Bilinçlendirme

Farklı projelerin günümüzde katkısı oldukça büyük. Özellikle yapılan desteklerle ilerleme kaydedildiğini görüyoruz. Burada göreceğimiz bizim oluşturduğumuz bir kuruluş. İnsanlarımızın destek olduğu ve hayli ilerleme kat eden bir proje bu.

Daha çok insana ulaşılmalı ve dünyada zor durumda kalan hiçbir insanın olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda insanların daha çok bilinçlendirme ve kendisinden başka insanları da düşünmesini temenni ediyoruz.

Derneği Kurmak

2010 yılında düşünülen derneği resmileştirmemiz 2014 yılında olmuştur.

Şefkat Eli Projesi

Din, dil, ırk ayırt etmeksizin ihtiyacı olan insanlara destek olarak onların zor günlerde yanında olunmasını sağlamak. Şefkat Eli bunun için var. Dinimizin de belirtmiş olduğu üzere komşusu açken tok yatan bizden değildir düşüncesiyle çıktığımız bu yolda bizler hoşgörünün ne kadar da önemli olduğunu vurgulamaktan gurur duyuyoruz.

Öksüz, savaş mağduru, yetim, mazlum, zor durumda kalan herkesin ihtiyacı olduğu yardım bizim tarafımızdan yapılıyor. Daha çok insana destek olma umuduyla ve hatta dünya üzerinde yardım isteyen kimse bulunmaması gayesiyle hareket etmeye çalışıyoruz.

Afrika Giyim Paketi Projesi

Afrika'daki çocukların giyimine destek olmak için sitemizden 200 tl bağış kabul ediyoruz. Tamamen bir çocuğun giydirilmesi (iç çamaşırı, pantolon, tişört, ayakkabı) için 200 tl gerekmekte. Gereken destekler toplandığında Afrika için yola çıkıyor ve çocukları sevindiriyoruz. Hepsine yararımızın dokunmasını umuyoruz.

Yardım Etme Çalışmaları

Kurban çalışmaları, Kuran-ı Kerim dağıtımı, su kuyuları, cami ve mescid çalışmaları, az önce de belirttiğimiz gibi Afrika giyim paketi projesi bunların dahilinde. Bizim belirtip üzerinde durmak istediğimiz nokta her insanın belirli bir geliri olmuyor bundan yola çıkarak kazancı olmayan insanlara destek olmaya çalışıyor ve çabalıyoruz.

Yardım çalışmalarımızın sonuç verdiğini bir hayli gördük. Gelecek ve gelmekte olan destekler için de şunu belirtelim ki bunların hiçbiri de sonuçsuz kalmayacak. Biz bir şeyler için çabaladıkça hayat onun olabilmesi için iyi ihtimalleri mutlaka karşımıza çıkartır. Bunları çok kez gördük, çok insanı güldürdük umuyoruz ki daha fazla olur başkalarının da desteğiyle tabi ki.

Gördüğümüz insanlar kadar görmediklerimiz de var onları unutmamalıyız. Çünkü biz onları unutursak yaşamak için bir sebep vermemiş oluruz. Çevre her şeydir bulundukları ortamda çalışma imkanı bulamayan bir sürü insan mevcut. Neden onlara yardım etmeyelim ve gözlerimizi kapatalım ki? Biz yardım etmezsek başka kim edebilir bu nasıl mümkün olabilir? Her insan gözlerini kapatırsa kim açacak?

İnsani Değerlerimiz

Biz insanlar olarak yapmamız gereken sadece yaşamak, nefes almak değil. Hepimizin bu hayata geliş amacı farklıdır. Mesele yaşamın amacını keşfetmektir. Bizler yaşam amacımızın başkasına destek olup yüzünü güldürmek olduğuna inandık. Umarız çoğunluğun da yaşam amacı budur. Ve bunun için bize destek sağlar.

Çünkü bizler aynı yaşam amacına sahip olduğumuz insanlarla yola çıktığımızı düşünmekteyiz. İnanırız ki herkesin içinde bir iyi tarafı mevcuttur. Bu iyi tarafını su yüzüne çıkarmak da nihai hedeflerimiz arasındadır. Destek olmalı kimseyi yarı yolda bırakmamalıyız. Bizden destek isteyen insanlara sırtımızı dönmemeliyiz.

Bizim kuruluş olarak amacımız bu. Bizimle iletişime geçen herkese desteğimizi sonsuz veriyoruz. Burada kendimizi inandırdığımız asıl mesele maddi değerlerin sadece bize ait olmadığı yönünde. Herkesin bunun farkına varması son derece önemli. Düşünün ki desteğe siz muhtaçsınız, yardım etmeye tenezzül etmediğiniz insanlar o zaman size yardım edecek mi? Herkesin bunu düşünerek empati kurması gerektiğine inanıyoruz.

Onların yerinde biz, siz, herkes olabilirdi. Aslında şu an bile olabilir hiçbir şeyin garantisi yok bunu düşünerek hareket etmeliyiz. Bizlerle iletişim halinde olabilir ve hoşgörülü davranabilirsiniz insanların insani yardıma ihtiyacı var. Desteğimizi insanlardan esirgemek yanlıştır.

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Ne Zaman Kuruldu?

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği 2010 yılında gönüllü faaliyetlerle kuruldu, 2014 yılında ise resmi olarak ismini aldı.

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneğinin Kuruluş Amacı Nedir?

Allah’ın mazlumlara yardımlarda bulunulması yönündeki emirlerini yerine getirmektir. Bu emirler doğrultusunda savaş mağdurlarına, yoksullara, öksüz ve yetimlere, hastalara ve diğer yardıma muhtaç olan insanlara zamanında yardım etmek için çaba harcıyoruz. Onlardan aldığımız hayır duaları ile varlığımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Ayrıca bir elin nesi var iki elin sesi var sözüyle derneğimize yapılan bağışlar sayesinde zor durumda olan insanların daha iyi şartlarda yaşam sürmelerini sağlıyoruz.

