İnsanı Diplomasi

Kuruluşumuzun amacı olarak ileriye dönük insanlara vakit ayırıp onlarla güçlü ilişkiler kurmayı hedefliyoruz. Desteğe ihtiyacı olan her insanın yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. İnsanı Diplomasi amacından yola çıkarak geleceğe özgüvenli, kendinden emin, kendi ayakları üzerinde durabilen insanlar bırakmak bizim temel görevimiz.

Kurumsal bağlamda insani ilişkilere, desteğe, el ele vermeye, yanında durmaya, iletişim kurmaya, sevmeye ve sevilmeye ihtiyacımız olduğunu düşünmekteyiz. İnsan olmanın gerektirdikleri de bunlar değil midir zaten temelde? Bunlardır fakat vicdan olgusu da çok mühim bir meseledir. Vicdan insanları birbirlerine bağlayan şeydir aynı zamanda. Bizim Afrika'daki çocukların sesini duymamıza neden olan şeydir.

Onların sesini duyurabilecekleri tek yol bu olarak gözükür. Şimdiki internet ortamımız olmasaydı yüksek ihtimal onların da sesini duyamayacaktık. Yitip gideceklerdi biz görmeden. Ancak şimdi biz varız, siz varsınız.

Onların sesini duyabilecekken belki de duymazdan gelen koskoca insanlar var. Biz yardım etmeye çalıştıkça hiçbir destekte bulunmayıp gözlerini, kulaklarını kapatıp olmamış gibi davrananlar var. Yıl kaç olursa olsun böyle insanlar var. Ama biz böyle insanlardan değiliz, olamayız. Olmamış gibi yapamayız.

Şefkat Eli

2010 yılındaki projemizin kuruluşu 2014 yılında resmileşti.

Yardım Kampanyaları

Anlaşılacağı üzere kuruluşumuzun birtakım yardım hizmetleri mevcut. Bu yardım kampanyalarına Kuran-ı Kerim dağıtımı, erzak ve kıyafet dağıtımı, maddi ve manevi destekler dahildir.

Bağış

Düşünün ki onların yerinde siz varsınız o zaman başkasının size yardım etmesini ister misiniz istemez misiniz? O zaman onları düşündüğünüzü bu şekilde gösterebileceğinizi sakın unutmayın. Birisi de sizi unutsun istemezsiniz.

Desteklerinizi gösterin, gönderin. Esirgemeyin, onların yanında olduğunuzu, ellerinden tuttuğunuzu bilmeleri onların en doğal hakkı. İyilik içimizdedir, dinimiz hoşgörüyü, iyiliği emreder.

Öyleyse ne diye duruyoruz bu insanların açlıktan ölmelerine, kıyafet yoksunluğu çekmelerine göz mü yumacağız? Biz kurum olarak buna karşı çıktık ve 2014 yılından beri icraatimizi de sürdürüyoruz gelen destekler sayesinde. Her zaman daha ileriyi, daha iyiyi hedefleyen bir topluluk olduk, olmaya devam edeceğiz.

İnsani Destek

Hepimizin görevinin insanlığa faydalı işler yapmak olduğuna kanaat getiriyoruz. Bizler bunun için varız. Sonuç olarak yarınımız belli değil ancak bugün için bir şeyler yapıp hayatlarımızı daha iyi hale getirebiliriz bu bir gerçek. Hepimizin hayatından söz ediyoruz burada. Çünkü iyilikle kendi hayatımız da iyileşir. Bunun ayırdına iyilik yapmadan varamayız. İçimizdeki iyilikleri de ancak bu yolla çıkartabiliriz. Biz, siz, herkes. Kendi bilincinin farkında olan herkes. İnsani destek sayesinde bu ancak mümkün olabilir.

Derneği fark ettirebilmek

Burada asıl önemli olandan bahsetmek gerekirse derneği göz önünde tutabilmek ve bunun sayesinde bir sürü insanla tanışıklık sağlamak olduğunu söyleyebiliriz. Hepimiz nihai görevinin bu olduğunu düşünüyoruz. Sesimizi ne kadar çok insan duyarsa o kadar çok insana destek sağlayabiliriz.

Şunu unutmamak gerekir ki yaptığımız bir iyiliğin karşılığını hayatta mutlaka öyle ya da böyle alırız. Belki şimdi belki sonra. Ama o zaman fark ederiz ki iyilik yapmak geri dönüşte iyiliği getirir. Sesimizi duyurmak şu anda tam ihtiyacımız olan şey. Görülmek, duyulmak istiyoruz. O insanlar da bunu istiyorlar. Yardım bekliyorlar, seslerini duyun istiyorlar.

Hayat bunun için çok kısa hemen yardım edilmezse sonuçları büyük olabilir belki bir sürü insan açlıktan ölebilir, kıyafetleri olmayabilir. Her şeyi düşünerek hareket etmek gerekir.

Ancak bir tek kendimizi fazla düşünmemeli, bencillik yapmamalıyız. Bizden başkasının da hayatında kötü şeyler olduğunu unutmamamız gerekir. Bunun farkına varmalıyız. Düşünmeli ona göre hareket etmeliyiz. Sonuçta insanlar bizden yardım bekliyorlar.

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Ne Zaman Kuruldu?

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği 2010 yılında gönüllü faaliyetlerle kuruldu, 2014 yılında ise resmi olarak ismini aldı.

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneğinin Kuruluş Amacı Nedir?

