Gazze Yardım

İyiliğe uzanan şefkat eli olabilmeniz için ihtiyacı olan milyonlarca insanlarla sizleri buluşturuyoruz. Yardımlaşma dini olan yüce dinimizin gereklerine uygun olarak yapacağınız yardımları en hızlı şekilde ihtiyaç duyulan bölgelere ulaştırıyor ve onların gönüllerine umut olmanıza aracı oluyoruz.

Suya Hasret Coğrafyalara Umut

Suya hasret yaşayan Afrika bölgelerinde su kuyuları açılmasını sağlayarak, milyonlarca insana yardım eli uzatabilirsiniz. "Suya Hasret Gönüllere Umut Ol" diyerek başlattığımız kampanya sayesinde açılan çok sayıda su kuyusu ile ihtiyacı olan insanların temiz suya ulaşmasına vesile olduk ve insani yardımlarınızı bu mazlumlar ile buluşturduk.

Birleşmiş Milletler'e bağlı olan UNESCO'nun hazırladığı 2019 Dünya Su Raporuna göre iki milyar insanın temiz su kaynaklarına düzenli bir şekilde erişimi yok, sıhhı tesisatı 4,3 milyar insan kullanmıyor. Su kaynaklarının kısıtlı olması ve artan çevre kirliliği sebebiyle 2050 yılına kadar bu sayının yükselmesi bekleniyor. Oysa sağlıklı ve temiz içilebilir su temel bir insan hakkı olarak kabul ediliyor.

Gazze'ye Yardım Eli

Kanayan yaramız Gazze'de yardıma ihtiyacı olan dindaşlarımızın yardımına koşmak ve onlara yardım elimizi uzatmak için sizlerin desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Gazze yardım noktasında bizlere vereceğiniz destekleri, mazlum coğrafyada yaşayan kardeşlerimize doğrudan ulaştırıyor ve onların yüzlerinde tebessüm, kalplerinde umut oluşturmanıza aracılık ediyoruz.

Yapacağınız gıda paketi, bağış ya da Kurban gibi yardımlarınızın ihtiyacı olan insanlarla buluşması adına büyük bir özenle çalışıyoruz. Amacımız dinimizin emirleri gereğince insanlar arasında yardımlaşmaya vesile olmak. Bu gaye ile Gazze gibi tüm mazlum iklimlere can suyu olmak için çabalıyoruz.

Yaptığımız Çalışmalar

Bir yardım derneği olarak Gazze, Suriye, Afrika, Arakan gibi bölgelerdeki kardeşlerimize, sizlerin online bağış, gıda paketi, un bağışı, giyim paketi, adak, vacip, akika, şükür kurbanı bağışı gibi her tür yardımınızı en hızlı şekilde ulaştırıyor, onların duası ile sizin iyilik elinizi bir araya getiriyoruz. Afrika'da ihtiyaç duyulan bölgelerde su kuyularının açılması için aralıksız çalışıyor, yine mescit inşaatlarımız için sizden hisse ve tuğla yardımlarınızı bekliyoruz.

Yurt içinde meydana gelen her tür afet ve benzeri durumlarda halkımızın yardımına da ilk biz koşuyor ve onların yaralarını sizlerin destekleri ile birlikte sarmaya çalışıyoruz. Sadaka kutusu uygulamamız ile en küçük yardımların dahi öneminin büyüklüğünü sizlerle paylaşıyoruz.

Şeffaf Çalışma

Derneğimiz Türk hukuk sistemimiz ve devletimiz tarafından sürekli olarak denetleniyor. Şeffaf bir şekilde yürütülen çalışmalarımızla ihtiyacı olan tüm kardeşlerimize yardım etmeye çalışıyor, sizlerin destek ve bağışlarını onlarla buluşturuyoruz.

