Afrika Yardım

Birçok medeniyetin doğuşuna ev sahipliği yapan Afrika, sömürücü devletler tarafından tüketilen kaynaklarının ardında kaderlerine terkedilmiş irili ufaklı birçok ülkeyi barındırıyor. Sömürgeci ülkeler, bir yandan insan gücünden yeraltı kaynaklarına kadar sömürürken, gittikleri yerlere misyonerler vasıtasıyla da etki etme yolunu seçmişler, Müslüman kardeşlerimize karşı yıllarca süren ilgisizliğimiz onları bizden az da olsa uzaklaştırmıştır.

Osmanlı döneminde birçok bölgesine yardım elini uzatan milletimizin, bölgedeki insanlara kardeşliğini gösterme, peygamber efendimiz Hz.Muhammed’in (s.a.v) “Komşusu açken tok yatan bizden değildir.” düsturunu Afrika’da hayata geçirmek için yapılanlara bugüne kadar olduğu gibi gönülden destek vereceğini biliyoruz. Şefkat eli Afrika’ya uzandığında oradaki kardeşlerimizle daha güçlü bir Müslüman dünyasına doğru ilerleyeceğiz.

Kardeşine Göz Olmak İstemez misin?

Afrika’da bugün bizler için çok basit gelen katarakt ameliyatını olamadığı için görmeyen binlerce insan bulunuyor. Aşırı sıcak hava, gün ışığının etkisi ve travmalar sebebiyle çok yoğun olarak görülen katarakt rahatsızlığı, ülkemizde devletin maliyetini karşıladığı basit bir ameliyatla gerçekleştirilirken birçok Afrikalı kardeşimiz bu rahatsızlığına çözüm bulacak maddi imkanlara sahip olamıyor. Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği bağışlarınızla Afrika’daki Müslüman kardeşlerimizin gözlerine nur oluyor.

Su Olmadan Yaşanmaz

Afrika kıtası, çoğu insanın bildiğinin aksine yer altı suları bulunan bir bölgedir. Ancak, bu suları yüzeye çıkararak insanların kullanımına sunmanın bir maliyeti bulunuyor. Bu maliyet, bizler için çok yüksek olmasa da Afrikalı kardeşlerimiz abdest alacak temiz suyu, hatta içecek suyu bulmakta zorlanıyorlar.

Birçok köyden kilometrelerce uzaktaki su kaynağına yürüyerek giden çocukların vahşi hayvan saldırısına uğraması sıradan olaylar arasında yer alıyor. Kilometrelerce uzaktan getirilen sular hem miktarca yetersiz kalıyor hem de içerisinde birçok zararlı mikroorganizma barındırarak hastalık saçıyor. Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği olarak yardımlarınızla açtırdığımız kuyularla hem ülkemizin adını duyuruyor hem de kalıcı hayır işlerine vesile olmanızı sağlıyoruz.

Birleşmiş Milletler'e bağlı olan UNESCO'nun hazırladığı 2019 Dünya Su Raporuna göre iki milyar insanın temiz su kaynaklarına düzenli bir şekilde erişimi yok, sıhhı tesisatı 4,3 milyar insan kullanmıyor. Su kaynaklarının kısıtlı olması ve artan çevre kirliliği sebebiyle 2050 yılına kadar bu sayının yükselmesi bekleniyor. Oysa sağlıklı ve temiz içilebilir su temel bir insan hakkı olarak kabul ediliyor.

Kalıcı Çözümler Üretiyoruz

Derneğimiz, bir yandan ayni ve nakdi bağış yoluyla elde ettiği malzeme ve bağışları ihtiyaç duyan Afrikalı kardeşlerine ulaştırırken, diğer yandan yardıma muhtaç olmadan yaşayabilmeleri için çeşitli projeler de gerçekleştiriyor.

Su kuyuları ile aynı zamanda tarıma da destek olan Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği, süt keçisi bağışlayarak hayvancılık için de kardeşlerimize destek olmayı amaçlıyor.

Sizin de din kardeşlerimize uzanan yardımda katkınız olsun. Afrika yardım kampanyası, her zamankinden daha çok Müslüman kardeşlerimizin desteğine ihtiyaç duyuyor. Haydi, hep beraber görmeyene göz, abdest alana su olalım. Birlik olalım.

SMS Bağış Hattı Size Mi Ait? Kaç TL Kesiliyor?

SMS bağışı en kısa sürede aktif edilecektir.

Her Gün 5 Bin Kişiye İftar Verilecek
Bizler Vesileyiz Herşey Sizin Eseriniz 2019 Yılı Ramazan
Şefkat Eli insani Yardım Derneği olarak 2019 yılı Ramazan ayı çalışmalarımızı “Ramazan paylaşınca güzel” sloganıyla türkiyemizin ve dünyamızın dört bir tarafında Afrika’da, Arakan’da, Yemen’de, Suriye’de, Filistin
Şefkat Elinden 500 Öğrenciye Kırtasiye ve Giyim Desteği