Allah’ın mazlumlara yardımlarda bulunulması yönündeki emirlerini yerine getirmektir. Bu emirler doğrultusunda savaş mağdurlarına, yoksullara, öksüz ve yetimlere, hastalara ve diğer yardıma muhtaç olan insanlara zamanında yardım etmek için çaba harcıyoruz. Onlardan aldığımız hayır duaları ile varlığımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Ayrıca bir elin nesi var iki elin sesi var sözüyle derneğimize yapılan bağışlar sayesinde zor durumda olan insanların daha iyi şartlarda yaşam sürmelerini sağlıyoruz.

Çalışmalarınızla İlgili Ayrıntılı Bilgi Alabilir Miyim?

Derneğimiz bünyesinde yapılan bütüm çalışmaları yerinde görebilir ve yerinde inceleyebilirsiniz, ilgili birimlerden gerekli olan bilgiler, bağışların nerede ve  nasıl kullanıldığını, faaliyete geçirdiğimiz projelerimizin iç denetimlerini nasıl gerçekleştirdiğimizi, yardım yaparken dikkat ettiğimiz kriterler ve çalışma ilkelerimiz gibi birçok konu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yardım Sonrasında Denetleme Nasıl Yapılıyor?

Derneğimiz resmî yetkili kurumlar tarafından düzenli bir şekilde denetlenmektedir. Özellikle bütün faaliyet raporlarımız, yardım programları, faaliyete geçirdiğimiz veya geçireceğimiz projelerimizle ilgili dokümanlarımız istenildiği takdirde her zaman incelenebilir. Bağışçılarımız dilerse yurt içinde veya yurt dışında yapacağımız çalışmaları yerinde görebilirler. Ancak çalışmalarımızı gözlemlemek isteyen bağışçılarımızın masraflarını derneğimiz karşılanmaz. Bağışçılarımız kendi masraflarını karşılayarak bütün çalışmalarımızı gözlemleye bilir.

Şefkat Eli Sadece Yurt Dışına Mı Yardım Gerçekleştiriyor?

Derneğimizin kuruluş amacı, sadece Türkiye sınırlarında değil tüm dünyadaki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırabilmektir. Bu kapsamda; savaş mağdurları, öksüz ve yetimler ile kendi başlarına hayatlarını devam ettiremeyecek durumda olan herkese ulaşmaya çaba gösteriyoruz. Yardım derneği olarak, dünya çapında ulaştığımız mazlumların sayısını arttırmak için, sürekli araştırma içinde bulunuyoruz. Bunu sağlamak için de, yurt içi ve dışındaki maneviyatı ön plana çıkaran sivil toplum örgütleri ile sürekli temas halinde bulunuyoruz.

Şefkat Eli Sadece Müslümanlara Mı Yardım Yapıyor?

Derneğimiz yardım faaliyetleri yaparken herhangi bir ayrım gözetmemektedir. İlk önceliğimiz her zaman insandır. Fakat bugün savaş ve fakirlik yaşayan topluluklara bakıldığında bu bölgelerin yoğunlukla Müslümanların yaşadığı bölgeler olduğunu görülebilir. Çalışmalarımızda önceliğimiz her zaman ihtiyaç sahiplerine yardım etmektir. Örnek verecek olursak kıtlık nedeniyle Suriye'ye gıda yardımı götürdüğümüzde Müslümanların haricinde diğer dinlere mensup olanlara da yardım etmekteyiz.

Şefkat Elinin Herhangi Bir Cemaat, Parti yada Grup İle Bağlantısı Var Mı?

Derneğimizin herhangi bir cemaat, siyasi partiler vb. ile bir bağlantısı yoktur. Derneğimiz İslam'ın vakıf müessesi özelliklerinin bütün hepsini taşımaktadır ve Türk hukuk sistemi içerisinde kurulmuş olan bir dernektir. Kuruluşumuzun amacı; insani yardımlarımızın çeşitliliğini ve kapsama alanı sürekli olarak artırmaktayız. Dinimizin emri olan yardımlaşmayı, hiçbir menfaat beklemeden, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktayız. Bu yardımları yaparken insanları mağdur duruma düşüren insan hakları ihlallerini, savaşları, yoksulluğu vb. önleyici bir rol de üstlenmeye çalışmaktayız. Toplumun bütün kesimlerinden insanlar Şefkat Eli Derneğinin üyeleri ve bağışçıları arasında yer alabilmektedir.

Yurt Dışında Temsilciliğiniz Var Mı?

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneğinin şu anlık yurt dışında herhangi bir temsilciliğimiz bulunmamaktadır.

Yurt Dışındaki Çalışma Yönteminiz Nedir?

Yurt dışında faaliyete geçirilen çalışmaları çoğunu bizzat Şefkat Eli Derneği görevlileri tarafından, görevlilerimizin tarafından faaliyete geçirilemeyen çalışmaları ise çalışma bölgesinde bulunan, bölgeyi iyi tanıyan yandaş kurumlar ile iş birliği içinde yürütülmektedir. Yandaş kurumlar ve Şefkat Eli Derneği görevlileri, buralarda gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili raporlar hazırlayarak faaliyete geçirilen çalışmaları sürekli olarak denetlemektedir.

Türkiye'de Hangi İllerde Şubeleriniz Var?

Hayır, şu an sadece İstanbul Beykoz da yerimiz var.

Her Gün 5 Bin Kişiye İftar Verilecek
Türkiye'den Afrika'ya Uzanan Şefkat Eli
2019 Yılında Neler Yaptık?
Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği olarak 2019 yılı içerisinde bağışçılarımızla birlikte büyük işler başardık. Bizleri yanlız bırakmayıp destekleyen bütün bağışçılarımıza teşekkür ederiz… 2019 YILINDA NELER YAPTIK? Asya ve Afrika’da