Gazze’deki Zulüm

Gazze halkı İsrail tarafından yıllardır çeşitli zulümler altında yaşam sürmeye çalışıyor. İsrail Filistinlileri topraklarından atmak adına silahlarla vurup öldürüyor aynı zamanda da onları evlerinden atıyor. İsrail’in pek çok haklarını ellerinden aldığı Filistinliler Gazze’de açlık, susuzluk, barınma ve diğer ihtiyaçları için muhtaçlık çekiyorlar. Bizler şefkat eli insani yardım derneği olarak Gazzeli’lerin aç kalmamaları ve iyi yaşam sürebilmeleri amacıyla gerekli yardımları yapmaya çalışıyoruz.

Peygamber Öğüdünü Dinliyoruz

Gazze halkı için yaptığımız yardımlar onların giyecek, yiyecek, ısınma ve barınma gibi ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yardımlar oluyor. Sokakta kalan Gazze halkı için ekmek yardımı yapıyoruz. Bu sayede onların açlık sıkıntısından bir nebze kurtulmalarını sağlıyoruz.

Dernek olarak peygamberimizin en iyi amelin ihtiyaç sahiplerine iftar ettirmek öğüdünü dinleyerek Ramazan aylarında Gazze halkı için iftar sofraları kuruyoruz. Böylelikle açlıkla ve zulümle savaşan insanların iftar sofralarında bir araya gelmelerini sağlıyoruz. Bu yardım sayesinde oruç tutan Filistinlilerin oruçlarını karınlarını doyurarak açabilmelerini sağlıyoruz. İftar sofraları yanı sıra iftar paketlerini de Gazze’de yaşayan yoksullara ve mazlumlara dağıtıyoruz.

Gazzeli’ler İçin Yaptığımız Diğer Yardımlar

Allah’ın emirleri ve peygamber öğütleri ışığında hareket eden dernek olarak Gazze halkına her yıl, her gün ya da belirli aralıklarla yardımlarda bulunuyoruz. Onlar için kurduğumuz iftar sofraları her yıl Ramazan aylarında binlerce Gazeli halkı bir araya getiriyor. Kış aylarında halka mont, bot, yakacak veya giyecek paketleri dağıtarak onların kışı daha sıcak geçirmelerini sağlıyoruz. Hastalar için ilaç ihtiyacını da dernek olarak karşılayarak sokaklarda zor durumda olan insanların sağlıklarına kavuşmalarını sağlıyoruz.

Her Gün Binlerce Aileye Ekmek Dağıtımı

Derneğimize bağış yapan insanların katkısıyla Gazze’de her gün binlerce ailenin ekmek yiyebilmelerini sağlıyoruz. Görevlilerimiz ekmekleri günün belirli saatlerinde ailelere sırasıyla dağıtıyor ve onların ekmek ihtiyaçlarını karşılıyor.

Ekmek yanı sıra muhtaç olan Gazze halkına yine aldığımız bağışlar sayesinde belirli aralıklarla olmak üzere gıda paketi dağıtımı yapıyoruz. Sizlerde yoksulluk, evsizlik ve açlık gibi sorunlar yanı sıra İsrail zulmüyle mücadele eden Gazze halkına biraz olsun yardımınız dokunsun isterseniz derneğimizden online bağış yapabilirsiniz.

BAGIS yazarak 3823'e SMS göndererek 10₺ bağışta Bulunabilirsiniz.

3823 SMS Bağış Hattı Size Mi Ait? Kaç TL Kesiliyor?

Evet, Şefkat Eli Derneğine ait.  3823 hattından gönderilen mesajlarda 10TL bağışınız bize ulaştırılıyor.

Her gün 5 bin kişiye iftar verilecek
2019 Yılında Neler Yaptık?
Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği olarak 2019 yılı içerisinde bağışçılarımızla birlikte büyük işler başardık. Bizleri yanlız bırakmayıp destekleyen bütün bağışçılarımıza teşekkür ederiz… 2019 YILINDA NELER YAPTIK? Asya ve Afrika’da
Suriye’ye 3 Tır Yardımımız Ulaştı
Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği olarak, Suriye kış çalışmalarımız Kapsamında suriye idlip bölgesine, 1 tır battaniye – bebek bezi – döşek – yorgan vb. ihtiyaç malzemeleri bulunuyor. Çadır kentlerde zorlu kış günlerinde ya