Kurban Bağışı

2021 yılı Vacip kurban organizasyonu kapsamında Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği "Bu Kurban içim Rahat" sloganıyla Türkiye’mizde ve gönül coğrafyalarımızdaki ihtiyaç sahiplerine ulaşacak.

Kurban birlik, beraberlik ve samimiyettir. “Kurban Paylaşmaktır.” Her yıl olduğu gibi bu yılda Vacip kurban bağışlarınız ile, bu bayram ihtiyaç sahipleri ile bağışçılarımızın arasında bir gönül köprüsü kurarak Müslüman kardeşlerimiz ile aramızdaki bağı ve sevgiyi kuvvetlendiriyoruz.

Kurban kelimesi, yakınlaşmak Allah’a yakınlık sağlamaya vesile olan şey anlamına gelir. Dini bir terim olarak ibadet maksadı ile belli bir vakitte belli şartları taşıyan hayvanı usulünce boğazlamak ve yine bu şekilde boğazlanan hayvan demektir.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Hicretin 2. yılında Sevik Gazvesinden sonra Medine’ye ulaştığında, onuncu günü müminlerle birlikte mescitte ezansız ve kametsiz 2 rekat namaz kıldı ve hutbe okudu. Bu Hutbe ‘de müminlere Kurban kesmelerini emretti ve Efendimiz (S.A.V) o gün satın aldığı kurbanlık hayvanlardan birini keserken şu şekilde dua etti. Allah'ım! Bu kurban Muhammed ve Muhammed'in ev halkı içindir, bu Kurban’dan kendileri, ev halkı ve yoksullar yediler. İşte İslam’daki ilk kurban bayramı budur.

2021 yılı Kurban organizasyonu kapsamında başta ülkemiz olmak üzere 12 ülke ve 19 farklı bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı amaçlıyoruz. Kurban kesim görüntülerini SMS olarak telefonlarınıza iletiyoruz.

Afrika Kamerun Hisse Bedeli:600₺

Afrika Çad Hisse Bedeli:800₺

Arakan Hisse Bedeli: 1100₺

İdlib Hisse Bedeli: 1400₺

Türkiye Hisse Bedeli:1600₺

Gazze Hisse Bedeli: 2250₺

2020 yılı Kurban Organizasyonu’nda bağışlanan vacip kurbanlar Afrika’nın Çad ülkesinde 4 farklı bölgede binlerce ihtiyaç sahibi aileye ulaştırılarak hayır duaları alındı. Kurban bağışı yapan hayır sahiplerine kurban kesim videoları cep telefonlarına SMS olarak ulaştırıldı.

Kurban Çeşitleri;

Kurban dendiği zaman ilk akla gelen Kurban Bayramı’nda kesilen, yani vacip Kurbandır. Ancak İslamiyet’in teşri kıldığı daha başka kurban çeşitleri vardır, bu çeşitler Adak, Akika, Şükür kurbanlarıdır. Ve bu kurban çeşitleri dışında nafile kurban kesimleri senenin her döneminde sevap ve Allah'a yaklaşmak niyetiyle, maksadıyla kişinin kestiği bütün kurbanlarıdır. Kurban bağışlarınızı yıl boyunca kesiyor videoları SMS olarak sizlere iletiyoruz.

"Bu Kurban İçim Rahat"

Türkiye’de ve diğer ülkelerde gerçekleştirilecek kurban kesim organizasyonlarının tamamını Şefkat Eli ekipleri titizlik ile yürütmektedir.  Ekiplerimiz belirlenen tarihler ile beraber çeşitli ülkelere giderek kurban pazarlarından İslami usullere dikkat ederek veteriner kontrolünde seçimlerini yapmaktadır. Kurban kesimleri hijyen kurallarına uygun veteriner kontrolü altında yapılmaktadır.

Kurbanınız kesildikten sonra cep telefonunuza görüntüler SMS olarak ulaştırılmaktadır.

Kesilen Kurbanların Etleri ihtiyaç sahibi ailelere, yetimhanelere, medreselere, eşit şekilde pay ederek dağıtılmaktadır.

Kurban Bağışımı Nasıl Yapabilirim?

Vacip Kurban bağışlarınızı sitemiz üzerinden Online olarak gerçekleştirebilir, derneğimizin resmi banka hesaplarına eft havele ile yapabilir, dernek merkezimize gelerek bağışınızı makbuz karşılığı elden teslim edebilirsiniz.

Resmi Banka Hesaplarımız;

Ziraat Bankası: TR69 0001 0019 1087 8646 3650 01

Kuveyt Türk: TR12 0020 5000 0944 5448 2000 01

İş Bankası: TR72 0006 4000 0011 2790 4607 63

PTT: 15107776

Not; EFT, Havele yoluyla bağış yapacak kişilerin açıklama kısmına kurban bağışının kimin adına kesileceğini ve iletişim numaralarını yazmaları önemle rica olunur.

Kestirdiğimiz Kurbanın Görüntülerini Alabilir Miyim?