Çalışmalarınızla İlgili Ayrıntılı Bilgi Alabilir Miyim?

Derneğimiz bünyesinde yapılan bütüm çalışmaları yerinde görebilir ve yerinde inceleyebilirsiniz, ilgili birimlerden gerekli olan bilgiler, bağışların nerede ve  nasıl kullanıldığını, faaliyete geçirdiğimiz projelerimizin iç denetimlerini nasıl gerçekleştirdiğimizi, yardım yaparken dikkat ettiğimiz kriterler ve çalışma ilkelerimiz gibi birçok konu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yardım Sonrasında Denetleme Nasıl Yapılıyor?

Derneğimiz resmî yetkili kurumlar tarafından düzenli bir şekilde denetlenmektedir. Özellikle bütün faaliyet raporlarımız, yardım programları, faaliyete geçirdiğimiz veya geçireceğimiz projelerimizle ilgili dokümanlarımız istenildiği takdirde her zaman incelenebilir. Bağışçılarımız dilerse yurt içinde veya yurt dışında yapacağımız çalışmaları yerinde görebilirler. Ancak çalışmalarımızı gözlemlemek isteyen bağışçılarımızın masraflarını derneğimiz karşılanmaz. Bağışçılarımız kendi masraflarını karşılayarak bütün çalışmalarımızı gözlemleye bilir.

Şefkat Eli Sadece Yurt Dışına Mı Yardım Gerçekleştiriyor?

Derneğimizin kuruluş amacı, sadece Türkiye sınırlarında değil tüm dünyadaki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırabilmektir. Bu kapsamda; savaş mağdurları, öksüz ve yetimler ile kendi başlarına hayatlarını devam ettiremeyecek durumda olan herkese ulaşmaya çaba gösteriyoruz. Yardım derneği olarak, dünya çapında ulaştığımız mazlumların sayısını arttırmak için, sürekli araştırma içinde bulunuyoruz. Bunu sağlamak için de, yurt içi ve dışındaki maneviyatı ön plana çıkaran sivil toplum örgütleri ile sürekli temas halinde bulunuyoruz.

Şefkat Eli Sadece Müslümanlara Mı Yardım Yapıyor?

Derneğimiz yardım faaliyetleri yaparken herhangi bir ayrım gözetmemektedir. İlk önceliğimiz her zaman insandır. Fakat bugün savaş ve fakirlik yaşayan topluluklara bakıldığında bu bölgelerin yoğunlukla Müslümanların yaşadığı bölgeler olduğunu görülebilir. Çalışmalarımızda önceliğimiz her zaman ihtiyaç sahiplerine yardım etmektir. Örnek verecek olursak kıtlık nedeniyle Suriye'ye gıda yardımı götürdüğümüzde Müslümanların haricinde diğer dinlere mensup olanlara da yardım etmekteyiz.

Şefkat Elinin Herhangi Bir Cemaat, Parti yada Grup İle Bağlantısı Var Mı?

Derneğimizin herhangi bir cemaat, siyasi partiler vb. ile bir bağlantısı yoktur. Derneğimiz İslam'ın vakıf müessesi özelliklerinin bütün hepsini taşımaktadır ve Türk hukuk sistemi içerisinde kurulmuş olan bir dernektir. Kuruluşumuzun amacı; insani yardımlarımızın çeşitliliğini ve kapsama alanı sürekli olarak artırmaktayız. Dinimizin emri olan yardımlaşmayı, hiçbir menfaat beklemeden, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktayız. Bu yardımları yaparken insanları mağdur duruma düşüren insan hakları ihlallerini, savaşları, yoksulluğu vb. önleyici bir rol de üstlenmeye çalışmaktayız. Toplumun bütün kesimlerinden insanlar Şefkat Eli Derneğinin üyeleri ve bağışçıları arasında yer alabilmektedir.

Yurt Dışında Temsilciliğiniz Var Mı?

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneğinin şu anlık yurt dışında herhangi bir temsilciliğimiz bulunmamaktadır.

Yurt Dışındaki Çalışma Yönteminiz Nedir?

Yurt dışında faaliyete geçirilen çalışmaları çoğunu bizzat Şefkat Eli Derneği görevlileri tarafından, görevlilerimizin tarafından faaliyete geçirilemeyen çalışmaları ise çalışma bölgesinde bulunan, bölgeyi iyi tanıyan yandaş kurumlar ile iş birliği içinde yürütülmektedir. Yandaş kurumlar ve Şefkat Eli Derneği görevlileri, buralarda gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili raporlar hazırlayarak faaliyete geçirilen çalışmaları sürekli olarak denetlemektedir.

Türkiye'de Hangi İllerde Şubeleriniz Var?

Hayır, şu an sadece İstanbul Beykoz da yerimiz var.

Her Gün 5 Bin Kişiye İftar Verilecek
2019 Yılında Neler Yaptık?
Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği olarak 2019 yılı içerisinde bağışçılarımızla birlikte büyük işler başardık. Bizleri yanlız bırakmayıp destekleyen bütün bağışçılarımıza teşekkür ederiz… 2019 YILINDA NELER YAPTIK? Asya ve Afrika’da
Bot ve Mont Hediyeleri Köy Çocuklarının Yüzlerini Güldürdü
Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği gönüllülerinin bağışları ile iç anadolu bölgesinde köy okullarındaki öğrencilere bot ve mont hediyeleri ulaştırıldı. Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği “Köy okullarına yardım” projesi kapsamında