Gönüllü Faaliyetler

Şefkat Eli olarak 2014 yılından beri yardıma ihtiyaçları olan yetim, öksüz ve fakirler için gönüllü faaliyetler yürütüyoruz. Bu faaliyetleri hiçbir çıkar gözetmeksizin gerçekleştiriyor ve dini usullere uygun olarak yardımlarda bulunuyoruz. Dernek olarak katıldığımız gönüllü faaliyetler kapsamında yardımları bizlere bağışta bulunan gönüllülerimiz aracılığıyla yapıyoruz. Dernek olarak muhtaç durumda olan farklı ülkelerdeki Müslümanlara yardım ulaştırıyoruz.

Dernek Bünyesinde Gerçekleştirilen Projeler

Şefkat Eli derneği olarak mazlum durumda olan insanların ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla projeler hayata geçiriyoruz. Bu projeleri hayata geçirmemizde İslam dininin yardımlaşma özelliğinden faydalanıyoruz. Bunun için yardım etmek amacıyla bağışlar topluyor ve bu bağışlarla projeleri hayata geçiriyoruz.

Dernek bünyesinde gerçekleştirdiğimiz projelerden bazıları şunlar oluyor;

• Cami ve mescit yapımı projesi
  • Ümmet su kuyusu projesi
  • Katarakt ameliyatı projesi
  • Kirvem olur musun projesi
  • Keçi projesi
  • Bisiklet projesi

Bu projeler kapsamında çok sayıda cami ve mescidi hayata geçirdik. Ayrıca ümmet su kuyusu projelerimiz sayesinde Afrika ve Arakan gibi bölgelerde su ihtiyacı duyan kişilerin suya kavuşmasına yardımcı olduk. Açtığımız kuyular insanların hem su hem de temizlik ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı oluyor. Kirvem olur musun projesi kapsamında da Afrika’da sünnet ihtiyacı duyan erkek çocuklarının sünnet olmalarını sağladık.

Yaşamın Devam Etmesi Gerçekleştirdiğimiz Faaliyetler

Suriye gibi savaş altında olan topraklarda insanların yiyeceğe muhtaç olduklarının farkında olarak geçim ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlıyoruz. Suriye halkına gıda, un ve kıyafet yardımları ulaştırıyoruz. Bu yardımlarımızda bağış yapan gönüllü dostlarımız aracılığıyla oluyor. Bu dostlarımız Müslüman kardeşlerini düşünerek Allah’ın paylaşın ve yardımlaşın emrini yerine getiriyorlar. Ayrıca da vermeleri gereken fitre ve zekatlar sayesinde mazlumların ihtiyaçlarının karşılanmasına aracı oluyorlar.

Suriye dışında İsrail zulmünde olan ve evsiz kalan Filistinlilerin de yiyecek, giyinme ve barınma gibi ihtiyaçlarının karşılanması adına çalışmalar yapıyoruz. Aldığımız bağışlar neticesinde kış aylarında kışlık giysiler, yakacak ürünleri ve gıda maddelerini onlara ulaştırıyor ve onların yaşamlarına devam etmelerin yardımcı oluyoruz.

Kur’an Öğrenilmesine Katkı Sağlıyoruz

Dernek olarak İslam dininin kutsal kitabı olan Kur’an-ı Kerim’in öğrenilebilmesi için çalışmalarda da bulunuyoruz. Afrika gibi Müslüman ülkelerde Kur’an’a duyulan ihtiyacın karşılanmasını sağlıyoruz. Hafız olmak isteyenleri kutsal kitap sahibi yaparak hafız olabilmelerine yardımcı oluyoruz. Derneğimize katkıda bulunmak isteyenlerin Kur’an-ı Kerim hediyesi ile yeni hafızların yetişebilmesine katkıda bulunmalarını sağlıyoruz. Kur’an hediyesi hizmetini Afrika ve çevre ülkeler yanı sıra Türkiye’de ihtiyaç duyulan ilim merkezleri içinde veriyoruz. Bu sayede Kur’an eğitiminden mahrum insanların kalmamasını amaçlıyoruz.

Geçim Kaynağı Sağlamaya Yönelik Faaliyetler

Şefkat eli insanı yardım derneği olarak mazlum ve muhtaç olan insanlara geçim kaynağı sağlamaya yönelik faaliyetler yapıyoruz. Bu faaliyetlerimiz süt veren keçi ve bisiklet projesi oluyor. Süt veren keçi projesi ile geçim sıkıntısı olan kişilerin keçileri beslemesi, onlardan süt ve süt ürünleri üretmesi ve çoğalmalarını sağlayarak geçimlerine devam ettirmelerini sağlıyoruz. Ayrıca bu bisikletler aracılığıyla farklı işleri gerçekleştirmelerini sağlıyoruz. Bu faaliyetleri de online ve bizzat derneğimize yapılan yardımlar aracılığıyla hayata geçiriyoruz.

Vakfınız Da Gönüllü Olarak Çalışabilir Miyim? Size Hangi Konularda Yardımcı Olabilirim?

0216 224 24 50 numaralı telefondan bizimle iletişime geçerek gönüllü çalışmalarımız hakkında detaylı bilgi alabilir ve kayıt yaptırabilirsiniz.

Kermes Düzenleyerek Sizin Adınıza Yardım Toplamak İstiyorum. Bunun İçin Neler Yapmak Gerekiyor? Yasal Prosedür Nedir?

Kermes düzenlenmesi “Yardım Toplama Kanunu” kapsamındadır. Yardım toplamayla ilgili bütün sorularınızı derneğimize gelerek detaylı bilgi alabilirsiniz. Uygulama: Tüzel kişilikler (dernek-vakıf) veya üç kişi bir araya gelerek il, ilçe dernekler müdürlüğüne başvurup izin aldıktan sonra kermes ve yardım toplama çalışmaları yapabilir. Kermes ve yardım toplamak için izin ve tarih almadan çalışmaya başlanmaması önerilir.

Tanıtım Malzemenizi Nasıl Temin Ederim?

Derneğimizde gönüllü olan herkese tanıtım malzemelerini derneğimizin ana binasından gelip alabilirler. Tanıtım malzemesinin çeşidi ve adet miktarını belirtmek için 0216 224 2450 numaralı telefonumuzu arayabilirsiniz.Yine 0516 224 2450 numaramızı arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Her Gün 5 Bin Kişiye İftar Verilecek
Türkiye'den Afrika'ya Uzanan Şefkat Eli
2019 Yılında Neler Yaptık?
Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği olarak 2019 yılı içerisinde bağışçılarımızla birlikte büyük işler başardık. Bizleri yanlız bırakmayıp destekleyen bütün bağışçılarımıza teşekkür ederiz… 2019 YILINDA NELER YAPTIK? Asya ve Afrika’da