Kurbanınız kesildiğinde kurban kesim videosu tarafınıza ulaştırılır.

Kurban İle Ulaşılmak İstenen Ana Hedefler Nelerdir?

Kurbanın asıl amacı paylaşmaktır, garibanın yüzünü güldürmektir. İnsani bir görev olduğu unutulmamalıdır. Dinimizde komşu açken tok uyumak hiç hoş karşılanmamaktadır. Bu yüzden kurban kesmeye imkanınız varsa mutlaka kesmeniz vacip kılınır. Bağış yapmak, yardıma muhtaç kimseleri sevindirmek ve kurban ibadetini yerine getirmek oldukça faziletli bir ibadettir. Hem kurban kesilir hem de kurban vecibeniz yerine getirilmiş olur. Kurbanlar dışında adanmış olan adaklar ve akika kurbanları da aynı şekilde islama uygun olarak kesilir.

İhtiyaç Sahibi Olup Olmadığı Nasıl Belirleniyor?

Şefkat Elinin faaliyetlerini gerçekleştirdiği ülkelerin farklı yerlerinde çalışmalarına devam edilmektedir. Çalışmalarımızı gerçekleştirdiğimiz zamanlarda yandaş kuruluşlarımızın bizlere yardımı ile o bölgedeki en çok yardıma muhtaç bölgeler belirleniyor ve çalışmalarımızı buralarda yoğunlaştırıyoruz.

Şefkat Eli Kurban Yardım Bölgelerini Nasıl Belirliyor?

Kurban yardım yerlerinin tespitlerinde öncelikli olarak o yerlerin yardıma ne kadar muhtaç olup olmadıkları bizim için çok önemlidir. Buna göre önceliğimiz özellikle kıtlık yaşayan bölgeler ve ülkelerdir.

Kurban Kesimi İçin Gerekli Olan Vekaleti Nasıl Alıyorsunuz?

Vekaletinizi sizleri telefon ile arayarak alıyoruz.

Kurban Hisse Bedeli Ne Kadar?

Bir kurban hisse bedeli 800TL'dir.

Şefkat Eli Kurban Hisse Maliyetini Nasıl Belirliyor?

Kurban fiyatları, öngörüleceği gibi her ülkede farklılık göstermektedir. Kimi ülkede Türkiye’deki fiyattan daha düşük, kimi ülkelerde ise daha yüksektir. Fiyatların düşük olduğu ülkelerde gerçekleştirilen kurban çalışmalarının artacağı, buna istinaden fiyatların yüksek olduğu ülkelerde gerçekleştirilen çalışmaların azalacağını öngören Şefkat Eli, kurban çalışmaları yapacağı bölgeleri belirledikten sonra o bölgelerdeki kurban fiyatlarının ortalamasını alıp ortalama bir fiyat belirlemektedir. Bu şekilde fiyatların düşük olduğu bölgelerde oluşan yoğunluğun önüne geçmiş olduk. Ayrıca bu sayede de her bölgedeki ihtiyaç sahipleri oranına göre kurban eti ulaştırılmış oluyor.

Yurt Dışından Kurban Bağışı Yapabilir miyim?

Evet yapabilirsiniz. Detaylı bilgi için 0216 224 2450 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kurbanımı İstediğim Yerde Kestirebiliyor muyum?

Kurbanlarınızı Şefkat Elinin belirlemiş olduğu yerler içerisinde istedikleri yerde kurbanlarını kestirebilirler. Lakin kurbanların kesileceği yerlerin belirlenmesini Şefkat Eline bırakmanız, belli yerlerdeki kurban yoğunluğunu önlemek adına daha iyi olmaktadır.

Kurban Bağışı Yapan Kişi Kurbanın Kesildiğini Nereden ve Nasıl Öğreniyor?

Kurbanlarını Şefkat Eline bağışlayan hayırseverler, kurbanlarının kesildiğini Şefkat Elinin göndereceği kurban kesim videosundan öğrenecekler.

Kurban Bağışımı Size En Son Hangi Gün Yapabilirim?

hayırseverler kurban bağışlarını en son, bayramın 2'nci günü saat 18:00'a kadar yapılabiliyor.

Kurban Kesimi Kaç Gün Sürüyor?

Hayırseverlerin göndermiş olduğu kurbanların kesimi bayram ilk günü kılınan bayram namazından sonra başlamakta ve bayramın üçüncü günü ikindi vaktine kadar kurban kesimleri tamamlanmaktadır.

Kurban Yerine Sadaka Vererek Bu İbadeti Yerine Getirmiş Olur Muyum?

"İbadetlerin şekil, şart ve rükünleri olduğu gibi hikmetleri, amaçları ve teşri gerekçeleri de vardır. İbadetlerdeki bu özelliklerin birbirinden ayrı düşünülmesi asla mümkün değildir. Diğer yandan ibadetler ancak emredildikleri şekilde yerine getirilmelidir. Her ibadetin kendine has bir yapılış şekli vardır. Kurban ibadeti de ancak ve ancak kurban olacak hayvanın usûlüne uygun bir şekilde kesilmesiyle yerine getirilir. Bedelini infak etmek suretiyle, kurban ibadeti yapılmış olmaz. Çünkü hayvanın kesilmesi bu ibadetinin rüknüdür.

