Arakan Yardım

İslam kültüründe oldukça önemli yere sahip olan yardım derneği ve vakıfları aracılığı ile birçok sosyal yardımlaşma projesi hayata geçirilmektedir. Ülkemizin ve dünyanın dört bir tarafındaki mazlumların bitmek bilmeyen yardım çağrılarını büyük bir azim ve heves ile dindirmek isteyen derneğimiz 2010 yılından beri bünyesinde bulunan gönüllüler ile birçok yardım ve bağış faaliyetinde bulunup yardıma ihtiyacı olanlara şefkat eli uzatmıştır.

Zalim de olsa mazlum da olsa kardeşine yardım et hadisini ilke edinen şefkat eli derneği gönüllüleri aracılığı kurulduğundan beri birçok yardım faaliyeti gerçekleştirmiştir. İslam kültüründe oldukça öneme sahip olan vakıf kültürünün günümüzdeki temsilcilerinden biri olan derneğimiz gönüllülerinden gelen bağış ve yardımlar aracılığı mazlumların imdadına koşmuş ve dertlerini dindirmeye çalışmıştır.

Derneğimiz din, dil, ırk, ten rengi ve mezhep ayırt etmeden yardıma muhtaç olan mazlumlara ulaşmaya çalışan derneğimiz insani temel hak ve özgürlüklerden mahrum bırakılan kişilerin sesi olmayı amaç edinmiştir. Şefkat Eli Derneği olarak en büyük gayemizi insanlığa hizmet düsturu olarak benimseyip tamamen şeffaf ve sorumlukları doğrultusunda hareket eden bir dernek olmaya özen göstermekteyiz.

Derneğimizin Projeleri

Yoksulluk ve bitmek bilmeyen zulümlerin etkisindeki coğrafyalarda bir başına kalan, terk edilmiş ve sesini kimsenin duymadığı insanlara gönüllü ve tamamen çıkarsız bir şekilde yardım etmeyi amaçlayan derneğimiz dini hassasiyetler içinde yardım faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bu faaliyetler kapsamında şu projeler yapılmıştır:

• Ümmet Su Kuyuları
  • Katarakt Ameliyatı
  • Cami ve Mescit Projeleri
  • Kurban Çalışmaları
  • Afrika’da Süt Veren Keçi Projesi
  • Afrika Geçim Kaynağı Bisiklet Projesi
  • Afrika Giyim Paketi
  • Kur’an-ı Ker’im Hediyesi
  • Kirvem Olur Musun?

Veren el alan elden üstündür hadisini ilke bilerek yola çıkan derneğimiz yukarıda sayılan projeler kapsamındaki dünyadaki birçok yardıma muhtaç olan mazlumların yardım çığlıklarına koşmuş ve bu çağrıları dindirmeye çalışmıştır. Derneğimiz gönüllülerinden gelen bağış yardımları aracılığı ile dünyanın birçok yerinde insani yardım faaliyetlerine devam etmektedir.

Birleşmiş Milletler'e bağlı olan UNESCO'nun hazırladığı 2019 Dünya Su Raporuna göre iki milyar insanın temiz su kaynaklarına düzenli bir şekilde erişimi yok, sıhhı tesisatı 4,3 milyar insan kullanmıyor. Su kaynaklarının kısıtlı olması ve artan çevre kirliliği sebebiyle 2050 yılına kadar bu sayının yükselmesi bekleniyor. Oysa sağlıklı ve temiz içilebilir su temel bir insan hakkı olarak kabul ediliyor.

Arakan'a Şefkat Eli

Uzun yıllardır insani hak ve özgürlükleri kısıtlanıp baskı altında yaşayan Arakanlı Müslümanlar son yıllarda yaşan şiddet olaylarında eklenmesi ile büyük bir zulüm yaşamaktadır. Saldırılar ile yerlerinden edilmeye çalışılan Arakanlı Müslümanların acılarını bir nebze de olsa dindirmek isteyen derneğimiz Arakan yardım kampanyaları düzenlemektedir. Büyük bir baskı ve zulüm ortamında yaşamak zorunda kalan Arakanlı Müslümanlara gönüllülerimizden gelen bağışlar aracılığı ile dernek olarak yardım kampanyaları düzenlemekteyiz. Sizler de yapacağınız bağış aracılığı ile Arakanlı Müslümanlara yardım projemizde bizlere destek olabilirsiniz.

SMS Bağış Hattı Size Mi Ait? Kaç TL Kesiliyor?

SMS bağışı en kısa sürede aktif edilecektir.

Kestirdiğimiz Kurbanın Görüntülerini Alabilir Miyim?

Kurbanınız kesildiğinde kurban kesim videosu tarafınıza ulaştırılır.

Kurban İle Ulaşılmak İstenen Ana Hedefler Nelerdir?

