İnsan Hakları

İnsan Hakları evrenseldir. Sadece bizim, sizin için geçerli olan haklar değildir. Her insan diğerleriyle eşit doğar, eşit yaşama hakkına sahiptir. Dil, din, ırk, cinsiyet gözetmeksizin diğerleriyle eşit haklara sahiptir. Diğerlerine ait olan her şey aynı zamanda kendisine de aittir. Çünkü ister zengin ister yoksul doğmuş olsun diğerlerini ondan ayıran hiçbir şey yoktur.

Yaşamak ve özgür olmak onun en temel haklarından biridir. Hiçbir insan haklarından mahrum bırakılamaz. Ne şartlar altında olursa olsun bu böyledir. Bizim kuruluş olarak desteklediğimiz şey bu insanların barınmaya, giyecek ve yiyeceğe ihtiyaçlarının bulunması.

Doğar doğmaz bu haklarımızdan faydalanırız. Sadece bazı insanlar bu haklardan daha az faydalanabilir bu Dünya'nın adaletsizliğinden kaynaklı bir durumdur. Dünya adaletsiz diye biz de adaletsiz olmayacağız tabi ki. Kuruluş olarak desteğe ihtiyacı olan her insana el uzatmaktan çekinmiyoruz.

Temenni ediyoruz ki herkes de böyle düşünsün ve darda kalan insanlara yemek, giysi vermekten kendini alıkoyamasın. Dünya üzerinde her şey mümkün olabilir zorda kalmak da destek olmak da.

Zorda kalmayı biz seçmiyoruz hayat şartları çoğu zaman bunu gerektiriyor. Savaş zamanı olabiliyor, işsizlik olabiliyor. Ama destek olmak tamamen bizim elimizde olan bir şey. Herkesin artık gözünü açması şart hepimiz insanız hepimiz haklara sahibiz.

Şefkat Eli

Kuruluşumuzun düşünülmesi 2010 yılında faaliyete, resmileştirilmesi ise 2014 yılında olmuştur. Yıllardan beri insanlığa hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Şefkat Eli üyeleri olarak zor durumda kalan insanların halinden anlamaya çalışıyor, diğerlerini de onların sesini duymaya davet ediyoruz.

İnsani Destek

İnsani duygular içerisinde vicdanın yeri bir hayli büyük. Günümüzde kuruluşlar ve sosyal medya sayesinde insanlık bir nebze de olsa vicdanının sesini dinlemeyi tercih ediyor. Bunun yanı sıra tabi ki kulaklarını kapayanların sayısı da yadsınamaz. Umuyoruz ki herkesin sesi çok geç olmadan duyulabilir.

Derneği Kurma Amacımız

Dünya üzerinde haklarını bilmesi için kendisine fırsat tanınmayan birçok insan var. Bazısı yaşama hakkından bile mahrum kılınıyor. Afrika, Suriye gibi ülkelerde küçüçük çocuklar bizden destek bekliyor bunun için çağrıda bulunuyorlar. O halde seslerini duymamak için sağır olmak gerekir. Derneği böyle güzel düşüncelerle kurmuş olmaktan dolayı bir hayli gurur duyuyoruz. Neden bu gururumuza ortak olmayasınız ki?

Yardım Etmenin Güzelliği

İnsanlara yardım etmenin tarif edilemez bir güzelliği vardır. Size karşı minnet duymalarını bırakın bazen sadece gülümsemeleri bile size dünyaları verir. Bunu anca gönülden iyilik yapmış olan insanlar bilir. Çünkü bu gerçekten anlatılamaz fakat yaşanır. Bir insanın duasını kazanmaktan daha güzel çok az şey vardır şu hayatta. Siz de onlara dua edin o sırada. Çünkü başımıza kötü bir şey geliyor ve bunu sadece bizim yaşadığımızı düşünerek hayata hep karamsar bakıyoruz.

Neden sadece benim başıma geliyor böyle şeyler diye düşünmüyor muyuz? Çoğu insanın başına bizim yaşadıklarımızın kat kat fazlası geliyor. Fakat onlar isyan etmek yerine daha farklı şeyler yapıyorlar. Mesela gülümsüyorlar, en ufak bir şeyde bile yüzlerinde gülümseme görebiliyorsunuz.

Bizim gibi şımarıklık yapmıyorlar. Savaş olan ülkelerdeki çocukların yüzlerine baktığınızda bunu çok net görürsünüz. Her şeyden minnettar kalırlar çünkü ellerine gelen en iyisi sizin onlara yaptığınız yardım.

Bu çok küçük bir yardım bile olsa bundan mutluluk duyarlar. Oysa biz öyle miyiz? Her şeye bir kulp bulmaya bayılırız, sürekli söyleniriz. Bizler onlara bir el uzatmak için varız. Umarız hep de burada oluruz tam onların yanı başında. İyilik yapmanın güzelliğiyle kalırız.

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Ne Zaman Kuruldu?

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği 2010 yılında gönüllü faaliyetlerle kuruldu, 2014 yılında ise resmi olarak ismini aldı.

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneğinin Kuruluş Amacı Nedir?

Allah’ın mazlumlara yardımlarda bulunulması yönündeki emirlerini yerine getirmektir. Bu emirler doğrultusunda savaş mağdurlarına, yoksullara, öksüz ve yetimlere, hastalara ve diğer yardıma muhtaç olan insanlara zamanında yardım etmek için çaba harcıyoruz. Onlardan aldığımız hayır duaları ile varlığımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Ayrıca bir elin nesi var iki elin sesi var sözüyle derneğimize yapılan bağışlar sayesinde zor durumda olan insanların daha iyi şartlarda yaşam sürmelerini sağlıyoruz.

