tam.

Şefkat Eli Yardım Derneği

2010 yılından beri sürdürdüğümüz yardım faaliyetleri 2014 yılında resmiyet kazandı. Yurt içinde ve yurt dışında çok çeşitli alanlarda yardım hizmetlerimizi sürdürmekteyiz.

Suya ihtiyacı olan bölgelere su kuyuları açmakta, katarakt ameliyatına ihtiyacı olan karanlıkla kalmış insanların ameliyat masraflarını karşılamakta, kurban bağışlarınızı yerine ulaştırma ve hepsinden de önemlisi yardıma ihtiyacı olan insanlara acil yardım yapmaktayız.

Acil Durumlarda İnsani Yardım Faaliyetleri

Deprem, sel gibi doğal afetler karşısında zarar gören kazazedelerin yaralarını sarmak, onlara yardım etmek için her türlü seferberliği ilan etmek üzere bu yola çıktık. Sizlerin sayesinde toplanan bağışlar ile beraber ihtiyaç sahiplerine ekipmanları ulaştırabiliyoruz.

Acil durumlarda yaptığımız yardım faaliyetleri arasında sağlık hizmetleri, kazazedelerimizi soğuk çadırlarda ısıtmak için çadır izolasyon malzemeleri, battaniyeler, aç karınlarını doyurmak için gıda kolileri gibi bir çok hareket vardır. Derneğimize yaptığınız yardımlar sayesinde yardım faaliyetlerinin alanı ve ulaştırdığı eşyalar, eşyaların sayısı da her geçen gün daha da artmaya devam ediyor.

Afetlerin gerçekleştiği alanlara acil yaşam malzemeleri ile yüklü tırları gönderiyor ve kazazedelerin ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz.

Kazazedelerin ihtiyacı olan acil yardımları ivedi bir şekilde yapıyoruz. Dinimizin öğütlediği muhtaçlara yardım hususunda oldukça titiz davranıyoruz.

Acil sağlık yardımlarımız sadece kazazedeler için yapılmamaktadır. Engelli vatandaşlarımız, fakir hastalarımız ve yardıma ihtiyacı olan her türlü insan için gerekli tedaviler bünyemizce yapılır.

Acil Yardımlarda Gönüllülük Esası

Derneğimizin yürüttüğü her çalışma gibi acil yardım çalışmalarında da gönüllülük esastır. Bizler şefkat eli derneği olarak her çalışmamızda şeffaf davranma konusunda hassasız. Bu nedenle çalışmalarımız esnasında gönüllü çalışanları yanımızda görmekten her zaman mutluluk duyuyoruz.

Bağışlarınız Her Zaman Emin Ellerde

Bizler “Bizi aldatan bizden değildir.” Diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Bu ayeti kendimize ışık yapıyor ve yolumuza bu destur ile beraber devam ediyoruz. Sizlerin gönlünden kopan bağışlar ve bağışların harcandığı yerler konusunda her zaman şeffaf davranıyoruz.

Yapıtlarımız ve harcamalarımızı elimizden geldiğince medyaya ve sosyal mecralara yansıtıyor, herkesi bilgilendirmeye çalışıyoruz. Hassasiyetiniz, hassasiyetimizdir.

Amacımız Sadece Yardım Etmek

Yardım dernekleri hakkında herkesin aklında bulunan soru kimlere bağlı olarak hizmetlerini yürüttükleridir. Şefkat eli derneği olarak bizler hiçbir cemaat, kurum ya da kuruluşa bağlı değiliz. Amacımız yalnızca yardımlarınız için aracı olmak ve ümmetimize, mazlumlara zor durumlarında yardım etmektir. Sadece hizmet aşkı ile çalışıyoruz. Derneğimiz ve çalışmalarımız devletimiz tarafından da desteklenmektedir. Bu konuda içinizde hiçbir kuşku ya da acaba olmasın.

Rabbimiz ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi teşvik etmeyenlere bile kızmıştır. Aynı zamanda dinimizde bir elin verdiğini öteki görmemeli desturu da vardır. Hal böyle olunca imkanlarımız el verdiğince ihtiyaç sahiplerine yardım etmemiz ve ettiğimiz yardımı da onlara elimizden geldiğince göstermememiz gerekir. Şefkat eli derneği olarak bizler acil durumlar için yaptığınız bağışları gizli tutmaktayız.

Beşer (İnsan), hayatının her alanında yardıma muhtaç konuma düşebilir. Sıcak evinizde haberlerden izlediğiniz o afeti yarın da sizin yaşamayacağınızın garantisini kimse veremez. Bu nedenle empati yaparak ve dinimizin emirlerini uygulayarak acil yardıma ihtiyacı olan mazlumlara yardım etmemiz gerekir. Derneğimiz Şefkat Eli sayesinde yardımlarınızı gönül rahatlığı ile yapma imkanınız vardır. Sadece maddi açıdan değil bizlerle beraber gönüllü bir şekilde çalışarak da kazazedelere yardım edebilirsiniz.

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Ne Zaman Kuruldu?

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği 2010 yılında gönüllü faaliyetlerle kuruldu, 2014 yılında ise resmi olarak ismini aldı.

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneğinin Kuruluş Amacı Nedir?

Allah’ın mazlumlara yardımlarda bulunulması yönündeki emirlerini yerine getirmektir. Bu emirler doğrultusunda savaş mağdurlarına, yoksullara, öksüz ve yetimlere, hastalara ve diğer yardıma muhtaç olan insanlara zamanında yardım etmek için çaba harcıyoruz. Onlardan aldığımız hayır duaları ile varlığımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Ayrıca bir elin nesi var iki elin sesi var sözüyle derneğimize yapılan bağışlar sayesinde zor durumda olan insanların daha iyi şartlarda yaşam sürmelerini sağlıyoruz.

