Yemen’e Şefkat Eli

Yemen’de yılardır süregelen çatışmalar yüzünden, ülke nüfusunun neredeyse yarısını oluşturan 2 milyon bebek ve çocuk yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybetme riski taşıyor. Şefkat eli derneği olarak yetersiz beslenme yüzünden çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kalan Yemen halkı için başlattığımız yardım kampanyamız devam ediyor.

Yemen İçin Acil Yardım

Yemen halkı, 2015 yılından beri devam eden iç savaş ve şiddetli çatışmalar yüzünden açlık ve hastalıklarla mücadele ediyor. Ülkede yaşanan çatışmalar sonucunda 11 bin kişi hayatını kaybetti, 30 binden fazla kişi de yaralandı. Tıbbi malzeme konusunda dışa bağımlı olan Yemen, yaralıları ve hastaları tedavi edemeyecek durumda. İnsani krizin yaşandığı ülkede 5 yaşın altındaki çocuklar kötü ve yetersiz beslenirken, 12 milyondan fazla insan da açlık ve susuzluk ile mücadele etmektedir. Yemen halkının acilen gıda yardımı, tıbbi malzeme, ilaç, bebek maması, bebek bezi, temiz içme suyu, giysi vb. ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor.

Bir Çocuk da Siz Doyurun

Şefkat Eli yardım derneği olarak Yemen için başlattığımız kampanyaya sizler de bir katkıda bulunabilirsiniz. Yapacağınız küçük bir bağış ihtiyaç sahibi insanlar için çok büyük umutlar barındırabilir. Savaştan en çok etkilenen kesim her zaman kadın ve çocuklar olmuştur. Anneler kendileri yetersiz beslendikleri veya beslenemedikleri için çocuklarını da emziremiyorlar.

Ayrıca temiz içme suyu bulamayan milyonlarca insan da ya susuzluğun pençesinde ya da hastalıklarla boğuşmaktadır. Diğer yandan ilaç ve tıbbi malzeme yetersizliğinden dolayı hastalar tedavi edilemiyor. Sizler de küçük bir bağış ile yemen yarım yaparak bir çocuğun karnını doyurmaya vesile olabilirsiniz.

Birleşmiş Milletler'e bağlı olan UNESCO'nun hazırladığı 2019 Dünya Su Raporuna göre iki milyar insanın temiz su kaynaklarına düzenli bir şekilde erişimi yok, sıhhı tesisatı 4,3 milyar insan kullanmıyor. Su kaynaklarının kısıtlı olması ve artan çevre kirliliği sebebiyle 2050 yılına kadar bu sayının yükselmesi bekleniyor. Oysa sağlıklı ve temiz içilebilir su temel bir insan hakkı olarak kabul ediliyor.

Sizlere Köprü Oluyoruz

Biz Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği olarak sizler adına Yemen’deki insanlık krizini bir nebze olsun hafifletmeye çalışıyoruz. Sizlerden gelen yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Sizler adına açtığımız su kuyuları binlerce insanın temiz su ihtiyacını karşılıyor. Gıda yardımlarını olabildiğince çok kişiye ulaştırmaya çalışıyoruz. Bunların yanı sıra tıbbi malzeme ve yardımlarla pek çok hastamızın iyileşmesine vesile olduk. Toplu sünnet programlarımız ile binlerce çocuğumuzun sünnetlerini de sizin yardımlarınız sayesinde gerçekleştirdik.

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Ne Zaman Kuruldu?

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği 2010 yılında gönüllü faaliyetlerle kuruldu, 2014 yılında ise resmi olarak ismini aldı.

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneğinin Kuruluş Amacı Nedir?

Allah’ın mazlumlara yardımlarda bulunulması yönündeki emirlerini yerine getirmektir. Bu emirler doğrultusunda savaş mağdurlarına, yoksullara, öksüz ve yetimlere, hastalara ve diğer yardıma muhtaç olan insanlara zamanında yardım etmek için çaba harcıyoruz. Onlardan aldığımız hayır duaları ile varlığımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Ayrıca bir elin nesi var iki elin sesi var sözüyle derneğimize yapılan bağışlar sayesinde zor durumda olan insanların daha iyi şartlarda yaşam sürmelerini sağlıyoruz.

Çalışmalarınızla İlgili Ayrıntılı Bilgi Alabilir Miyim?

Derneğimiz bünyesinde yapılan bütüm çalışmaları yerinde görebilir ve yerinde inceleyebilirsiniz, ilgili birimlerden gerekli olan bilgiler, bağışların nerede ve  nasıl kullanıldığını, faaliyete geçirdiğimiz projelerimizin iç denetimlerini nasıl gerçekleştirdiğimizi, yardım yaparken dikkat ettiğimiz kriterler ve çalışma ilkelerimiz gibi birçok konu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yardım Sonrasında Denetleme Nasıl Yapılıyor?