Çalışmalarınızla İlgili Ayrıntılı Bilgi Alabilir Miyim?

Derneğimiz bünyesinde yapılan bütüm çalışmaları yerinde görebilir ve yerinde inceleyebilirsiniz, ilgili birimlerden gerekli olan bilgiler, bağışların nerede ve  nasıl kullanıldığını, faaliyete geçirdiğimiz projelerimizin iç denetimlerini nasıl gerçekleştirdiğimizi, yardım yaparken dikkat ettiğimiz kriterler ve çalışma ilkelerimiz gibi birçok konu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yardım Sonrasında Denetleme Nasıl Yapılıyor?

Derneğimiz resmî yetkili kurumlar tarafından düzenli bir şekilde denetlenmektedir. Özellikle bütün faaliyet raporlarımız, yardım programları, faaliyete geçirdiğimiz veya geçireceğimiz projelerimizle ilgili dokümanlarımız istenildiği takdirde her zaman incelenebilir. Bağışçılarımız dilerse yurt içinde veya yurt dışında yapacağımız çalışmaları yerinde görebilirler. Ancak çalışmalarımızı gözlemlemek isteyen bağışçılarımızın masraflarını derneğimiz karşılanmaz. Bağışçılarımız kendi masraflarını karşılayarak bütün çalışmalarımızı gözlemleye bilir.

Şefkat Eli Sadece Yurt Dışına Mı Yardım Gerçekleştiriyor?

Derneğimizin kuruluş amacı, sadece Türkiye sınırlarında değil tüm dünyadaki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırabilmektir. Bu kapsamda; savaş mağdurları, öksüz ve yetimler ile kendi başlarına hayatlarını devam ettiremeyecek durumda olan herkese ulaşmaya çaba gösteriyoruz. Yardım derneği olarak, dünya çapında ulaştığımız mazlumların sayısını arttırmak için, sürekli araştırma içinde bulunuyoruz. Bunu sağlamak için de, yurt içi ve dışındaki maneviyatı ön plana çıkaran sivil toplum örgütleri ile sürekli temas halinde bulunuyoruz.

Şefkat Eli Sadece Müslümanlara Mı Yardım Yapıyor?

Derneğimiz yardım faaliyetleri yaparken herhangi bir ayrım gözetmemektedir. İlk önceliğimiz her zaman insandır. Fakat bugün savaş ve fakirlik yaşayan topluluklara bakıldığında bu bölgelerin yoğunlukla Müslümanların yaşadığı bölgeler olduğunu görülebilir. Çalışmalarımızda önceliğimiz her zaman ihtiyaç sahiplerine yardım etmektir. Örnek verecek olursak kıtlık nedeniyle Suriye'ye gıda yardımı götürdüğümüzde Müslümanların haricinde diğer dinlere mensup olanlara da yardım etmekteyiz.

Şefkat Elinin Herhangi Bir Cemaat, Parti yada Grup İle Bağlantısı Var Mı?

Derneğimizin herhangi bir cemaat, siyasi partiler vb. ile bir bağlantısı yoktur. Derneğimiz İslam'ın vakıf müessesi özelliklerinin bütün hepsini taşımaktadır ve Türk hukuk sistemi içerisinde kurulmuş olan bir dernektir. Kuruluşumuzun amacı; insani yardımlarımızın çeşitliliğini ve kapsama alanı sürekli olarak artırmaktayız. Dinimizin emri olan yardımlaşmayı, hiçbir menfaat beklemeden, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktayız. Bu yardımları yaparken insanları mağdur duruma düşüren insan hakları ihlallerini, savaşları, yoksulluğu vb. önleyici bir rol de üstlenmeye çalışmaktayız. Toplumun bütün kesimlerinden insanlar Şefkat Eli Derneğinin üyeleri ve bağışçıları arasında yer alabilmektedir.

Yurt Dışında Temsilciliğiniz Var Mı?

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneğinin şu anlık yurt dışında herhangi bir temsilciliğimiz bulunmamaktadır.

Yurt Dışındaki Çalışma Yönteminiz Nedir?

Yurt dışında faaliyete geçirilen çalışmaları çoğunu bizzat Şefkat Eli Derneği görevlileri tarafından, görevlilerimizin tarafından faaliyete geçirilemeyen çalışmaları ise çalışma bölgesinde bulunan, bölgeyi iyi tanıyan yandaş kurumlar ile iş birliği içinde yürütülmektedir. Yandaş kurumlar ve Şefkat Eli Derneği görevlileri, buralarda gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili raporlar hazırlayarak faaliyete geçirilen çalışmaları sürekli olarak denetlemektedir.

Türkiye'de Hangi İllerde Şubeleriniz Var?

Hayır, şu an sadece İstanbul Beykoz da yerimiz var.

Her Gün 5 Bin Kişiye İftar Verilecek
Bizler de Oradaydık - Elazığ Deprem Bölgesi
24 Ocak Cuma 2020 tarihinde saat 20.55’de Elazığ, Sivrice’de 15 km derinlikte 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından artıcı sarsıntılarda yaşanmaya devam ediyor. Başta Malatya olmak üzere deprem birçok çevre il ve ülkede
Bot ve Mont Hediyeleri Köy Çocuklarının Yüzlerini Güldürdü