Çalışmalarınızla İlgili Ayrıntılı Bilgi Alabilir Miyim?

Derneğimiz bünyesinde yapılan bütüm çalışmaları yerinde görebilir ve yerinde inceleyebilirsiniz, ilgili birimlerden gerekli olan bilgiler, bağışların nerede ve  nasıl kullanıldığını, faaliyete geçirdiğimiz projelerimizin iç denetimlerini nasıl gerçekleştirdiğimizi, yardım yaparken dikkat ettiğimiz kriterler ve çalışma ilkelerimiz gibi birçok konu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yardım Sonrasında Denetleme Nasıl Yapılıyor?

Derneğimiz resmî yetkili kurumlar tarafından düzenli bir şekilde denetlenmektedir. Özellikle bütün faaliyet raporlarımız, yardım programları, faaliyete geçirdiğimiz veya geçireceğimiz projelerimizle ilgili dokümanlarımız istenildiği takdirde her zaman incelenebilir. Bağışçılarımız dilerse yurt içinde veya yurt dışında yapacağımız çalışmaları yerinde görebilirler. Ancak çalışmalarımızı gözlemlemek isteyen bağışçılarımızın masraflarını derneğimiz karşılanmaz. Bağışçılarımız kendi masraflarını karşılayarak bütün çalışmalarımızı gözlemleye bilir.

Şefkat Eli Sadece Yurt Dışına Mı Yardım Gerçekleştiriyor?

Derneğimizin kuruluş amacı, sadece Türkiye sınırlarında değil tüm dünyadaki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırabilmektir. Bu kapsamda; savaş mağdurları, öksüz ve yetimler ile kendi başlarına hayatlarını devam ettiremeyecek durumda olan herkese ulaşmaya çaba gösteriyoruz. Yardım derneği olarak, dünya çapında ulaştığımız mazlumların sayısını arttırmak için, sürekli araştırma içinde bulunuyoruz. Bunu sağlamak için de, yurt içi ve dışındaki maneviyatı ön plana çıkaran sivil toplum örgütleri ile sürekli temas halinde bulunuyoruz.

Şefkat Eli Sadece Müslümanlara Mı Yardım Yapıyor?

Derneğimiz yardım faaliyetleri yaparken herhangi bir ayrım gözetmemektedir. İlk önceliğimiz her zaman insandır. Fakat bugün savaş ve fakirlik yaşayan topluluklara bakıldığında bu bölgelerin yoğunlukla Müslümanların yaşadığı bölgeler olduğunu görülebilir. Çalışmalarımızda önceliğimiz her zaman ihtiyaç sahiplerine yardım etmektir. Örnek verecek olursak kıtlık nedeniyle Suriye'ye gıda yardımı götürdüğümüzde Müslümanların haricinde diğer dinlere mensup olanlara da yardım etmekteyiz.

Şefkat Elinin Herhangi Bir Cemaat, Parti yada Grup İle Bağlantısı Var Mı?

Derneğimizin herhangi bir cemaat, siyasi partiler vb. ile bir bağlantısı yoktur. Derneğimiz İslam'ın vakıf müessesi özelliklerinin bütün hepsini taşımaktadır ve Türk hukuk sistemi içerisinde kurulmuş olan bir dernektir. Kuruluşumuzun amacı; insani yardımlarımızın çeşitliliğini ve kapsama alanı sürekli olarak artırmaktayız. Dinimizin emri olan yardımlaşmayı, hiçbir menfaat beklemeden, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktayız. Bu yardımları yaparken insanları mağdur duruma düşüren insan hakları ihlallerini, savaşları, yoksulluğu vb. önleyici bir rol de üstlenmeye çalışmaktayız. Toplumun bütün kesimlerinden insanlar Şefkat Eli Derneğinin üyeleri ve bağışçıları arasında yer alabilmektedir.

Yurt Dışında Temsilciliğiniz Var Mı?

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneğinin şu anlık yurt dışında herhangi bir temsilciliğimiz bulunmamaktadır.

Yurt Dışındaki Çalışma Yönteminiz Nedir?

Yurt dışında faaliyete geçirilen çalışmaları çoğunu bizzat Şefkat Eli Derneği görevlileri tarafından, görevlilerimizin tarafından faaliyete geçirilemeyen çalışmaları ise çalışma bölgesinde bulunan, bölgeyi iyi tanıyan yandaş kurumlar ile iş birliği içinde yürütülmektedir. Yandaş kurumlar ve Şefkat Eli Derneği görevlileri, buralarda gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili raporlar hazırlayarak faaliyete geçirilen çalışmaları sürekli olarak denetlemektedir.

Türkiye'de Hangi İllerde Şubeleriniz Var?

Hayır, şu an sadece İstanbul Beykoz da yerimiz var.

Bizler de Oradaydık - Elazığ Deprem Bölgesi
24 Ocak Cuma 2020 tarihinde saat 20.55’de Elazığ, Sivrice’de 15 km derinlikte 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından artıcı sarsıntılarda yaşanmaya devam ediyor. Başta Malatya olmak üzere deprem birçok çevre il ve ülkede
Suriye’ye 3 Tır Yardımımız Ulaştı
Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği olarak, Suriye kış çalışmalarımız Kapsamında suriye idlip bölgesine, 1 tır battaniye – bebek bezi – döşek – yorgan vb. ihtiyaç malzemeleri bulunuyor. Çadır kentlerde zorlu kış günlerinde ya