Kurbanın asıl amacı paylaşmaktır, garibanın yüzünü güldürmektir. İnsani bir görev olduğu unutulmamalıdır. Dinimizde komşu açken tok uyumak hiç hoş karşılanmamaktadır. Bu yüzden kurban kesmeye imkanınız varsa mutlaka kesmeniz vacip kılınır. Bağış yapmak, yardıma muhtaç kimseleri sevindirmek ve kurban ibadetini yerine getirmek oldukça faziletli bir ibadettir. Hem kurban kesilir hem de kurban vecibeniz yerine getirilmiş olur. Kurbanlar dışında adanmış olan adaklar ve akika kurbanları da aynı şekilde islama uygun olarak kesilir.

İhtiyaç Sahibi Olup Olmadığı Nasıl Belirleniyor?

Şefkat Elinin faaliyetlerini gerçekleştirdiği ülkelerin farklı yerlerinde çalışmalarına devam edilmektedir. Çalışmalarımızı gerçekleştirdiğimiz zamanlarda yandaş kuruluşlarımızın bizlere yardımı ile o bölgedeki en çok yardıma muhtaç bölgeler belirleniyor ve çalışmalarımızı buralarda yoğunlaştırıyoruz.

Şefkat Eli Kurban Yardım Bölgelerini Nasıl Belirliyor?

Kurban yardım yerlerinin tespitlerinde öncelikli olarak o yerlerin yardıma ne kadar muhtaç olup olmadıkları bizim için çok önemlidir. Buna göre önceliğimiz özellikle kıtlık yaşayan bölgeler ve ülkelerdir.

Kurban Kesimi İçin Gerekli Olan Vekaleti Nasıl Alıyorsunuz?

Vekaletinizi sizleri telefon ile arayarak alıyoruz.

Kurban Hisse Bedeli Ne Kadar?

Bir kurban hisse bedeli 800TL'dir.

Şefkat Eli Kurban Hisse Maliyetini Nasıl Belirliyor?

Kurban fiyatları, öngörüleceği gibi her ülkede farklılık göstermektedir. Kimi ülkede Türkiye’deki fiyattan daha düşük, kimi ülkelerde ise daha yüksektir. Fiyatların düşük olduğu ülkelerde gerçekleştirilen kurban çalışmalarının artacağı, buna istinaden fiyatların yüksek olduğu ülkelerde gerçekleştirilen çalışmaların azalacağını öngören Şefkat Eli, kurban çalışmaları yapacağı bölgeleri belirledikten sonra o bölgelerdeki kurban fiyatlarının ortalamasını alıp ortalama bir fiyat belirlemektedir. Bu şekilde fiyatların düşük olduğu bölgelerde oluşan yoğunluğun önüne geçmiş olduk. Ayrıca bu sayede de her bölgedeki ihtiyaç sahipleri oranına göre kurban eti ulaştırılmış oluyor.

Yurt Dışından Kurban Bağışı Yapabilir miyim?

Evet yapabilirsiniz. Detaylı bilgi için 0216 224 2450 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kurbanımı İstediğim Yerde Kestirebiliyor muyum?

Kurbanlarınızı Şefkat Elinin belirlemiş olduğu yerler içerisinde istedikleri yerde kurbanlarını kestirebilirler. Lakin kurbanların kesileceği yerlerin belirlenmesini Şefkat Eline bırakmanız, belli yerlerdeki kurban yoğunluğunu önlemek adına daha iyi olmaktadır.

Kurban Bağışı Yapan Kişi Kurbanın Kesildiğini Nereden ve Nasıl Öğreniyor?

Kurbanlarını Şefkat Eline bağışlayan hayırseverler, kurbanlarının kesildiğini Şefkat Elinin göndereceği kurban kesim videosundan öğrenecekler.

Kurban Bağışımı Size En Son Hangi Gün Yapabilirim?

hayırseverler kurban bağışlarını en son, bayramın 2'nci günü saat 18:00'a kadar yapılabiliyor.

Kurban Kesimi Kaç Gün Sürüyor?

Hayırseverlerin göndermiş olduğu kurbanların kesimi bayram ilk günü kılınan bayram namazından sonra başlamakta ve bayramın üçüncü günü ikindi vaktine kadar kurban kesimleri tamamlanmaktadır.

Kurban Yerine Sadaka Vererek Bu İbadeti Yerine Getirmiş Olur Muyum?

"İbadetlerin şekil, şart ve rükünleri olduğu gibi hikmetleri, amaçları ve teşri gerekçeleri de vardır. İbadetlerdeki bu özelliklerin birbirinden ayrı düşünülmesi asla mümkün değildir. Diğer yandan ibadetler ancak emredildikleri şekilde yerine getirilmelidir. Her ibadetin kendine has bir yapılış şekli vardır. Kurban ibadeti de ancak ve ancak kurban olacak hayvanın usûlüne uygun bir şekilde kesilmesiyle yerine getirilir. Bedelini infak etmek suretiyle, kurban ibadeti yapılmış olmaz. Çünkü hayvanın kesilmesi bu ibadetinin rüknüdür.