Derneğimiz resmî yetkili kurumlar tarafından düzenli bir şekilde denetlenmektedir. Özellikle bütün faaliyet raporlarımız, yardım programları, faaliyete geçirdiğimiz veya geçireceğimiz projelerimizle ilgili dokümanlarımız istenildiği takdirde her zaman incelenebilir. Bağışçılarımız dilerse yurt içinde veya yurt dışında yapacağımız çalışmaları yerinde görebilirler. Ancak çalışmalarımızı gözlemlemek isteyen bağışçılarımızın masraflarını derneğimiz karşılanmaz. Bağışçılarımız kendi masraflarını karşılayarak bütün çalışmalarımızı gözlemleye bilir.

Şefkat Eli Sadece Yurt Dışına Mı Yardım Gerçekleştiriyor?

Derneğimizin kuruluş amacı, sadece Türkiye sınırlarında değil tüm dünyadaki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırabilmektir. Bu kapsamda; savaş mağdurları, öksüz ve yetimler ile kendi başlarına hayatlarını devam ettiremeyecek durumda olan herkese ulaşmaya çaba gösteriyoruz. Yardım derneği olarak, dünya çapında ulaştığımız mazlumların sayısını arttırmak için, sürekli araştırma içinde bulunuyoruz. Bunu sağlamak için de, yurt içi ve dışındaki maneviyatı ön plana çıkaran sivil toplum örgütleri ile sürekli temas halinde bulunuyoruz.

Şefkat Eli Sadece Müslümanlara Mı Yardım Yapıyor?

Derneğimiz yardım faaliyetleri yaparken herhangi bir ayrım gözetmemektedir. İlk önceliğimiz her zaman insandır. Fakat bugün savaş ve fakirlik yaşayan topluluklara bakıldığında bu bölgelerin yoğunlukla Müslümanların yaşadığı bölgeler olduğunu görülebilir. Çalışmalarımızda önceliğimiz her zaman ihtiyaç sahiplerine yardım etmektir. Örnek verecek olursak kıtlık nedeniyle Suriye'ye gıda yardımı götürdüğümüzde Müslümanların haricinde diğer dinlere mensup olanlara da yardım etmekteyiz.

Şefkat Elinin Herhangi Bir Cemaat, Parti yada Grup İle Bağlantısı Var Mı?

Derneğimizin herhangi bir cemaat, siyasi partiler vb. ile bir bağlantısı yoktur. Derneğimiz İslam'ın vakıf müessesi özelliklerinin bütün hepsini taşımaktadır ve Türk hukuk sistemi içerisinde kurulmuş olan bir dernektir. Kuruluşumuzun amacı; insani yardımlarımızın çeşitliliğini ve kapsama alanı sürekli olarak artırmaktayız. Dinimizin emri olan yardımlaşmayı, hiçbir menfaat beklemeden, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktayız. Bu yardımları yaparken insanları mağdur duruma düşüren insan hakları ihlallerini, savaşları, yoksulluğu vb. önleyici bir rol de üstlenmeye çalışmaktayız. Toplumun bütün kesimlerinden insanlar Şefkat Eli Derneğinin üyeleri ve bağışçıları arasında yer alabilmektedir.

Yurt Dışında Temsilciliğiniz Var Mı?

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneğinin şu anlık yurt dışında herhangi bir temsilciliğimiz bulunmamaktadır.

Yurt Dışındaki Çalışma Yönteminiz Nedir?

Yurt dışında faaliyete geçirilen çalışmaları çoğunu bizzat Şefkat Eli Derneği görevlileri tarafından, görevlilerimizin tarafından faaliyete geçirilemeyen çalışmaları ise çalışma bölgesinde bulunan, bölgeyi iyi tanıyan yandaş kurumlar ile iş birliği içinde yürütülmektedir. Yandaş kurumlar ve Şefkat Eli Derneği görevlileri, buralarda gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili raporlar hazırlayarak faaliyete geçirilen çalışmaları sürekli olarak denetlemektedir.

Türkiye'de Hangi İllerde Şubeleriniz Var?

Hayır, şu an sadece İstanbul Beykoz da yerimiz var.

BAGIS yazarak 3823'e SMS göndererek 10₺ bağışta Bulunabilirsiniz.

3823 SMS Bağış Hattı Size Mi Ait? Kaç TL Kesiliyor?

Evet, Şefkat Eli Derneğine ait.  3823 hattından gönderilen mesajlarda 10TL bağışınız bize ulaştırılıyor.

2019 Yılında Neler Yaptık?
Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği olarak 2019 yılı içerisinde bağışçılarımızla birlikte büyük işler başardık. Bizleri yanlız bırakmayıp destekleyen bütün bağışçılarımıza teşekkür ederiz… 2019 YILINDA NELER YAPTIK? Asya ve Afrika’da
Bot ve Mont Hediyeleri Köy Çocuklarının Yüzlerini Güldürdü
Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği gönüllülerinin bağışları ile iç anadolu bölgesinde köy okullarındaki öğrencilere bot ve mont hediyeleri ulaştırıldı. Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği “Köy okullarına yardım” projesi kapsamında
Fatihin Emaneti Fethin Sembolü Ayasofya Camii Şükür Kurbanı