Kurban Hisse Bedelinden Daha Az Kurban Bağışı Yapabilir Miyim?

Hayır, şu an için böyle bir şekilde bağış kabul etmiyoruz.

Çek Veya Senet İle Kurban Bağışı Yapabilir Miyim?

Senet ile bağış kabul edilmemektedir. En fazla 30 gün olmak şartıyla çek kabul edilebilmektedir..

Ölmüş Yakınım Adına Kurban Kestirebilir Miyim?

Sevabını ölüye göndermek için kesilecek kurban da, her kesilen kurban gibi, yalnızca Allah'ın rızasını kazanmak amacıyla kesilir. Kesilen kurbanın sevabı, ölüye veya ölülere gönderilebilir. Farz olsun, nafile olsun, herhangi bir ibadeti yaparken veya yaptıktan sonra, sevabı, ölü, diri herkese hediye edilebilir. Namaz, oruç, hac, umre, sadaka, Kur'an-ı kerim okumak, kurban, zikir gibi ibadetlerin sevapları başkasına hediye edilebilir. Hediye edenin kendi sevabından hiç azalma olmadan, bütün müminlere de sevabı erişir. Yani sevap, hediye edilen kimselere, taksim edilmeden, her birine bütünü kadar erişir.

Kurban Bayramında Vacip, Adak, Akika, Şükür, Sadaka Kurbanları Da Kestirebilir miyim?

Kurban bayramında farklı niyetler ile bağışlanan kurbanların kesimlerinin kurban bayramında yapılması mümkündür.

Kimler Kurban İbadetini Yerine Getirmelidir?

Kurban kesmek, akıl sağlığı yerinde, büluğa ermiş (ergen olmuş),dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan her müslümanın yerine getireceği malî bir ibadettir. Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr altın veya değerinde para ya da eşyaya sahip olan kimselerin kurban kesmesi gerekir. Ayrıca kurban mükellefiyeti için aranan nisabın üzerinden, zekâtın aksine bir yıl geçmesi şart değildir.

Kurban Eti Nasıl Değerlendiriliyor?

Derneğimize, bağışlanan kurbanların tamamı ihtiyaç sahiplerine pay edilmektedir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.), kurban etinin üçe bölünüp bir bölümünün kurban kesemeyen yoksullara dağıtılmasını, bir bölümünün eşe dosta, tanıdık, yakın akraba ve komşular arasında paylaştırılmasını, bir bölümün ise haneye ayrılmasını tavsiye etmiştir. Ailenin ihtiyacına göre ise etin tamamı evde kalabileceği gibi, yakınlarda bulunan muhtaçların kurban etinin büyük bir kısmını hatta ve hatta tamamının dağıtılması uygundur.

Kurban Kesilir İken Nelere Dikkat Edilmelidir?

•  hayvanın yemek ve nefes borularıyla, iki atardamarından en az birinin kesilmesi gerekir. Bu şekilde yapılan bir kesim sırasında, hayvanın omuriliğinin kesilmesi mekruhtur. Bu konuda etlik kesim ile kurbanlık kesim arasında bir fark yoktur.
  •  Hayvanın canı çıkmadan başının gövdesinden ayrılmamasına özen gösterilmelidir.
  • Kurban edilecek hayvana acı çektirilmemeli ve eziyet edilmemelidir. Bu nedenle hayvanlar ehil kişiler tarafından kesilmeli ve boğazlama işlemi süratli bir şekilde yerine getirilmelidir.
  • Çevre temizliği için gerekli tedbirler alınmalıdır.
  • Hayvanların bir diğerinin kesimini görecek şekilde yan yana bulundurulmamalarına azami özen gösterilmelidir.
Kurban Ne Demektir, Kurban Kesmenin Hükmü Nedir?

Sözlükte yaklaşmak, Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban dinî bir terim olarak, Allah’a yaklaşmak ve O’nun rızasına ermek için ibadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı usûlüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder  Kurban bayramında kesilen kurbana udhiyye, hacda kesilen kurbana ise hedy denir.

Fatihin Emaneti Fethin Sembolü Ayasofya Camii Şükür Kurbanı
Şefkat Eli insani Yardım Derneği gönüllülerinin katkılarıyla Ayasofya’nın yeniden camii olarak ibadete açılması dolayısıyla Afrika çad ülkesinde dualar eşliğinde şükür kurbanları kesildi. Fatihin emaneti fethin sembolü ecdadın mirası Ayasofy
2021 Kış Çalışmaları Kapsamında Tırlarımız Suriye İdlib’e Ulaştı
2021'in İlk Çeyreğinde Çalışmalarımıza Ara Vermeden Devam Ediyoruz