Kurban Hisse Bedelinden Daha Az Kurban Bağışı Yapabilir Miyim?

Hayır, şu an için böyle bir şekilde bağış kabul etmiyoruz.

Çek Veya Senet İle Kurban Bağışı Yapabilir Miyim?

Senet ile bağış kabul edilmemektedir. En fazla 30 gün olmak şartıyla çek kabul edilebilmektedir..

Ölmüş Yakınım Adına Kurban Kestirebilir Miyim?

Sevabını ölüye göndermek için kesilecek kurban da, her kesilen kurban gibi, yalnızca Allah'ın rızasını kazanmak amacıyla kesilir. Kesilen kurbanın sevabı, ölüye veya ölülere gönderilebilir. Farz olsun, nafile olsun, herhangi bir ibadeti yaparken veya yaptıktan sonra, sevabı, ölü, diri herkese hediye edilebilir. Namaz, oruç, hac, umre, sadaka, Kur'an-ı kerim okumak, kurban, zikir gibi ibadetlerin sevapları başkasına hediye edilebilir. Hediye edenin kendi sevabından hiç azalma olmadan, bütün müminlere de sevabı erişir. Yani sevap, hediye edilen kimselere, taksim edilmeden, her birine bütünü kadar erişir.

Kurban Bayramında Vacip, Adak, Akika, Şükür, Sadaka Kurbanları Da Kestirebilir miyim?

Kurban bayramında farklı niyetler ile bağışlanan kurbanların kesimlerinin kurban bayramında yapılması mümkündür.

Kimler Kurban İbadetini Yerine Getirmelidir?

Kurban kesmek, akıl sağlığı yerinde, büluğa ermiş (ergen olmuş),dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan her müslümanın yerine getireceği malî bir ibadettir. Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr altın veya değerinde para ya da eşyaya sahip olan kimselerin kurban kesmesi gerekir. Ayrıca kurban mükellefiyeti için aranan nisabın üzerinden, zekâtın aksine bir yıl geçmesi şart değildir.

Kurban Eti Nasıl Değerlendiriliyor?

Derneğimize, bağışlanan kurbanların tamamı ihtiyaç sahiplerine pay edilmektedir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.), kurban etinin üçe bölünüp bir bölümünün kurban kesemeyen yoksullara dağıtılmasını, bir bölümünün eşe dosta, tanıdık, yakın akraba ve komşular arasında paylaştırılmasını, bir bölümün ise haneye ayrılmasını tavsiye etmiştir. Ailenin ihtiyacına göre ise etin tamamı evde kalabileceği gibi, yakınlarda bulunan muhtaçların kurban etinin büyük bir kısmını hatta ve hatta tamamının dağıtılması uygundur.

Kurban Kesilir İken Nelere Dikkat Edilmelidir?

•  hayvanın yemek ve nefes borularıyla, iki atardamarından en az birinin kesilmesi gerekir. Bu şekilde yapılan bir kesim sırasında, hayvanın omuriliğinin kesilmesi mekruhtur. Bu konuda etlik kesim ile kurbanlık kesim arasında bir fark yoktur.
  •  Hayvanın canı çıkmadan başının gövdesinden ayrılmamasına özen gösterilmelidir.
  • Kurban edilecek hayvana acı çektirilmemeli ve eziyet edilmemelidir. Bu nedenle hayvanlar ehil kişiler tarafından kesilmeli ve boğazlama işlemi süratli bir şekilde yerine getirilmelidir.
  • Çevre temizliği için gerekli tedbirler alınmalıdır.
  • Hayvanların bir diğerinin kesimini görecek şekilde yan yana bulundurulmamalarına azami özen gösterilmelidir.
Kurban Ne Demektir, Kurban Kesmenin Hükmü Nedir?

Sözlükte yaklaşmak, Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban dinî bir terim olarak, Allah’a yaklaşmak ve O’nun rızasına ermek için ibadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı usûlüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder  Kurban bayramında kesilen kurbana udhiyye, hacda kesilen kurbana ise hedy denir.

2019 Yılında Neler Yaptık?
Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği olarak 2019 yılı içerisinde bağışçılarımızla birlikte büyük işler başardık. Bizleri yanlız bırakmayıp destekleyen bütün bağışçılarımıza teşekkür ederiz… 2019 YILINDA NELER YAPTIK? Asya ve Afrika’da
Bot ve Mont Hediyeleri Köy Çocuklarının Yüzlerini Güldürdü
Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği gönüllülerinin bağışları ile iç anadolu bölgesinde köy okullarındaki öğrencilere bot ve mont hediyeleri ulaştırıldı. Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği “Köy okullarına yardım” projesi kapsamında
Fatihin Emaneti Fethin Sembolü Ayasofya Camii Şükür Kurbanı